Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zahájil jsem léčbu..

o Navštíveno 4393x o
o 05.08.2009, 16:31 | Bolthorn
Jelikož jsem se poslední dobou docela rozkouřil a to na cca 30 cigaret denně, rozhodl jsem se pro léčbu této nemoci farmaceutikem s názvem Champix. Asi před třema rokama jsem přestal kouřit na celý rok a to pomocí mé silné vůle (tenkrát) a také díky náplastem Nicorette. Po roce jsem však blbec začal kouřit znovu a už mi nepomohli ani ty náplasti, jelikož jsem už neměl takovou vůli a věděl jsem, že mám před sebou opět tu cestu abstinečního utrpení.. Takže po odzkoušení různých nikotinových žvýkaček, tabletek, trubiček, náplastí apod., ke kterým jsem už získal imunitu, jsem se doslechl o Champixu, nejúčinějším léku proti nikotinové závislosti. Přečetl jsem hodně diskuzí o tom, jak pomohl spoustě lidí, dokonce i kolegynin manžel, silný kuřák, přestal díky tomuto medikamentu kouřit.. Tak jsem zašel za doktorkou, aby mi ho předepsala a po celodenním shánění po lékarnách jsem si ho před chvíli donesl domů a spolkl první tabletu startovacího balení. Má hodně nežádoucích účinku, jako třeba nevolnost, závratě a tak.. Tak jsem zvědavý.. Po osmi dnech užívání by se měli cigarety úplně vysadit, ale co jsem četl, tak mnoho lidí nemělo na cigaretu chuť už po prvních třech dnech.. Léčba je na 12 týdnu + 12 dalších týdnu se doporučuje prodloužit léčbu kvůli tomu aby se člověk nevrátil po vysazení léků zpět ke kouření.. Na 12 týdnů to vyjde snad okolo 5tis. Což je oproti cigaretám úspora.. Takže držte palce, a budu dávat zprávy o mé léčbě, pokud vás to zajímá, ale myslím si že by to mohlo být užitečné pro mnohé kuřáky, kteří už ztratili naději v to, přestat kouřit..

o 05.08.2009, 16:33 | futura
Jo, tak tohle by me sakra zajimalo, zpravy davej co nejvic a co nejpodrobnejsi.
o 05.08.2009, 16:37 | nome
držím palce já kouřil tak 20 za den ale před 4 rokama sem s tim sekl u mě stačila naštěstí jenom ta vůle
o 05.08.2009, 16:40 | dolph
já vydržel jen pár měsíců a zase jsem do toho spadnul (debil) .. takze piš piš piš :)
o 05.08.2009, 16:43 | Bolthorn | Upraveno: 2009-08-05 16:45:11
Jinak ten lék není na nikotinové bázy, tzn. že nefunguje jako náplasti tak, že do těla zajišťuje přísun nikotinu. Ale funguje zcela jinak. V mozku máme tzv. nikotinové receptory, které po vykouření cigarety začnou stimulovat nikotin a ty receptory díky tomu stimulu pošlou signál do části mozku, kde se tvoří hormony, k vyprodukování toho hormonu (nevzpomenu si na název) který má za následek ten příjemný pocit co máme po kouření. No a Champix funguje právě tak, že zablokuje dané receptory, takže se stanou imunní proti nikotinu a po vykouření cigarety se nic nestane. Dále tento lék produkuje ten samý hormon co cigareta, ale v málem množství aby snížil abstinenci.. Takže asi tak ve stručnosti..
o 05.08.2009, 16:55 | KFL
Tohle uzival kamarad. Pry jde prekourit uplne v pohode :).

