Navštíveno 7675x

15.09.2009, 12:41 |
X-sat (M)
Určitě tu je několik ropáků :-) Kde kupujete naftu? Benzina, OMV, Agip, Shell...? V testech prý vede Benzina.
díky
skoro pět let beru Shell, sice se říká, že v zahraničí maj naftu lepší, ale už mám najeto 160tis km jen na shell naftu a bez problémů
z těchto pump bych řekl kdekoliv, ze "značkových" je prý na štíru Slovnaft, ale pouze v ČR, na Slovensku je naopak v pohodě
chválejí si Agip a jejich dieseltech
ale já jsem už 10 let plynař, takže jen z doslechu... :-)
Já osobně Beru Agip nebo Shell. Po Shell naftě se mi zdá, že se motor nechá vytočit až do červenýho, ale jo to možná subjektivní pocit :)
Kde neberu je OMV, jsou drazí až to bolí. Benzinu nikde po ruce nemám, ale jak píšeš, jeich nafta Verva patří k těm nejlepším - co jsem se teda dočet.
Laciný noname benzínky - na ty nemám odvahu. Možná kdybych měl prohnilýho Kadetta bez turba tak pak jo :)
co jezdím na naftu tak se mi zdá nejlepší OMV, ale třeba jsem měl jen dobrej vítr, nejhorší zatím u Makra, smrad z vejfuku a hovno výkony, ale třeba jen špatná várka.. :-D

15.09.2009, 13:17 |
cupra.165 | Upraveno: 2009-09-15 13:17:37
Je to pumpa od pumpy ja bral temer vzdy naftu u schellu a ve 115 OOOkm mi odeslo vstrikovaci cerpadlo..chce to pumpu,kde se to rychle toci a kde uz s ni maji zakaznici dlouholete reference..i tak je to vzdy riziko
no když bereš u schellu tak se nedivím, máš brát u Shellu ;-)

15.09.2009, 13:47 |
X-sat (M)
jj, četl jsem právě kladné reference na Benzinu

15.09.2009, 14:43 |
20bad tak největší výtoč v praze bude mít asi ONO na Kutnohorský, skoda ze nemam na tu frontu nerva.-)
to 20bad: no to ONO nevim, nevim. kamarád z plzeňska mi říkal že bere jenom tam a že spokojenost. tak jsem to nedavno vyzkoušel - cena cca 24kč, ale pak jsem toho litoval - celkem výrazně spadl výkon a spotřeba se zvedla cca o 1L, nechtěl jsem tomu věřit ale dost mě to sralo:-(. jinak čerp. stanice ono by měli údajně vykupovat strategické zásoby pohonných hmot z německa-proto ty lidové ceny...

15.09.2009, 14:56 |
Kamil Benzina nebo Agip. Shell když jsem viděl jak dopadl v testech, tak fakt ne - zlodějina, nic jinýho.

15.09.2009, 14:57 |
MaxxT nejlepsi naftu co v CR muzes koupit je u Benziny, Verva.

15.09.2009, 15:07 |
clown a kde jsou kurva ty testy ????? nikde nic nebylo vydano :o))) to mate vsichni znamy u COI, ci co ? :o))

15.09.2009, 15:24 |
clown Shell zde prodava mene kvalitni naftu nez v DE .., hmm,
kdyby si ji z DE dovazel stala vic .. nakupuje ji zde v CR .. :o) Jedinej kdo ma svoji naftu je OMV. :o) Zbytek nakupuje zde .. :o)
ale testy jsou proste testy ..., to je jako kdyz mi pani ze Slovnaftu rikala, ze k ni nechteji jezdit lidi pro naftu, ze je, ze Slovenska, ze radeji vedle do JZD :o)) Pritom slovnaft nakupuje v Cechach :o)
Taky jsem cetl, ze Shell hodne spatna kvalita, na druhou stranu, kterej test muze normalni spotrebitel povazovat za objektivni, kdyz COI nemusi zverejnovat kvalitu PH urcitych benzinek.
Nafta? Co to je? :o)) Benzin beru v 90% Shell (normos N 95) a naprostá spokojenost.. :) Nafta? Pche... :o))))

15.09.2009, 16:46 |
X-sat (M)
Divočina :-)
Area51 - k tématu, prosím
naftu podle ceny a nikdy jsme neměl problém ale jinak RobiOil na českomoravský dobrá nafta jinak jak říkám kapu všude v závislosti na ceně a nepocítil jsme rozdíl ani na spotřebě ani na jízdních vlastnostech a u agipu jsem nakapal a byla v tom voda tak že jsem měl asi štěstí tak že agip nebrat
x-sat: No tak, nepochopis legraci? :o)
ja bral az do precteni onoho TEStu shell, pak tu novou naftu od AGIPu ci Vervu, ta je ale narozdil od te agipky o dost drazsi.

