Navštíveno 1725x

17.09.2009, 13:00 |
Monička | Upraveno: 2009-09-17 13:02:47
Co zvolit..
Vaše postřehy,zkušenosti,rady..
BMW 3(E46) 320d
Ford Mondeo II
Oboje hledám v letech 01-03.. Motor: do 2litru,Obojí Combi(Touring)..
Pokud hledáš Mondeo 01-03, tak je to MK3. Co se týče MOndea, tak spíš koukej(pokud koukáš po ropě) na auta spíš k tomu roku 2003 nebo lépe po faceliftu 2003 a vejš. Motory dostali jinou pumpu né tak náchylnou na zadření jako měli první kusy. A taktéž se zlepšila antikorozní ochrana, který byla od 00-02 vcelku špatná - rezly dveře zespod.
Pokud chceš benzín, tak doporučuji 2,0 duratec, ale tam bych okamžitě koukal na stav vířivých klapek v sání - bohužel konstrukční vada - můžeš zničit motor, pokud to ošulíš
[ Link ] Buď klapky vykopat nebo koupit novější sání-cca 10tis. za díly.
Já vlastním 2,0i 2002ku, vyměnil jsem sání(bo mi motor žežral dvě ty klapky, ale díky bohu bez následků), jezdím průměrně od 7,4 do 7,9 litru benzínu. Spokojen jsem s jízdními vlastnostmi.
BMW neznám. Jen jsem hodil poznatky od MOndea.
u BMW taky lepsi volit novejsi FL model, motor rozhodne 110kW - uz common rail - klidnejsi, vyrovnanejsi beh, lepsi vykon, lepsi spolehlivost.
jo a naftu jsem myslel TDCi motory.

17.09.2009, 13:30 |
Monička | Upraveno: 2009-09-17 13:32:08
No naFordy sem slyšel že raději Benzín.. U BMw bych chtěl naftu.. Mondeo muže být i benzín.. PO BMw v naftě se koukám že se budem nejspíš stěhovat kousek za město, tak by to byla lepší volba.. Moc neřeším jestli nafta benzín.. Jen mě k bmw benzín nesedí :))
Eeh co to je za nazor, BMW ma nejlepsi benziny..
Martyn: A jaké bMW? Všechny? Páč kamoše kupuje ted BMw a prodejce rozhodně nehatil ani jeden motor.. Každý má něco.. Vím že nepíšeš že nafta je k hovnu, ale tomu bych nějak nevěřil.. ;-)
Hádat se s nikým nebudu, jsem neznalec, tak se ptám.. ;-)

17.09.2009, 13:53 |
FBS všechny BMW benzínové motory šestiválce jsou výborný motory. Nafty mají taky dobrý, ale nejlíp až tak 2003->
Nejlepsi v pomeru cena / vykon / spolehlivost / spotreba jsou urcite benzinove R6 od BMW, nevim jakou mas financni predstavu a naroky na vykon auta, ale hodne fajn za super penize je treba 323i - dlouhodoba spotreba do 10ti litru, uzasnej zvuk a kultivovanost sestihrnce, slusny vykon a skoro nesmrtelny motor. Nebo nastupce 325i, to same jeste o kousek vylepsene:) ale ideal je samo 330i - spotreba + ca 1-1,5 l nahoru, ale vykon uz opravdu slusny:) + jeste vetsina silnejsich e46 je mnohem lepe vybavena nez 4 valcova chrochta..
O výkon mě ani nejde.. Nejsem závodník chci jen větší komfortnější auto.. U Mondena klidně stačí když bude mít něco málo přes 100koní, neznám motory tak nevím jak to tam je.. A u bmw bych řekl že by postačilo 100-110kw.. Krouták 280nm už je slušný..
podotýkám že ted jezdím ve feldě.. Chci mít větší kufr na kočárek,nákupy,psa atd..
to benzinový mondeo ve 2,0i má 107kW.......a je to na to auto tak tak akorát. Není to na závodění a zas to není takovej šílenej línej louda.
Myslím, že obě auta jsou dobrá volba, spíš se rozhodni podle výbavy. BMW má trošku horší přístup do kufru (sedan), jinak ho ale má velkej. Jestli kočárek, nákupy a psa, tak určitě sklopný zadní sedadla (nebyly pravidlem!).
Kolega má Mondeo 2.5 benzín, já mám BMW 3.0 benzín, r.v. asi oba zhruba stejný (2001-2002) a celkem mu spadla čelist, když se báwem projel, rozdíl ve výbavě i ve svezení je hodně výrazně ve prospěch BMW... ale je fakt, že třeba kožený nebo alcantara sedačky udělají taky svoje ;-)
A na díly vyjde levněji asi to Mondeo že!? Zase na druhou stranu BMw je třeba dražší na díly, ale po výměně by mohl být dlouho klid.. Přece jenom auto z let 01-03 má něco za sebou.. chci tyhle ročníky páč cena néní ještě tak vysoká.. :)
Podle toho, co myslíš za díly. Jestli jako třeba karoserie a tak, tak to je BMW dražší. Ale jestli myslíš třeba lambdu nebo tlumiče nebo destičky, tak to je úplně fuk. Nicméně mluvím za benzín - netuším, jak je to u dieselů s cenami turba, vstřiků apod.
Jj spíše těch tlumiču,brzd,filtry,čidla, atd.. Prostě to co se musí měnit po těch km.. Rozvody atp..
duratec a duratorq nemaj rozvodovej řemen, ale řetěz.
Zatím to vypadá na Mondeo.. mladší auto za lepší peníze.. I více místa..
já měl před rokem bohužel to samé.....hledal jsem mezi BMW e39, e46, ale po zoufalém hledání slušného kusu jsem to vzdal a koupil nakonec mondeo.
Zatím to vypadá na Mondeo.. mladší auto za lepší peníze.. I více místa..
Mondeo urcite bude levnejsi a vic mista asi taky. Ale zase ozelis urcity jizdni vlastnosti a komfort vybavy. Vzdycky je to o kompromisu, jinak bysme vsichni jezdili stejnou znackou :-)