Jinak drzim palce! Ja nekouril 10 mesicu, pribral 15, za zivyho boha jsem nemohl shodit, to me sralo, tak jsem zase zacal. Ted se drzim do 10 denne, aspon neco.
o 05.08.2009, 16:58 | Bolthorn
KFL: takže na to měl pořád chuť i když bral Champix???
o 05.08.2009, 17:03 | KFL
Bolthorn> Jojo, je to jen o vuli. On je magor, proste se sprajcnul, ze neprestane ani s praskama.
o 05.08.2009, 17:04 | Bolthorn
KFL: :-DDDD tak proč je bral?
o 05.08.2009, 17:11 | party_boy
Já teda zatím cígo k životu nepotřeboval, ale taky držim palce.
o 05.08.2009, 17:18 | Bolthorn
party: díky.. tak to ani nikdy do huby neber, jinak budeš nešťastnej..
o 05.08.2009, 17:23 | bafis
Já "přestal" ze dne na den, celkem v pohodě, jen k pivu si cigaretu musím dát. Naštěstí chodím na pivo jen v úterý, takže jednou tejdně sfouknu krabku, což se dá.
o 05.08.2009, 17:24 | El_Vita
Drzim palce!!!
o 05.08.2009, 17:34 | sir_richard
drzim palec, odhodlavam se k tomu uz delsi dobu taky. je lepsi s tim vubec nezacit :(
Zrovna davali na CT2 o tom nejaky dokument, tak mam o duvod vice s tim seknout!
o 05.08.2009, 17:42 | *DM*
Taky držím palce,přestal jsem před 3 roky a zatím mě to vydrželo.
o 05.08.2009, 18:04 | Timbo
spravne rozhodnuti a drzim taky palce. ja kourim nastesti jen prilezitostne. kdyz mam chut zapalim si. u piva taky ale vetsinou chut nemam a kdyz mi nekdo nabidne tak treba po pulce cigarety zahazuju protoze mi to proste nejede.
muj kamos silnej astmatik a kurak s tim prestal pribral 20 kilo a byl 3x do roka v nemocnici s astmatickym zachvatem a lezel na kapackach. pak zase zacal kourit a uz 2 roky se ve spitale ani neukazal to by me kurva zajimalo cim to je.
o 05.08.2009, 18:10 | iwi
Taky jsem zkoušel náplasti, vydržel jsem to pak asi půl roku a zase do toho spadnul, což přičítám zkrácenému užívání náplastí. Teď jsem se opět po nějaké době rozhodl že to zkusím. Momentálně jsem si snížil dávku cigaret asi na polovinu (cca 8) a místo toho mám nikotinové žvejky.Zatím to celkem dávám jen k té kávičce mi to holt bez cíga nejde... každopádně držím palec.
o 05.08.2009, 18:18 | kozlustechnykus
Ja kdyz sem zacal z alergie psikat, tak sem si zapalil a zlepsilo se to. Kour asi roztahne plice, nebo ucpe receptory na ktery se chytaj alergeny, nebo co, ale fungovalo to:)
o 05.08.2009, 18:21 | BATMAN
Rovnez od minuleho patku skousim nekourit.
1 a druhy pokus byly s naplastmi, ted ciste vule a snaha neco usetrit coz je docela inspirujici.
Zatim v poho, problemy zacinaji v patek u 5. pivka :-)

Preju silne nervy a pevnou vuli!
o 05.08.2009, 18:42 | mishan
tak přeju , at se to podaří, já nikdy nekouřil a vím že ani nezačnu.... ;-)
o 05.08.2009, 18:49 | carlos
držím palce,já kouřil 40 denně,řek jsem si,že je to neúnosný a od tý doby 10 let jsem to nevzal do huby
o 05.08.2009, 18:54 | JP
Já teda za celej život vykouřil 2 cigarety, ale držim palce:)
o 05.08.2009, 18:56 | Etien (M)
drzim palce..

ja viz [ Link ]
o 05.08.2009, 18:59 | Luke_288
timbo: normální. mám taky astma, od střední školy po vejšku jsem tak nějak kouřil, ne moc, ale kouřil, dejchalo se mi docela dobře. pak jsem začal běhat a cítil jsem, že mě kouření brzdí, tak jsem přestal a kouřil jen příležitostně (v hospodě). paradoxně se mi moje astma lehce zhoršilo, ale fyzička zlepšila. teď už půl roku nekouřim ani příležitostně a cejtim se dobře.
o 05.08.2009, 19:46 | Bolthorn
Díky za podporu kluci!!!

Věřím, že to zvládnu.. Naposledy jsem kouřil v půl 6, a nechal jsem půlku cigarety, teď mám místo chuť na cigaretu, tak na jídlo.. Nevím, jestli má takový mocný účinek ten lék, nebo to je jen sugesce..
o 05.08.2009, 19:47 | Bolthorn
Batman: na pivo chvíli nechoď, jinak nepřestaneš..

Etien: jj už jsem to pročítal dřív.. Gratuluji k úspěšnému konci..
o 05.08.2009, 19:54 | Etien (M)
Bolthorn: blby na cely zalezitosti je, ze to nekonci nikdy ;-)
o 05.08.2009, 19:58 | Bolthorn
Etien: jj vím přesně co myslíš, mě to takhle zdolalo po roce abstinence.. prostě bojovat s tím musíš už pořád..
o 05.08.2009, 21:31 | HIGHTOWER
držím palce a více takovýchto lidí.... :-)
o 05.08.2009, 21:41 | Mája
Tak tohle jsem zkusila taky ale muj zaludek jaksi ty prasky nepobral. Ty nezadouci ucinky me nicily natolik ze jsem byla tyden doma z prace a pak jsem si radeji zapalila zase cigo. Snad tobe to vyjde a vydrzis to. Preju hodne stesti
o 06.08.2009, 08:34 | Pekys
Držím palce!
Mě to naštěstí nikdy moc nechytlo, a žádnej úža pocit jsme z toho neměl. Takže nebyl problém si prostě nedat.
Na druhou stranu je fakt že s 3promile ve voku jich dám klidně 10 za sebou, ani nevím jak. Ale to je tak jednou za rok, takže jsem v klidu.