15.09.2009, 17:51 |
TROY shell v power diesel - subjektivně nižší spotřeba a lepší spalování, omv jejich diesel mi docela smrděl při spalování
Z tehle je nejlepsi Benzina. Jejich obycenja nafta ma dobre vysledky a Verva u nas v CR vede. Pote docela chvaleji OMW za jejich naftu ktera neni spatna a vubec nepeni takze se lepe tankuje.
A propadak je Shell, ktery za Diesel Power prodava obyc naftu. Alespon tady u nas v CR.
V .de ma Shell pod Diesel Powerem opravdu kvalitnejsi naftu.
Nekde jsem cetl ten test nedavno, pokud najdu hodim link.

15.09.2009, 18:41 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-09-15 18:42:19
Asi kdekoliv kde maj Pečeť kvality...
[ Link ]
-))vzhledem k tomu ze jsem par x vezl nekoho od shellu tak shell fakt nebrat udajne nejlepsi vysledky ma verva
tak já zrovna beru naftu teměř jen z Makra,na tachu 261tis km a no problemo

15.09.2009, 20:23 |
tesil Neni dlouho co se primo z cisterny smichala nafta s behzinem v Praze u Makra a hned potom na Shellce - co z toho plyne?
Minulej tyden jsem bral naftu u Makra v Brne a zrovna doplnovala cisterna. Prisla obsluha a ptala se sofera: Tak co, jeste my a padla? A cisternař povida: Ne jeste Shellka na Videnske....Takze tankujte zvesela na Shellce a pri placeni se usmivejte....
ono totiž je u spousty lidí velkej omyl, že Makro prodává špatný PHM. naopak
Makro asi bude jediny z tehle pump u velkoobchodaku.
Jak je na tom Albert Hypernova pumpa? Ci Globus pumpa atp? :)

16.09.2009, 08:04 |
Yawor Knightey - vyvedu tě z omylu - u Alberta /Hypernovy úplně stejně jako Makro.
Do Aholdu pár let zpět dodávalo PHM povětšinou OMV

16.09.2009, 09:09 |
Veva už dlouhou dobu jen SHELL a nikdy žádný problém...
Benzina Top Q Diesel (BMW 330d, commonrail)

16.09.2009, 19:52 |
zede No já jsem teď 3x po sobě tankoval na Agipu a i když tomu sám moc nevěřím, asi ta jejich aditivovaná potvora má něco do sebe. Prostě a jednoduše, ujedu na nádrž tak o 70-100km víc než normálně...
Já jsem jezdil 14 let služebně s diesly. Taky rodinná auta byla paralelně se služebními všechny diesly. Kupoval jsem ponejvíce u Shellu (ze zjištných důvodů, samosebou, protože za Smart body jsem pak šetřil na palivu pro rodinné auto:-) ).
Jinak, když nebyl Shell po ruce, tak ostatní značkové pumpy jako OMV, AGIP, BENZINA a i dost jiných,co prostě bylo. Vyháýbal jsem se však pečlivě takovým, kde byl malý obrat a NO NAME pumpám v Horní DOlní a v JZD.
Najel sjem celkem >10E6 km a nikdy žádný problém ani s čerpadly, ani vstřiky, ani turby. Nikdy jsem nelil žádná aditiva.
Motory byly koncerny TDI 81kW (2 kusy), 2,5V6 TDI )1 kus) a pak už jen CR HDI v Peugeotech (406,807,407) a TD v P306 a 605.
Mám ale podobnou zkušenost u AGIP, jejichž aditivovaná nafta za cenu normální se chovala v autě o poznání lépe a byla i prokazatelně nižší spotřeba. Otázka je, co by se dělo např. po 3-5 letech trvalého používání.
Teoreticky nejlepší by měla být nafta od Benziny, protože dle testů má nejvyšší cetanové číslo a nejméně příměsí (nevím přesné o jaké již šlo, je to někde na webu). Shell naopak patřil mezi ty poslední díky tzv. suché naftě - nízké cetanové číslo. Shell u nás a v Německu je prokazatelně odlišný, Německý i Italský jede o kus lépe. To jsem měl vypozorované, když jsem jezdil do firmy do Milana.
zede: 70-100km? třeba 20-30km bych možná věřil, ale 100km navíc je podle mě moc...
kdysi sjem tankoval jen u Globusu a nyní pouze u OMV a najedu s autem o 50-100km víc dle stylu jízdy a auto má lepší chod.
jedím skoro pravidelně Benzina Verve a spokojenost, ale je to jak je dostupnost, mám docela štěstí, ikdyž jsem v blbém kraji, tam tady mám Benzin Plus docela dost

