Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: PC + kamera

o Navštíveno 322x o
o 21.09.2009, 20:22 | mr.brain | Upraveno: 2009-09-21 20:24:28
Tak konečně nadešel čas koupit novej PC, ten z roku 2003 a různě "vylepšnej" časem už trochu nestíhá, tak jsem si udělal trochu představu co a jak vylezlo mi z toho tohle :) viz. tady > [ Link ]

Pokud by měl kdokoliv nějaký nápad co změnit, sem s ním. Cena max. 15 000 bez DPH, šlo by i 16k, ale to je asi opravdu strop. Jinak PC převážně mp3, videa, sem tam nějaká fotka a občas nějaká nová hra, proto ta grafika. I když jsem byl původně rozhodnutý pro Intel (CD2 E7400)/ATI(Radeon 4850), po koumání testů jsem se nakonec rozhodl AMD/Nvidii...

A další dotaz je, že bych rád zároveň nějakou kamerku. Vzhledem k tomu, jak jsou na tom dnešní PC, tak něco FullHD s možností nastavení i menšího rozlišení, snadné ovládání a záznam na paměťové karty (pravděpodobně nejideálnější SDHC).

Díky moc všem za rady, tipy a postřehy.

o 21.09.2009, 20:32 | Nismo.Power
sestava dobrý jen bych vyměnil disky za samsungy a na pohodu.....

kamerku jako k pc na skype nebo kameru na dovču ? :))
jestli na dovču tak se vyprdní na kamerku a kup si foto/fullhd kameru canon SX1
o 21.09.2009, 20:45 | mr.brain
Jako na dovču a takové to domací... Není to pro mne, ale jen namátkou [ Link ] Zkrátka to má být kamera.

No co jsem koukal na recenze, ta ty nový F3 Samsungy nic moc, takže asi jediný co příchází v úvahu je F1? Ovšem se nevyznám v tom jaký model má kolik ploten, ale co si pamatuju, tak 500 GB by měla být jedna plotna?
o 21.09.2009, 20:56 | Nismo.Power
rozhodně F1 :)
vyprdni se nabádání kolik je vevnitř ploten a šotků a kup si velikost jaká je libo :)))

kameru moc neporadim v tom se tolik nehejbu, ale myslim že předchozí model toho co jsi dal jsem měl v ruce a bylo to super, stabík parádní, zoom nesmyslnej samo ale jinak pecka :)
o 21.09.2009, 21:05 | mr.brain
Právě, já s Panasonicem mám docela fajn zkušenosti - jak co se týče foto (Ultra zoom, kompakt), tak i kamery na MiniDV, ale to je už dneska formát out, když to umí i paměťový karty :)

A ještě obligátní otázka - proč Samsung a ne WD?:) Seagate po hodně špatných zkušenostech (hlasitý seek, ckvaní, hučení - především řady 7200.7 a 7200.8) jsem rovnou zamítl (poslední disk od Seagate co byl opravdu tichý - podle mne, byla Barracuda IV, ale to je rok 2002/2003).
o 21.09.2009, 21:11 | Nismo.Power
Seagate byly nejlepší a nejprodávanejší disky tak ještě 1 - 1,5 zpět dokud nezačal samsung dělat F1 ..... proto samsung protože jsou tichý, v testech zásadně nejrychlější a jsou spolehlivý zatimco poslední dobou seagate občas problém......

maxtor je mrtvá firma, od doby co ho koupil seagate tak podezřele i seagate jde do kytek.......
WD jsou dobrý leda sérky na nonstop provoz jinak nic zvláštního, sem tam se serou, nějaký sérky hlučej..... proto jsou asi nejprodávanější ty samsungy :) mám tady v kompu 3ks a pohoda.... zatim z cca 20ti co jsem montoval poslední dobou klekla jedna 320 která sice běží normálně ale SMART hlásí cosi...
o 21.09.2009, 21:17 | mr.brain
NP: no, na seagate co mam ted (ST3200826A - rok cca 2005/2006) má podle smartu namotáno 13478 hodin a 2615 spuštění. Každopádně ani s F1 ani s WD bych krok vedle udělat neměl?

Ad. Seagate: Maxtor - především poslední série Diamond (ještě když to byla samostatná firma) byla úplná katastrofa, i když se pak opravené disky daly koupit za solidní peníze. A bohužel se možná praxe - sekat to jak Baťa cvičky aplikuje i u Seagate... Kdo ví.
o 22.09.2009, 06:42 | TUNER
Tady něco o discích : [ Link ]

A klidně bych ušetřil na pamětech a koupil nějaký levnější...tam rozdíl nepoznáš. A naopak bych koupil možná lepší zdroj s vyší účiností...ani nepotřebuješ tolik wattů,stačilo by i méně. ;-)
Třeba : [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3402 sekund.