Tak hodně úspěchů, a věř tomu, že jednou prostě abstinence přejde v to, že už to k životu nepotřebuješ.
o 06.08.2009, 09:53 | Bolthorn
Mája: tak to je škoda :-( Já zatím beru startovací balení, takže dnes beru druhý prášek 0,5mg, jenom jeden denně, jsem zvědavý na to, až se dávka dostane na 2x 1mg, snad to budu snášet v pohodě..

o 06.08.2009, 09:56 | FBS
možná se to někomu nebude líbit, ale všechny ty náplasti, a léky jsou jen sračky k tomu aby jste měli pocit že vám něco pomáhá přestat. Je to 100% jen vůle, kdo chce přestat kouřit přestane, a kdo ne, nepřestane.
o 06.08.2009, 10:06 | Etien (M)
no ono je to o psychicke vs. fyzicke zavislosti...

z te fyzicke zavislosti te naplasti dostanou a netrva to dele nez 3 tydny... to ti potvrdi kazdej doktor...

nicmene ta psychycka zavislost je problem... proste potrebu zapalit si nema organismus jako takovej, ale hlava... a s tim nepomuze nic nez vule... a nekonci to nikdy...

z kuraka se nekurak nikdy nestane... stane se z nej maximalne abstinujici kurak... i termin "odnaucenej kurak" neni presnej, protoze to proste nikdy nekonci...

takze vyhlidky nic moc, ale za sebe muzu rict, ze tech, pro me aktualne, 21 mesicu co nekourim stalo za to zkusit prestat ;-)
o 06.08.2009, 10:52 | Bolthorn
FBS: ono je to trošku složitější..
o 06.08.2009, 14:17 | PAVELK
hodně štěstí, už taky delší dobu řeším jak přestat 30-40 denně je šílený
o 06.08.2009, 15:07 | Briann
Jsem hodne silnej kurak, lec sportovec a prestal jsem ted na 8 mesicu, myslel jsem ze uz to nikdy nevezmu do pusy a ouvej zase hulim jak fabrika..
o 09.08.2009, 10:02 | Mr.Scully
Hele, proč vlastně začínáte kouřit? :-) Vy dobrovolně platíte tisíce měsíčně za to, aby vám smrdělo z huby a v hospodě při jídle si od vás lidi odsedali a pak platíte další nemalý částky, abyste přestali a pak to stejně má ještě následky třeba v tom, že přiberete dvacet kilo. Nechápu :-)

