Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prosím o radu kamarád má průser

o Navštíveno 960x o
o 21.09.2009, 11:37 | Majk-fox
Nazdárek, kámoš není členem klubu, tak to budu tlumočit:

Zdarec kluci. Mám jeden dost zapeklitej dotaz a jde asi o hodně velkej průser. Před časem( snad před 3-4 rokama) jsem dokupoval doklady na Škodu 1000 MB v polopřevodu ne na mě. Sehnal jsem si totiž auto bez not. Kupoval jsem je od toho týpka, co byl napsanej v tom polopřevodu. Problém je v tom, že chvíli potom jsem musel dát auto do šrotu, protože si stěžovali sousedi, že mi stojí u baráku a na doklady jsem samozřejmě zapomněl!! Vzpomněl jsem si až teď, že když to je nepojištěný od novýho roku 2009, tak se za každý nepojištěný den platí penále! Nevím, jestli ten co je v polopřevodu měl auto pojištěny, ale řekl bych že ne, protože tenkrát říkal, že ho koupil na díly a doklady poslal dál. Samozřejmě jsme sepsali kupní smlouvu, ale pojistit jsem to už nedal. V době prodeje v TP nebyla ani platná technická a mě po sešrotování auta zůstali jen ty doklady, Tak se chci zeptat, jestli je nějaká šance, že ty penále nebudu platit já(třeba zpochybnění kupní smlouvy, říct, že byly zneužiý mohe osobní údaje nebo tak něco). Za ten rok by šlo o částku kolem 19000Kč a já jsem teď z toho v pr... a nevím co dál... díky moc za jakoukoliv radu. Mára

o 21.09.2009, 12:16 | gizmi
Ja bych to moc neresil, mam podobne pred barakem jedno auto a vyresil jsem to kupni smlouvou na zarucene existujiciho Egyptana ktery si to vozidlo odeme pred lety koupil..;)
o 21.09.2009, 12:22 | Majk-fox
Takze to prodat fiktivní osobě a podepsat si to za tu osobu? To by bylo fajn to udělat aspoň takhle.
o 21.09.2009, 15:52 | Alííí
:-)
Tihle maníci z toho sdružení nejsou blbci. Kupní smlouva není doklad, kterej by jim stačil.
A v případě prodeje do zahraničí musíš udělat export (vývozní SPZ, atd.).
BTW:, i ústní dohoda = kupní smlouva, takže neni třeba nic psát.
o 21.09.2009, 18:35 | gizmi
Alííí: nemusis udelat export, nedavno jsem prodaval veterana - integru 1g do Nemecka a staci ji odepsat jako kralikarnu a hotovo :)) Tim padem neplatis nic.. ;)

Jinak ohledne toho auta co jsem tu psal - prijel Egyptan, predlozil mi nejakej papir - asi pas - tak jsem si opsal tohle cislo a auto prodal.. dokazte mi ze to tak nebylo..;)
o 21.09.2009, 19:10 | Luke_288
OT: tak já čekal co je ta za obrovskej průser a ono jde maximálně o penále 19K...
o 21.09.2009, 19:48 | Mara07
díky moc kluci za rady. Kupní smlouva, byť na cizince, musí mít přeci právní hodnotu ne? Proč by se pak ta smlouva sepisovala? Souhlas s gizmim, není jak, dokázat, že uvedená osoba ve smlouvě neexistuje:-) Kdyby byla kupní smlouva brána jako kus nevypovídajícího papíru, tak v tom případě by měl smlouvu ten, od koho jsem doklady kupoval taky neplatnou...? Není třeba nějaká ověřená plná moc nebo rodné číslo a kontakt na kupujícího pokud je ze zahraničí?
o 21.09.2009, 19:48 | Majk-fox
Ne každý může vypláznout 19k z fleku, bohužel...
o 21.09.2009, 21:07 | Pepe
A je to hlaseny na nej? At si nejdriv zajde na urad a necha si vypsat auta hlasena na sebe. Treba to resi zbytecne...
o 21.09.2009, 21:35 | Mara07
Pepe: myslíš, jestli je to na mě odhlášený? Na mě to odhlášený není, já je kupoval v polopřevodu od chlápka, který je v nich uvedený jako v polopřevodu...
o 21.09.2009, 22:01 | Thomas987
Mara07: hmm, tak to když už se do toho pustěj, tak půjdou po tom co je v polopřevodu, ten jim musí dokázat že to prodal a komu...tak půjdou za ním...atd... ;-)
o 21.09.2009, 22:57 | Majk-fox
Mara07: Buď statečen, sokolíku:-) Teď se jen modli,aby ten původní majitel tu smlouvu už neměl:-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3471 sekund.