17.09.2009, 06:46 |
Daryl (A)
Dlouhodobe shell VPR. Ohledně dieselu bych neriskoval. Kámoš s mondeem tdci jednou natankoval na JET a druhej den měnil všechny vstriky. A kvalita DE benzinu ? Při ceste do Belgie jsem to prubnul. Regulérně jiný auto a po aral 100 cosi jsem měl pocit, ze mi někdo přidal 20 koni.

17.09.2009, 06:56 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-09-17 06:57:23
S Transitem 2.2 TDCI Tesco, Globus, Lukoil apod. 150000km a zatím klid... spotřeba a dojezd, výkon furt stejný.
Daryl: tak to rozhodně nebylo naftou od JET :-) Léta u ní tankuje moje manželka v Šumperku (má to při cestě do práce) a jak jsem psal - nikdy nic. Měl holt pech.
Takto bych nebagatelizoval.

17.09.2009, 08:16 |
zede Luke_288: No je to tak. Ale ber v úvahu že mám nádrž 68l a najedu na ni běžně 950-1000km... S tím Agipem mám rekord 1080km, ale to jsem jezdil dlouhé štreky. Normálně jezdím hodně město, pak to i s tím Agipem je lehce nad 1000km na nádrž.
nevim, mě včera s 77kW TDI PD došla nafta (jako ne že by mi došla) po cca 650km :) ale na obranu motoru musím říct, že velkej podíl na tom mělo dálniční tempo 190km/h

17.09.2009, 11:18 |
tomaspar | Upraveno: 2009-09-17 11:19:01
už víc než dva roky jezdím na Bionaftu od Tank ONO, a ono nic, teda až na to, že auto rezne. auto Ford Transit 2,5D.
jinak více než 200 tis km na naftu od ONO, a vše v pohodě, občas to zředím jinou naftou pokud tankuju jinde, ale to je méně než 10% tankování. auto Peugeot 406, 2,2 HDI

17.09.2009, 14:59 |
zede No při 190 bych na tom byl s dojezdem asi podobně :-)
Na ten Agip jsem přešel i proto, že po jednou natankování na nějaké noname benzince mi to ráno chytlo nějak divně...celé auto se třáslo jako divé. Jinak jsem zkoušel Shell naftu a žádný pocítitelný rozdíl neudělal...
já taky jezdil asi pul roku na shell VPR a pak jsem se na to vykašlal, protože efekt jsem nepocítil žádnej, akorát to bylo dražší
Jen přihodím zkušenost s benzínem. Nejnižší spotřebu mám paradoxně s benzínem od Ona - Plzeň nebo Krupá (cesta KV-Praha). Táta nedávno udělal stejnou zkušenost.
Luke_288: On tam taky žádný rozdíl není, to prokázaly testy. Jen někteří tam na ten placebo efekt pořád jezdí. Já radši vezmu Benzinu když to někdo zkoušel a zjistil že je to lepší nafta za lepší cenu :o)

18.09.2009, 11:11 |
X-sat (M)
Tak jest ;-)
od doby kdy jsem po tankovani nafty na OMW na strakonicky vytahl palivovej filtr plnej vody se vsem OMW vyhybam

18.09.2009, 12:36 |
Smrada (M)
Tankuju u Benziny, pokud neni na dosah tak OMV. Tam ale zridka
RB: benzinu chválí, to vím, ale tak nějak jsem na shell zvyklej a jak říkám, zatím bez problémů a až se budu chystat tankovat nějaký ty prémiový pohonný hmoty, tak se poohlídnu jinde...