Jasně, asi to na každého působí jinak. Jednu cigaretu zkusí v životě každej a možná jsem jen jedním z těch šťastnějších, na které to absolutně nijak nepůsobí. Třeba toluen mi voní, ten bych klidně mohl začít fetovat :-), ale cigareta je pro mě prostě smrad a sucho v hubě, nic jinýho.
o 09.08.2009, 10:08 | Ondry 2.0 20v
Mr.Scully: jojo taky nechápu. nikdy jsem to nezkusil a taky mě k tomu nic nevede. jako když někdo kouří tak mi to neva ale nikdy jsem po tom netoužil :-)
o 09.08.2009, 13:22 | Bolthorn
Takže zpět k léčbě.. Předevčírem jsem večer na diskotéce u piva vykouřil od 10hod. do 5ti rána jenom 6 cigaret, jindy bych už měl v sobě nejméně jednu a půl krabičky.. Včera jsem přešel z 0,5g na 1g Champixu, něco okolo 16hod. jsem si zapálil jedinou cigaretu, ze které jsem si potáhl jen 3x a celou jsem jí zahodil, potom už jsem nekouřil. Dnes jsem neměl ani jednu a ani nemám nějak v úmyslu si zapálit, začínám mít k cigaretě odpor a nemám ani chuť na ní. A taky by mi už nic nedělala.. Samozřejmě pořád myslím na to, jak bych si zapálil, ale prostě nechci.. Jsem zvědavý až přejdu na 2g denně, myslím si, že s tímhle lékem je opravdu kouření minulostí..
o 09.08.2009, 22:08 | mishan
Mr.Scully: protože ti, co v 15 - 16ti mají v ruce cigaretu, jsou ti největší borci na světě, na které ti, co nekouří nemají a jsou nuly orpoti nim.....takhle začínají všichni kuřáci....a myslím že to tak je doopravdy.... jenže v tom jejich věku jim to, co podstupuje Bolthorn dojít absolutně nemůže ;-)
o 09.08.2009, 22:18 | Bolthorn
mishan: ano je tomu tak.. pěkně si to vysvětlil.. já začal někdy v 14ti - 15ti letech, dnes bych si za to urazil pazoury..
o 10.08.2009, 00:32 | Kacko
Prestat kourit je snadne. Staci si uz nikdy nedat zadnou dalsi. Proste ani jednu, ani praska. Proste nic. Dalsi faze je zacit nesnaset kuraky. Pak uz je to v pohode. Kouril jsem 10 let.
o 10.08.2009, 11:23 | Fipo
já jsem přešel nyní z nicorettek žvýkaček na niquitin 21mg náplasti a zatím si nestěžuju. Po žvejkách mi bylo akorát blbě, možná proto se mi nechtělo kouřit. S náplastěma zatím spokojenost. Malinko nutkání jsem měl v sobotu na pivku, ptž bohužel většina mých kamarádů kouří, jenže to mě umravnila mladá. Jde o to při začátku se neožrat,aby si člověk nekoupil krábu. Tkž teď jsem zatím ne nealko pivku a i na to si nemůžu stěžovat. Akorát holt ti kámoši ("kámoši") kteří furt hecují ať chlastám.
Každopádně i já všem ostatní, co chtějí přestat kouřit, držím palce!
O champix uvažuju taky,ale to jen v momentě,kdybych cítil,že i přes nápalst mám silné nutkání si zapálit.
Ale je to i hodně o vůli ;-)
o 13.08.2009, 07:59 | Bolthorn
4 dny bez cigarety.. je mi fajn..
o 13.08.2009, 09:19 | PAVELK
včera jsem přestal také, doufám že vydržím co nejdéle, posledně to byl rok a bez podpůrných prostředků
o 13.08.2009, 09:47 | Bolthorn
Tak držím palce.. Já jsem předtím taky vydržel jenom rok, ale věřím, že mě to poučí..
o 13.08.2009, 09:54 | party_boy
mishan > Tak tohle jsem si myslel o těch 15-16ti letejch taky. Jenže pak jsem podělal školu a šel jsem právě do takovýhle věkový skupiny. 90% třídy kouří, ale prej je to hrozně sere, že kouřej. Prej ti co nekouřej jsou fakt borci, tak já nevim :-D
o 16.08.2009, 19:08 | Bolthorn
Týden! A to jsem včera byl na pivu a ani mě nenapadlo si zapálit.. Super..
o 16.08.2009, 19:17 | rover (WoodTech)
Přeju úpěch ja tím seknul v lednu a vpoho i bez náhražek. Kouřil sem tak 20 denně.
o 16.08.2009, 19:27 | Woko_O
Ja to taky nechapu proc nekdo zacina kourit..Jestli chce bejt nekdo fakt hodne hustej ze si koupi ksiltovku s fifty centem a da si cigaro do huby a tvari se hrozne drsne..takovym bych zprerazel ruce...ale co mi fakt jakoze vadi jsou pekny holky s cigarem v hube..to uplne nesnasim..a navic kdyz je to nejaka mladina...absolutne nechapu kdo vymyslel takovou sracku jako cigaretu...Kdyby se nasel nejakej kurak kterej by chtel pomoc,jako kurak z mejch kamaradu a znamejch...dva tejdny tvrdyhi treninku a odvykani se mnou...po tom co by zjistil ze nemuze dejchat kvuli tomu ze kouri by ho to snad preslo..sice by pak asi mesic prestal myslet na veskrej pohyb ale vsechno zly je k necemu dobry..A kdyz neco chci,musim si to vybojovat!
Jinak preju hodne uspechu a co ti doporcuju a vsem ostatnim taky..zacnete sportovat..rychle tak zapomenete na cigaretu..
o 16.08.2009, 19:32 | Woko_O | Upraveno: 2009-08-16 19:33:47
se to poslalo 2x..
o 17.08.2009, 14:40 | PAVELK
tak jsem podlehl ale ze zdravotních problémů, musel jsem začít znovu kouřit z alergie mám astma což jsem nechápal, při průjezdu lesem se mi dělalo totálně blbě byl jsem oteklej a nemohl dýchat, vypadalo to že si sám sobě zavolám záchranku, nikdy nic podobného se mi nestalo a to už jsem tam jezdil mnohokrát, sice to vypadá jako hloupá výmluva ale je to vážně tak.Raději budu kouřit než zkolabovat někde v lese
o 17.08.2009, 14:48 | Bolthorn
Tak to je krutý :-( Co zajít k lékaři a poradit se, je to škoda.. Já se držím v pohodě, vůbec mi to nechybí.. Už mi bylo blbě po Champixu, ale jenom kvůli tomu, že jsem ho skoro vůbec nezapil, málem jsem se pozvracel v autě, tak jsem si koupil okamžitě 0,5l pití a exnul ho, no a během chvíle mi bylo zas dobře.. Ale to je zatím jediný takový problém, který jsem měl zatím během odvykání.
o 17.08.2009, 15:05 | empiK (M)
mozna by stalo za to si dojit k doktorovi. nepredpokladam, ze lekarstvi leci astma nikotinem :)
o 18.08.2009, 09:13 | PAVELK
asi tam budu muset zajít jenže mě děsí představa těch prášků a všeho ostatního, od mala jsem běhal po doktorech s alergii
o 18.08.2009, 10:12 | Bolthorn
Nevím jestli je vhodné se kvůli tomu vrátit ke kouření a neléčit to léky.. Koukni třeba sem, jak vypadají plíce kuřáka.. [ Link ]
o 18.08.2009, 10:39 | Bolthorn
Jo jinak se u mě taky objevil kašel, takový nepříjemný dusivý, počítám že do týdne až dvou začnu vykašlávat i ten sajrajt ze sebe..
o 22.08.2009, 16:22 | Bolthorn
Včera jsem byl opět na pivu a nezapálil jsem si ani jednu.. Ani jsem neměl nutkání si potáhnout a to všichni kolem mě kouřili jednu za druhou.. Takže zítra to už bude přesně 14 dnů bez cigarety..
o 22.08.2009, 16:26 | ruffrider
výbordelně:-) jen tak dál
o 31.08.2009, 23:30 | Bolthorn
22 dnů !!!!
o 10.09.2009, 09:34 | Bolthorn
32 dnů
o 10.09.2009, 09:35 | TheTimo
super!
o 10.09.2009, 09:38 | Bolthorn
jj super to je, mám taky ze sebe radost.. i když je to stále s pomocí léků :-( ale nechci přerušit předepsanou léčbu..
o 10.09.2009, 20:51 | JP
Seš dobrej, držim palce ať to vydrží:-)

