Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký foťák?

o Navštíveno 744x o
o 22.03.2009, 21:30 | Losky
Ahoj, chci si na léto koupit nový digitál a rád bych, aby to bylo ve stylu zrcadlovky. Podmínka je asi možnost natáček kvalitní videosekvence, ideální asi HD rozlišení a pokud možno asi záznam na SD karty a cena do 10tis Kč. Ideální by byl foťák, který by zvládal už nějaké profesionálnější věci. Např. focení detailů květin, živočichů atd. Moc díky za případné rady těch, kdo tomu trošku rozumí:)

o 22.03.2009, 22:04 | Losky
tady je můj favorit:
[ Link ]

Trochu mi vrtá v hlavě i kamera s HDD či záznamem na paměťovku, ale nevím, jak moc to dokáže fotit
o 23.03.2009, 12:23 | TUNER
Na fotky z kamery zapomeň... Video z foťáku už dneska celkem jde,ale kvalitní fotky z kamery bohužel ne. Taky to jde s foťákama stejně do pr**** jako s plazmama od Pioneeru.))) Dneska už tam cpou hlavně čipy 1/2,3 - 2,5" a to je prostě hrozně moc mááálo,na to kolik to má Mpx...:-( Zlatý starý časy s Fujinou a 1/1,6" čipem. Osobně bych si dneska nic s HD videem nevybral...raději oželet HD a mít dobrý fotky a nebo budeš mít lepší video a večer šumák....
o 23.03.2009, 13:16 | Mr.Scully
Jako TUNER. Fotit s kamerou fakt ne. Natáčet video s foťákem už jde (a ve velmi dobrý kvalitě, z vlastní zkušenosti), akorát foťáky mívají shit mikrofon, takže zvukově to za nic nestojí. Ale opticky dobrý.
o 23.03.2009, 13:37 | Chose
Ahoj,já mam tento.
[ Link ]

S těmi čipy je to opravdu bída,ale zatim jsem
spokojenej.Osobně preferuji napájení AAA a
je o něco kompaktnější než Panasonic.
Lumixy jsou více náchylné na prašnost,takže focení
třeba ve větru na pláži asi nebude to pravý.
Ale to je jen můj dojem,tak to neber moc vážně:-)

o 23.03.2009, 15:12 | Losky
jj, na ten Fujifilm jsem taky koukal a zároveň spíš více na tento:
[ Link ]
Ale jsem začátečník, používám jen automaty, ale zkrátka když chce něco fotit zajímavého a ve větší dálce, obyč digitál za 4tis před 2 lety je o ničem:( A zoom 3x optical taky:(
o 23.03.2009, 15:13 | Losky
ještě dotaz, moc těm čipům nerozumím, může mě do toho někdo trošku zasvětit? Díky
o 24.03.2009, 06:49 | TUNER
Myslim že tady je to celkem dopodrobna vysvětlený i s názornýma ukázkama... ;-)
[ Link ]
o 24.03.2009, 18:09 | Losky
tak nakonec řeším tento Fujifilm FinePix S8100FD
[ Link ]
a Fujifilm FinePix S2000HD
[ Link ]

Co doporučujete? Nerozumím tomu skoro vůbec, čip mají stejný, jen jeden má závěrku 1/1000 a druhý 1/2000. Nevím přesně, zda to užiju, ale rád bych třeba i zachytil kapající vodu a takové ty detaily, když například něco hodíte do vody a zachytí to i kapky ve vzduchu. Buďte někdo tak hodný a mrkněte prosím na ty odkazy. Rád bych využil i natáčení v HD, ale to nabízí zas jen S2000. Díky
o 25.03.2009, 09:08 | TUNER
Tady si můžeš porovnat různý fotky z těch foťáků.
[ Link ]

Pokud by jsi sehnal tuhle fujinu do 10,tak lepší UVFko ze současných modelů asi nevybereš...bohužel je cca o 1700 dražší než tvejch 10 tisíc.
[ Link ]
o 26.03.2009, 17:01 | Losky
tak jsem nakonec koupil Panasonic Lumix FZ28 a jsem spokojenej, fotí to o dost lépe než můj bývalý Samsung s 3x opt. zoomem:)
o 13.01.2010, 22:07 | MATTESS
Využiju toto starší téma. Kleknul mi foťák a vybírám jiný. Do teď jsem měl Canon A75. Zasekává se objektiv a pochybuju o nějaké opravě. Nejsem moc náročný fotograf, ale docela mi to baví. Bohužel jsem omezen finančně a to do 5t Kč. Docela se mi zalíbil již zmíněný Fujifilm FinePix S2000HD. Fotím většinou dovolený, výlety, srazy, občas něco zkouším (takový to hraní). S odstupem času máte s tímto modelem někdo zkušenost? Spokojenost, nespokojenost?
o 14.01.2010, 13:04 | Crimson
o Fuji_100 psali v superlativách

[ Link ]

Fuji_200 bude lepší, a tady už máš 205ku koukám !

[ Link ]

o 14.01.2010, 13:05 | Crimson
jo sorry do 5k .. ahm tak to tu 2000HD no
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4041 sekund.