Navštíveno 877x

13.09.2009, 18:19 |
fredh | Upraveno: 2009-09-13 18:20:53
Táta už konečně přišel na to, o čem sem ho přesvědčoval snad 3 roky co si koupil francouzský auto, že je to docela sráč. Potřebuje auto který se nebude tolik srát a bude se mu do něj dobře nastupovat a vystupovat.
Co byste doporučili koupit 50ti letému staršímu pánovi. Já mu doporučuju Golfa IV, asi nejlíp 1.6 benzína. On furt mele o naftě, ale v její neprospěch hovoří tátovy častější kratší jízdy- obzvlášť v zimě, trošku vyšší cena a pojistka.
Po jakejch autech ještě kouknout? Francouz už do domu nikdy a fóbie se mu ani trochu nelíbí. Malý auto taky nepřipadá v úvahu a oktávka je sice skoro jak golf, ale toho místa tam je neporovnatelně míň.
A v plánu je si nový auto dovézt z ciziny. I klidně lehce ťuknutý.

13.09.2009, 18:30 |
Jujk0 Mamka má kúsok cez 50, a nevie si vynachváliť Suzuki SX4. Vysoký posed, super nastupovanie a vystupovanie. Má na ňom 45000km, a v servise bolo iba na prehliadku. Zatiaľ, klop-klop, žiadny problém... 1,5L 100poníkov, živé, obratné a stabilné. Losí test v 90kmh zvládlo na výbornú-Osobne vyskúšané.
nevim no, ....
starý = hůř vidí a horší reakce = velký bezpečný auto
starý = neřeší věci jako cena a spotřeba neb z toho už vyrost a při ročnim nájezdu nula nulamálo je jedno zdali to žere 20 nebo 2.....
takhle to viděl muj táta proto si koupil co si koupil
pokud chce něco takovýho co řikáš tak bych šel rozhodně do něčeho jako Civic ..... proti golf/octa je to naprosto spolehlivý, o hodně líp to brzdí i sedí na silnici a bezpečný to je taky, a bezvadně se v tom řadí ač to vypadá všelijak.... spotřeba vklidu
nevim jakej rozpočet ale cca
[ Link ]
Co takhle Toyotu RAV4 ? :)
Myslim ze auto je idelani.
Krasne se do nej nastupuje, je to benzinak, tusim ze 2.0.
Nevypada nejhur, spolehlivej. A o jednom bych vedel ve velmi dobrem technickem stavu.

13.09.2009, 18:54 |
Rudi Golfa bych už vůbec nebral bo bude cílem zlodějů, radši bych koukl po nějaký japoncovi - třeba poslední Primeru P11

13.09.2009, 19:07 |
luda551 | Upraveno: 2009-09-13 19:08:15
no pokud jde o bezpecnost(ale musel by trochu priplatit) a spatne vidieni tak at jde do FORD F650,pak je jedno jestly budemít v ceste nejakou prekazku.Pokud jde o pohodlne nastupovaní urco budou delat nejaky escalator:D
Ne sel bych asi do GIV nebo CIVIC nebo VW BORA 1.6SR rv.03???
Hoši, neházejte tady padesátkama. Se cejtím mladý jako Jura.
Obávám se, že za 100K nebude vhodnýho nic. protože to, co stojí 100K, je vylítanej shit a nebo Fabie, která se tatíkovi nelíbí. Bude muset přitlačit na kešeň a kolem 200K se dá už ledacis vybrat.
Jinak si mohl nechat to F-ko.

13.09.2009, 19:40 |
crestik | Upraveno: 2009-09-13 19:43:02
focus?
...jinak příště bych doporučil napsat hranice, bo někteří si představujou "okolo" uplně jinak, než je standart

13.09.2009, 20:11 |
fredh sám mi řekl, že po prodeji auta by dal do kupy asi 130k. Když by bylo něco zajímavýho za vyšší cenu tak bych mu třeba přidal. Půjčku/lízačku ani náhodou Minulej rok sme dodělali garáž za asi 200k, je naní menší úvěr a v týhle době je kravina se víc zadlužit, když je vám 50 a děláte ve strojírenství.
Počítejte 120-130000kč
Měl sem za to, že slabej benzínovej koncern se nesere. a s tím kradením bych to u nás na malým městě neviděl tak nejhůř. Za těch pár let, sem neslyšel, že by někdo v okolí přišel o auto.

14.09.2009, 01:13 |
Rudi pořiď mu něco takovýho
[ Link ] [ Link ] [ Link ] Onehdá sem totiž to samý řešil s otcem, co by si měl koupit, šel sice taky z francouze, ale spokojen. Furt váhal nad Focusem, Mondeem atd...nakonec sem ho uvrtal do Primery a po zatim 10000km max. spokojenost - v základu xenony, automat.klima a když se těch 103kW podrží, tak to relativně jede. Nakonec se sehnal super kousek od něm.soukromníka se všema fakturama od servisu.

14.09.2009, 01:15 |
Rudi onehdá byl u mě i starší chlapík, kterej měl starší model se 110kW a taky max. spokojenost. O tý 110kW verzi by ti řekl víc i Nismo bo jí měl.