Chodíš dál na pivo, nebo se tomu vyhýbáš?
o 10.09.2009, 21:48 | Bolthorn
JP: no na pivo chodím a nedělá mi to vůbec problémy.. jen teď cítím větší absťák když si třeba o několik hodin později vezmu prášek.. minule jsem si ho třeba zapomněl doma a vpráci jsem si ho nemohl vzít, cítil jsem takové to svírání na hrudníku, ale přitom jsem nemyslel na cigaretu, což je pokrok.. ve středu si jdu pro další balení, takže ještě měsíc a půl léčby Champixem a pak jedu sám za sebe..
o 11.09.2009, 08:45 | Martin21
Bolthorn: Držím palce, jen tak dál.
Já jako přísný nekuřák si nedokážu představit, co prožíváš, ale jsem rád za každého, který projeví snahu přestat. Upřímně nemám rád kuřáky, protože hodně z nich je neomalených a sebestředných, až nad tím přestává rozum stát, a vůbec je nezajímá, jak tím obtěžují ostatní. Nemluvím o zakouřených hospodách, ale když vidím na zastávce člověka, jak si rychle rychle před příjezdem tramvaje musí zapálit a pak si ještě před nástupem pořádně naposledy potáhne a vydechne to v tramvaji, tak to se mi už fakt otvírá kudla v kapse. Neříkám, že takoví jsou všichni, ale o to víc si cením lidí, jako je Bolthorn, kteří mají tu vůli a snahu přestat.
A k těm pozitivním účinkům na astma a alergie...věřím, že to nějaký vliv mít může, ale nevěřím, že by si s tím dnešní medicína nedokázala poradit. Je to podle mě jen hledání výmluv a omlouvání vlastní slabosti. Možná se pletu, ale ještě mě nikdo nepřesvědčil o opaku.
o 11.09.2009, 08:59 | Bolthorn
Martin: To co píšeš o těch kuřácích si teď začínám všímat taky. Jejich kouř mě taky začíná pěkně obtěžovat, a to nekouřím moc dlouhou dobu. Začalo mi to strašně smrdět. Dnes si ráno v trolejbusu sedl vedle mě nějaký mladý kluk, který smrděl od cigaret jak popelník, dělalo se mi z toho až blbě, kdybych neseděl u okýnka tak si snad i odsednu. A teď si uvědomuju, že stejně tak sem smrděl i já ostatním. A taky teď nechápu, jak jsem si hned po probuzení zapálil, teď to po probuzení ucejtit, tak se pozvracím.. Nebo mě taky štve, když někdo kouří z okna a nám to jde do bytu, přitom nám za to předtím nadávali sousedi když jsme kouřili na balkóně, nechápal jsem o co jim tolik jde. A přítelkyně kouří stále, to mi vadí taky.. Když jdu do hospody, tak mi to ale nějak nevadí, to už k tomu patří...
o 11.09.2009, 09:12 | Daryl (A)
ja prestal pred asi 3 lety pomoci naplasti. A popravde uz na to nemam chut .. nemusim se premahat. Koureni jinych mi vadi jen v tom smyslu asi jako mi vadi spocenej chlap v tramvaji (coz je casto mnohem horsi:).

Do hospody chodim obcas a jelikoz jsem kouril, vim ze to k tomu patri a da se rici, ze mi to nevadi. Pouzivat vyrazy jako "nesnaset kuraky" mi prijde takove ... pokrytecke. Jiste, ze mam radeji spolecnost bez koure (ne bez kuraku), ale je to moje volba stejne jako ta jejich.

Popravde smiseny par kurak nekurak bude porad o takovem tom nabadani "nekur" pripadne "zase smrdis jak hospoda" nebo jeste lepsi " nechci se libat s popelnikem" :)
o 11.09.2009, 09:40 | Martin21
Daryl: Máš pravdu s tím, že je to jejich volba, jenže já si myslím, že ta moje volba je neobtěžuje, zatímco ta jejich nás nekuřáky často ano.
o 11.09.2009, 10:08 | Daryl (A)
ale zase to ber z jejich pohledu. Je zase obtezuje tvoje snaha jim v koureni branit. Stejne jako oni i ty muzes zvolit jinou moznost. Oni mohou jit jinak, kde to nebude nikomu vadit a stejne tak ty muzes jit jinam, kde se nekouri. POkud ti vadi kuracke prostredi, tak tam nechod a vyhledavej spise nekuracke.

