Navštíveno 2671x

Kde je nejlepší předpověď počasí, ale opravdu předpověď, ne hádání?
Dneska ráno jsem koukal asi na 5 předpovědí, včetně ČHMU a všude psáno, že bude oblačno, převážně pršet, konkrétně pro Mladoboleslavsko. V 10 hodin ovšem vedro, nebe bez mráčku, 28°C ve stínu, tak jsem vyrazil na celej den na koupák a bylo krásně až do 18 hodiny. Takže všichni s předpovědí dneska byly totálně v háji a tak nevím, podle čeho se řídit.... Neřeknu, kdyby se sekli o blbost, ale předpovídat déšt, zataženo i když 26°C, a bejt nebe bez mráčku, to je fakt už moc!
ČHMU:
Počasí přes den:
Oblačno až zataženo s občasným deštěm, na východě území ojediněle i bouřky.
Od západu postupně protrhávání oblačnosti a místy přeháňky. Nejvyšší teploty
20 až 24 st., v 1000 m na horách kolem 15 st.C. Mírný západní až severozápadní
vítr 2 až 6 m/s.

10.08.2009, 21:07 |
X-sat (M)
Celkem se mi osvědčilo toto:
[ Link ] Především Flymet (trochu níže)
nikdy nečti ty hovadiny, to je pomalu na žalobu "Šíření poplašné zprávy" !
Vždy koukej na přesné animace a spočítej si za jak dlouho ta fronta bude nad ČR

10.08.2009, 21:19 |
kaa hele do budoucna bude jenom lip, protoze predpovedi pocasi jsou zavisle na pocitacich a ty jsou porad lepsi, takze se bude do budoucna zpresnovat i predpoved :)
X-sat: koukám na to a docela to odpovídá dnešku, uvidíme, otestuju i jindy :-)
ozzy: Takže vlastně předpovídat si počasí sám...
A co třeba takové ty meteorologické stanice, má někdo zkušenost, jak to funguje/nefunguje? Dá se podle toho řídit a nebo je to jen vytažení peněz z lidí?

10.08.2009, 21:58 |
X-sat (M)
24 hodinové modely počasí na Flymet mi vychází celé prázdniny velice dobře. Kolega vždycky říká, čéče, tys to říkal a ono jo. Dnes jsem mu v práci říkal - koukej - okolo 22 hodky bude pršet a ... pršíííí :-)

10.08.2009, 22:12 |
bafis
jako Ozzy... delal sem takhle predpovedi pro letecky dny a taky podle nich vytahuju cabrio :-)))
Ja pouzivam tohle a jsem velice spokojen.
[ Link ]
jak jsem řek, potřebuju vidět skutečnost, přesně kde ten mrak s tou vodou je a kdy k nám dorazí, předpověd na týden a více dní je šíření poplašné zprávy..

11.08.2009, 08:31 |
Conan | Upraveno: 2009-08-11 08:34:43
Já koukám sem:
[ Link ] Akorát jim to teda teď nějak nejede :-)
Jinak naše domácí metostanice je s předpovědí pravidelně mimo, takže já nedoporučuju.
já koukám sem:
[ Link ] je to sice německy, ale je tam krásně vidět, když se něco nad německem formuje a jak se to valí na nás

11.08.2009, 11:11 |
Bo Tu domácí stanici jak si dával odkaz mám doma, a podle ní furt prší. sluníčko je tam tak 3x do roka a to zrovna když je zataženo jako svin. Takže to slouží jako zábavnej teploměr :))))
používám Handy Weather v mobilu a spokojenost, chce to každý 4 hodinky aktualizovat a sedí to, aspoň u mě to zatím vždy na 100% vyšlo, teď jsme byli přes prodloužený víkend v Alpách na motorce a všechna města vycházela přesně dle předpovědi
Po dvou letech to vytahnu :)
Poradite kde aktualne nejlepsi predpoved? Teplotu neresim, ale srazky ano...
Koukal jsem se vzdy na pocasi.idnes.cz ale tam to proste dost casto nevychazi, napriklad dneska :(
Kuju :o)
Nejlepší je zkouknout webové kamery v lokalitě, kam jedeš a mrknout na předpověď a udělat si jí sám, neb ti naši hejhuláci to neumí a co jsem zkoušel i jiné weby, tak prostě mimo a opravdu kde by to vycházelo aspoň na 70%, není.

12.06.2011, 15:16 |
bafis | Upraveno: 2011-06-12 15:19:17
no me muj tehdejsi odkaz funguje stale skvele....prselo, koukl jsem ze je to jen mrak co frci smer nemecko, na pul hodky jsem se natahl...ted jsem vstal a skoro azuro....jdu vysat auto ;-)
Hight : nesouhlas !!
bafis: No, u mě by mělo být teď pod mrakem a pomalu se sem valit déšť a je tu sluníčko a nebe bez mráčku :-(

12.06.2011, 16:45 |
hanx | Upraveno: 2011-06-12 16:46:21
já jsem se do teď řídil podle
[ Link ] , ale poslední dobou je to tragédie a skoro vůbec to nevychází...
Tak teď se na play objevila super aplikace na počasí, mám jí týden a nejlepší, co jsem zatím kdy měl, super přehledná, kompletní informace, jednoduchá a hlavně přesná!!! Co je v aplikaci, to je venku :-)
[ Link ]
doporucuju tohle:
[ Link ] Co vim, tak to pouziva nekolik zakazniku ve skiarealech kvuli zasnezovani :)
já používám Foreca a dlouhodobě spokojenost
[ Link ]
Gholfig- yr.no asi fakt nej. předpověď, souhlas. Jedu podle ní skoro rok a vychází to docela přesně.
Jako Ghofig, asi to nejpřesnější, co jsem zkoušel.
rozhodně a jedině yr.no
[ Link ] naučili mě to fotografové, když tam napíšou, že v té lokalitě v 7.30 přijde mrak, vězte že tam přijde !
je to až neskutečný jak jim to vychází
a ty webkamery z té lokality beru jako příjemný bonus

28.12.2012, 19:51 |
Pekys jako crimson, yr.no Čerpá z ní holidayinfo.cz a můžu říct že to sedí.

29.12.2012, 12:36 |
Lubak jj taktéž yr.no je nejspolehlivější co jsem viděl.
Nechci vám kazit radost: teď koukám, na Plzeň se řítí déšť a na YR.NO pohodička a předpověď polojasno/jasno :-D
máš recht, i webkamery ukazují déšť a to černo co je nad Plzní :-D

já tam vidím total azuro jak je na YR,
ta malá fronta co přešla nestojí za to někam zaznamenávat :-)

to yr jde přepnout do EN vpravo nahoře :-) Jinak chce si to pak přepnout na graf co ukazuje po hodinách jak to kde bude vypadat viz. obrázek. Je to ale fakt super předpověď a lepší jsem zatém nenašel. V léťe, když jsem pořádal malej sraz jinýho klubu, tak jsem tam vyčetl, ýe za cca 30 min bude dešť přeháňka asi hoďku a pak to bude zase pryč a seklo se to asi o 10 minut...takže za mě fakt dobrý.