14.09.2009, 11:22 |
fredh hm, můžu zkusit nadhodit japonce, ale nevim jak v sedanu. Poslední 2 auta měl bez prdele a když sme koupili na stavbu škodovku, tak při couvání pořád někam boural. :) Už nebyl zvyklej, že mu auto končí zadním sklem.
Já japonce mám. On se o tom vyjadřuje jako o šrotu. Nevim, nevim.
Je to takovej typ člověka, co po škodovce vlezl ro auta s pí*ou na kapotě a neviděl nešvary toho a rval peníze do černý díry. Já se jen bojím, abych ho neuvrtal do nějakýho takovýho auta a ono se hned nevysralo.
Jako ten scénic jezdí, nikde ho nenechal ale pořád se něco sere. Dorazil ho přední čep řízení, když mi tvrdil, že je to záležitost dvou stovek. Když se z toho vylouplo 800kč, tak sem na něm viděl, že se už něco v něm konečně hnulo.
Prostě potřebujem auto co se moc nebude srát a do čeho se mu relativně dobře poleze.

14.09.2009, 11:42 |
fredh Ještě sem koukal na fusiona. To by bylo asi ideal. Je to vyšší, ne tak malý, akorát ta cena je trošku vyšší. Ale zase nějakej lehce ťuknutej kousek dovízt by nemuselo bejt marný.
Pak ještě třeba meriva.
brat/nebrat?
teda koupit si francouze a o japoncích se vyjadřovat jako o šrotu to chce mít hodně velký koule :)))) at si koupí klidně golfa a pozná co je šrot, sice ne takovej jako ten FR co měl ale rozhodně primera by mu sloužila bez problémů, vyžaduje pozornost leda na spotřebák a to docela málo..... když motor tak ono stačí i ta 1,6 .... taky to docela jede a spotřeba je tak těch 7 což dvoulitr má tak 7,5-8 vklidu ale je tam větší pojistka tak záleží co chce..... 110kw v P10 je nic moc hlavně díky převodovce ta to degraduje dost ale když se podrží tak pohoda, pamatuju jak mílaVW házel ramena že to prd jede že by mě dal kdykoliv s jeho 2.0tdi 103kw..... každopádně když se to jednou zkusilo tak samo že nedal...
v P11 je cca stejnej motor ale je lepší převodovka takže to auto táhne i má lepší maximálku... vřele doporučuju, má to rozvod řetězem a spolehlivost výbornou a hlavně jsou známý díky jednomu z nejlepších podvozků tý doby, je komfortní ale sedí jak přikovanej :)
šel bych teda cestou toho Civica nebo Primery, to jsou trhem odzkoušený auta který držej a za svojí cenu nabídnou hodně...

14.09.2009, 22:19 |
fredh jakej rok a konkrétní motorizace obou vozidel? Už sem mu o tom říkal a nic nenamítal.
Jinak se o mým autě vyjadřuje jako o šrotu, protože když sedneš z tý tragédie do gti tak seš v jiným rozklepaným uřvaným a udrnčeným autě. Já tu francouzskou svini nikdy pod sebou pořádně necítil, což u gti nejde. ale jemu jde o pohodlnost.
Co takhle ještě ten avensis? Taky prej spolehlivost jak kráva.

14.09.2009, 22:46 |
fredh Ještě mě napadlo BMW E46 318i nebo 320D
co myslíte? Nějaký výraznější problémy? Nedávno koukal na kámošovu E36 a byl unešenej. Sedl si do toho, začala mu vonět kůže atd.
Máme přemejšlet i tímto směrem?
Kdo si kupuje BMW, musí bejt fanda do řízení a tomu taky svůj výběr podřídit. Pak tu máme takový, který se diví že BMW do kterýho řidič padne jako do dobře ušitýho obleku, má málo místa na to aby tam mohl fungovat jako v Sharanu, jsou i tací kteří složitý a výborně fungující podvozek pošlou k čertu jenom proto, že jeho údržba stojí víc, tak pro ty takové auto moc není :o)

25.09.2009, 17:17 |
fredh Tak máme zúženej výběr na tři auta Golf IV buď 1.4 16V nebo 1.6 16V, pak Focus buď 1.6, nebo 1.8 a možná Ford Fusion buď 1.4 nebo 1.6.
Honda civic se mu vůbec nelíbí, mě osobně ta generace taky ne a primera je sedan a pěkný to podle tatíka taky údajně není.
Co teda z těch tří aut? Nemáte někdo některý v rodině? Klady/zápory, jedná se jen o benzíny, nafta nemá pro něj smysl.
Tatík se nejvíc přiklání ke golfovi, tam by mě zajímalo co se tak sere, páč na netu sem jeho poruchovost nikde nenašel. Nismo tu psal, že je to sráč. V čem konkrétně?
Příští týden jedem objet bazary, vyzkoušet všechny auta a pak nějaký dovezem ze zahraničí.

25.09.2009, 19:08 |
Atrey Moje zkušenost Ford Focus 1,8 první generace 98, po dobu 5-ti let kupováno jen spotřební materiál ( olej, filtry, brzdy ), jinak žádná závada. Další u známého Focus 1,6 r.v. 04 to stejné.