Je to proste jen a pouze o toleranci a domluve. Slovo nenavist zde nema misto.
o 11.09.2009, 12:03 | Martin21
Já jsem slovo nenávist nepoužil. Souhlasím s Tebou, že je to o toleranci. Ale o vzájemné toleranci. A mnoho lidí nepochopí, jak se cítí ten druhý, dokud sám nepřestoupí na druhou stranu, přesně jak psal Bolthorn.
Taky mám spoustu kamarádů kuřáku, ale vyhýbat se tomu nedá. Vyhýbat se jim kvůli tomu nebudu. Ale musím počítat s tím, že budu smrdět kouřem a že budu mít další den oči jak angorák, protože mi to nedělá dobře. Zkrátka pro některé z nás je kouření stejně nepochopitelné, jako pro kuřáky fakt, že nám to vadí.

Ale to už jsme se dostali mimo předmět vlákna. Omlouvám se všem kuřákům za svoji zaujatost.
o 21.09.2009, 07:17 | Bolthorn
43 dnů!
o 21.09.2009, 10:09 | art
mám dotaz: jak se ta abstinence na tobě projevuje? Myslím tím na váze? Přibíráš? Navíc zvlášť když jsi tu dřív ještě řešil, že chceš nabrat a nejde to..
o 21.09.2009, 10:43 | Bolthorn
No jelikož jsem poslední dobou v časovém presu, tak na jídlo nemám nějak čas.. Ale dodržuji snídani, oběd, večeři a váha je pořád stejná, možná jsem nějaký ten kilogram nabral, ale nevážil jsem se. Jinak abstinenční příznaky nulové, ale to je těmi léky..
o 21.09.2009, 11:33 | art
díky, tak jestli můžeš sem tam sledovat i tu váhu...(i když možná i to se asi projeví spíše až po vysazení léků, pokud se tedy něco projeví..)
o 21.09.2009, 11:43 | Bolthorn
art: taky si myslím, protože už mi ty léky nedělají moc dobře na žaludek, tudíž je i menší chuť k jídlu.. Sledovat to potom budu..
o 21.09.2009, 11:43 | RedBaron
Přestat kouřit není o tabletkách ale o hlavě. Tři neděle jsou pozorovatelný tělesný příznaky závislosti, mě třeba bolela palice a záda, hrozně moc jsem chrchlal ven. Ale pak je to pryč a kdo začne znova kouřit, tak jen ze stejné blbosti, ze které já jsem s tím někdy v jedenácti začal. Je to hodně o psychické závislosti, mozku chybí určitá rutinní aktivita, na kterou byl dlouho zvyklej a kterou je třeba něčím nahradit. Laicky se tomu říká nuda. Někdo z té náhle nudy začne žrát a přibere deset kilo, jiný začne žvýkat a ten nejlepší začne třeba sportovat. Je to stejný jako s gandžou, člověk si pak musí změnit část života a mozkovi se nechce :o)
o 21.09.2009, 11:48 | Bolthorn
No já jsem si to v hlavě srovnal rychle a dnes po měsíci a půl mi to ani nechybí.. Prostě u mě podle mě převládala fyzická závislost.. Možná je to i tím, že jsem na nějaký čas v minulosti už přestal jednou kouřit a dovedu si vybavit, že je to bez cigarety lepší a že to bez ní jde..
o 03.10.2009, 23:11 | Bolthorn
55 dnů !!!!
o 23.10.2009, 01:05 | Bolthorn
75 dnů.. prášky už neberu, nedělali mi už dobře.. nic jsem nepřibral...
o 23.10.2009, 06:33 | JP
:-) To už seš za vodou, teď si můžeš dát tu jednu "poslední vzpomínkovou...krabku":-DD
o 23.10.2009, 06:39 | fredh
a posereš se z ní:)
o 23.10.2009, 10:02 | Bolthorn
:D
o 23.10.2009, 11:07 | RedBaron
Tak teď z blbosti nezačni, třeba po pár pivech kdyby tě někdo přemlouval. Nesmíš už si dát ani jedno cigáro, prostě jsi jim dal sbohem, tak se s tím smiř.
o 23.10.2009, 11:16 | Bolthorn
Do hospody už ani moc nechodím raději.. I když včera jsem si dával jedno pivo, kolem mě se čoudilo a nějak jsem žádné nutkání neměl. Věřím, že teď už to zvládnu a nenechám se zase zpět zviklat..
o 23.10.2009, 15:01 | fredh
a kolik peněz je doma? je to pocítit?
o 23.10.2009, 15:07 | Bolthorn
no teď jsem s penězma tak špatně a mám tolik výdajů, že to ani není vidět.. ale samozřejmě člověk na tom ušetří.. ale co nedám do cigaret to dám zase někam jinam.. no a hlavně jsem do teď kupoval stejně drahé prášky, jako co vyšli cigára...
o 27.10.2009, 19:13 | PAVELK
klobouk dolů že se daří
o 27.10.2009, 19:27 | Bolthorn
díky :-)