18.09.2009, 15:48 |
TomV cadillacem? :))))))))
Jako TomV :-DD
Nějakou extra výbavu nepotřebuji.. Ale jak koukám na Fordy tak vše mají solidní.. 6-8pytlu,klima,elektrika,palubák, atd..
Našel sem pěkné Mondeo.. 1majitel,serviska.. Ale má to tažné.. Néní lepší vzít auto bez tažného? Kdo ví co kdo stím tahal a jak dlouho..
Našel sem pěkné Mondeo.. 1majitel,serviska.. Ale má to tažné.. Néní lepší vzít auto bez tažného? Kdo ví co kdo stím tahal a jak dlouho..
Jaké jsou spotřeby benzínu a nafty v Mondeu? Benzín 1.8 16V 81kw, 1.8 16V 92kw, a nafta 2.0 66kw,96kw.. Co píší výrobci vím, ale jestli máte vlastní zkušenost nebo co jste slyšeli.. :)) Jasné vím že je to podle toho jak se nato šlape, ale tak alespon zhruba.. Děkuji..
Jaké jsou spotřeby benzínu a nafty v Mondeu? Benzín 1.8 16V 81kw, 1.8 16V 92kw, a nafta 2.0 66kw,96kw.. Co píší výrobci vím, ale jestli máte vlastní zkušenost nebo co jste slyšeli.. :)) Jasné vím že je to podle toho jak se nato šlape, ale tak alespon zhruba.. Děkuji..
Mám kamaráda z letiště, kde se pravidelně setkáváme a ten vozí své modely právě v kombi 1,8 r.v. 2003. Má výbavu celkem slušnou (vyhř. sedačky, dual klima, )a jezdí celkem razantně. PO měste jezdí kolem 9-9,5, kdyxž jede Olomouc (od nás téměř furt dálnice), tak se prý dostane na 7,8.
Jinak jsem mu to samosebou prolezl a jako tradičně - koroze spodního vnitřního lemu zadních dveři na obou stranách. Má najteto kolem 85tkm (kupoval ho jako předváděčku s asi 30tkm) klepe mu přední náprava, výměna čepu údajně pár korun.
Jelo se s tím dobře, je to tichýa velký auto, ale s tímto motorem to je tak na klidnou jízdu. Jo a dobře to topí!
Zdeny:
jako tradičně - koroze spodního vnitřního lemu zadních dveři na obou stranách..
To tak rezne auto z roku 03? To néní moc dobréé..
Spotřeby - Mondea různé motorizace...
[ Link ]

19.09.2009, 11:21 |
Rudi Tažný netažný, pokud je to benzín, tak s tím stejně podvaly asi netahal, stejně na tom bude i nafta bo maj malou nosnost na to. Max. si za tím na zahrádku tahal bordel.
dj.Dekl: Ten už má ale mooc nalítáno a také už je starší.. Ideální konec r.v. 02-03..
Jinak díky za spotřeby, jdu se kouknout..
dj.Dekl: Ten už má ale mooc nalítáno a také už je starší.. Ideální konec r.v. 02-03..
Jinak díky za spotřeby, jdu se kouknout..