jinak jsem byl teď v sobotu na pivu a zlil jsem se pod obraz boží, ale cigaretu jsem si nezapálil ani jednu.. a to bez prášku, zkrátka bez ničeho.. takže myslím si, že je to nejhorší za mnou, teď už jen vydržet abstinovat..
o 27.10.2009, 19:34 | El_Vita
drž se!
o 27.10.2009, 21:53 | Bolthorn
budu se dnažit ;-) věřím, že teď, po takové době abstinence do toho nespadnu.. nesmím!
o 21.12.2009, 07:40 | Bolthorn
135 dnů bez cigarety...
o 21.12.2009, 07:52 | Phitypaldy
Drz se.
o 21.12.2009, 08:02 | Bolthorn
Díky moc za podporu.. I když je to taková doba, pořád není vyhráno, chvilky, kdy bych si zapálil, ještě občas jsou. Ale není to zas tak hrozné. Nesmí na to člověk myslet. A taky mě odrazuje ta pachuť v ústech, na to si vždy vzpomenu když mám chuť a je po chuti okamžitě . Ranní chrchlání úplně zmizelo a už se ani nezadýchávám při nějaké námaze..
o 21.12.2009, 08:45 | JP
Gratuluju, snad to už vydrží:-)
o 21.12.2009, 09:01 | fredh
A cpeš do sebe nějaký žvejky, nebo už úplně bez nikotinu?

jinak držím palce. Já s tim seknul, když mi i po jedný cigaretě bylo celej den špatně, mám k tomu nějakej přirozenej odpor:)
o 21.12.2009, 10:16 | Bolthorn
Ne ne, už bez ničeho.. Ani ty prášky jsem nevydržel brát celé 3 měsíce jak jsem měl, dělalo se mi z nich ke konci zle.. Takže v podstatě nějakých 70 dní s léky (bez nikotinu) a zbytek už jen o vůli.. 135 dní mé tělo neví co je to nikotin..
o 21.12.2009, 10:18 | Bolthorn
JP: no teď už by to byla jen a jen blbost kdybych začal.. To nejhorší mám za sebou a abstinenční příznaky na bodu mrazu. Teď je to opravdu jen o psychice..
o 21.12.2009, 13:10 | crestik
...mi zas nikdo nevěří, že ve svých skoro 27mi letech jsem nevykouřil ani jednu cigaretu :-)
o 21.12.2009, 15:38 | Luke-Jeep
100 pro Bolthorna aby vydrzel :-)
o 21.12.2009, 17:38 | Etien (M) | Upraveno: 2009-12-21 17:39:13
gratulace

ja koncim 26. mesic BC...

(BC = bez cigara) :o)))
o 01.03.2010, 18:50 | Bolthorn
205 dní!!!! přes půl roku nekouřím :D to to utíká...
o 01.03.2010, 18:55 | mishan
dobrý :-)
o 03.03.2010, 09:26 | hifim@ni@k
No, já ve 33 jsem to ještě ani nezkusil. A o nic jsem určitě nepřišel :-)
o 03.03.2010, 09:41 | Phitypaldy
congrat

Ja prestal 7 unora a zatim trpim a umiram :-) Ze dne na den a denne jsem kouril 2 krabicky.
o 03.03.2010, 09:49 | muSlim
Naj kuri naj zdechne... :o))))
o 04.03.2010, 09:55 | Daryl (A)
Phitypaldy: a proc takove sebemrskactvi, kdyz to jde i bez trpeni a umirani ? Kup si naplasti a ani nebudes vedet, ze ti neco chybi
o 06.04.2010, 22:49 | Bolthorn
Další měsíc jsem přežil bez cigarety..
o 07.04.2010, 07:36 | Lufas
Daryl: nevim nevim ja jsem mel naplasti a moc to nepomohlo...zjistil jsem ze je horsi ta fyzicka zavislost a i kdyz jsem si treba celej den hral s propiskou tak mi to furt chybelo:-( rekl bych ze je to o silne vuli a tom utrpeni:-)
o 07.04.2010, 09:00 | Daryl (A)
Lufas: naplasti prave resi tu fyzickou zavislost. Pak mas dost sil na tu psychickou.

Ja bych to bez naplasti nedal .. na to jsem dost srab :) Nicmene diky naplastem ... 3 nebo dokonce 4 roky bez ? Uz to nepocitam.
o 07.04.2010, 09:15 | RedBaron
Daryl: Doufám že si celé ty čtyři roky nelepíš náplasti :o)
o 07.04.2010, 09:25 | Daryl (A)
RB: hehe, to by bylo kurefsky drahy :) Ne je to kura na snizovani zavislosti .. ma to myslim 3 faze a po ukonceni posledni si telo po nikotinu ani nevzdechne.

U prvni faze jsem si po nalepeni naplasti jednou (asi po tejdnu) zapalil. A bylo to jako si sluknout havanu :) PO dvou praskach jsem byl zkourenej a neudrzel jsem se na nohach jak mi bylo blbe.

Pak si plice odvyknou od dehtu, takze cigara ti zacnou fakt smrdet a po mesici ti uz cigaro prijde odporny. Obcas sice mas psychicky nutkani, ale kdyz se udrzis, tak je to pohoda. Psychika se da dobre potlacit i tim, ze si cilene (ne z nutkani) zapalis cigo a jednou si potahnes. Ten smrad a pachut te slozi :)

takze tak.

A ke koureni te nevrati ani doutniky, protoze to je zcela jiny druh ... koureni(?)
o 07.04.2010, 09:40 | tykeev
hehe... když čtu to o těch nežádoucích účincích...

Třeba je ten medikament založen na tom, že ti po něm bude tak blbě, že nebudeš mít na cigaretu vůbec chuť :-D
o 07.04.2010, 09:50 | Daryl (A)
tykev: ne. Pouze ti ta naplast postupne uvolnuje do tela davku nikotinu odpovidajici bezne spotrebe kuraka na den. samozrejme,z e kdyz si naplat nalepis, je uvolnovani silnejsi a postupne slabne. TY nezadouci ucinky jsou prakticky predavkovani nikotinem. Nic vic.
o 26.06.2010, 21:21 | Bolthorn
320 dnů...
o 28.06.2010, 11:55 | RedBaron
Už nemá cenu se s tím zabejvat, teď když znovu začneš tak už to jde fakt jen z blbosti :o)
o 28.06.2010, 15:16 | Mr.Scully
Nedávno začala kouřit jedna moje známá. Je jí asi 23 let, nechala si zrovna vybělit a vyměnit zuby celkem asi za 40 litrů a protože její expřítel hulil jak fabrika (občas to vypadalo, že vykašle plíce - extrémně nechutný), tak to zkusila taky. Prej jí to docela baví. Dokážu jakžtakž pochopit, že někdo začne hulit v 15, protože vypadá "cool". Ale začít hulit ve věku, kdy už člověk má relativně rozum, to mi teda hlava nebere.
o 28.06.2010, 15:25 | Luke_288
no tak hlavně investice do zubů se jí vyplatila :)) já chodil s holkou co kouřila a do toho dost pila kafe. jeden z důvodů rozchodu byl i ten, že mi bylo vcelku trapně když jsme spolu někde byli ve společnosti a ona se usmála a vycenila zuby co vypadaly jak kdyby si je celej život nečistila...
o 07.08.2010, 12:52 | Bolthorn
Za dva dny je to rok co nekouřím!!!!!!!! :-D
o 07.08.2010, 13:00 | Etien (M)
Mr.Scully: budiz to dukazem, ze 23 neni vek kdy ma clovek rozum ;-)))

B: gratulace... ja ted 33 mesicu...
o 07.08.2010, 13:28 | Bolthorn
Etien: díky :) Ty se taky dobře držíš..
o 07.08.2010, 13:42 | walish
gratulace chlapi;)

jinak nevím,jestli se u ženské dá mluvit o věku,kdy dostane rozum :o)))
o 07.08.2010, 13:53 | CRK
14 dní :)
o 07.08.2010, 14:55 | PAVELK
paráda, začal jsem také a je tomu měsíc a 14 dní, po tolika letech se divím že nemám dokonce chuť na cigáro, několikrát jsem byl na baru a zase nic spíš mi to začíná vadit. CHAMPIX je super.
o 07.08.2010, 15:59 | tomi666
Já kouřil cca 10let od 10ti do 20ti cigar denně, poprvé jsem přestal ze dne na den a vydržel jsem to cca rok, potom přišla krize,práce tamto a tamto a zase jsem začal. Po druhé jsem stím přestal je to cca 3roky zpět, v podstatě taky ze dne na den a díky bohu se držím. Dnes už jsou pro mě cíga tak odpudivé, že je snad do huby už nikdy nevezmu :) vadí mi jak potom smrdí hadry,z huby,prsty a ja nevím co ještě, i baby si hledám nekuřačky, jen přepalovačky :D protože hryzat se s kuřačkou je jak olizovat popelník. :D
o 02.02.2011, 11:09 | Bolthorn
18 měsíců bez cigarety a stejně ta chuť si zapálit občas je.. Ale věřím, že už si nikdy nezapálím.. Mám z toho strach si zapálit, nebo jen potáhnout..
o 02.02.2011, 11:37 | Daryl (A)
chut jako chut ... ja treba kdyz jsem v Hvana baru, tak si k tem vyberovym rumum koupim COHIBU, ale to se snad za koureni nepovazuje :) Na cigaretu jako takovou chut nemam.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4645 sekund.