Navštíveno 2776x

11.12.2008, 13:21 |
Smrada (M)
Shanim nejaky freeware program, ktery:
Pobezi pod Win XP a to jako sluzba ne jako aplikace
Bude blbuvzdornej
Bude v nastavitelnych intervalech posilat PING na mnou stanovene aktivni prvky a servery. V pripade nedostupnosti posle email. Pocet prvku 19 ks.
Nic vic umet nemusi.
Do teto chvile pouzivam software AlertPing, ktery ovsem je aplikace a obcas se zapomene, obcas posle info o nahozeni driv nez info o spadnuti atd.
Nenapada vas neco?

11.12.2008, 13:54 |
Smrada (M)
Bojim se, ze by mel byt

11.12.2008, 13:54 |
Smrada (M)
Nasel jsem nejaky tzv. server tester, ale zas je to aplikace tzn. kdyz dana masina resetuje a neprihlasi se, tak to proste nebezi
zadara jsem nic nenasel. bylo mi zde poradeno whats up gold od ipsystems...
ale na torrentech je...

11.12.2008, 15:53 |
Smrada (M)
Ja to nemuzu do prace pritahnout s nejakym crackem. Prijde mi zbytecny kupovat soft, kterej umi pingat. Dle meho toho jsou mraky, jen nevim kterej

11.12.2008, 18:55 |
JEF

12.12.2008, 09:41 |
Conan Pokud nic nenajdeš, tak bych ti to moh napsat ...

12.12.2008, 09:50 |
Zdenek (A)
Delali jsme v minulosti soft, kterej se jmenoval PingConsole a umel zajimave veci! Skoda ze uz to skoncilo. Umelo to behat jako aplikace i jako Windows service. Bylo to ale placeny. Nicmene se muzu podivat po discich, zda se to tu jeste nekde nevali ;-)

12.12.2008, 09:58 |
Smrada (M)
Zdenku pokud najdes, zlobit se nebudu. Ovsem ten Dude od Mikrotiku vypada velmi zajimave a vypada to, ze to i chodi :-)

12.12.2008, 10:00 |
Zdenek (A)
Pokud to funguje, tak to ber. Ja sice PingConsoli nasel, ale horsi je to s licencnim klicem. Bez nej by to bezelo jen v evaluacnim modu.
dude je super, thanks to JEF!

12.12.2008, 13:35 |
Smrada (M)
Dude je super. Thanks to JEF. Tohle je program, ktery je zadarmo, umi vsechno, co potrebuju (a spoustu veci navic - hlavne grafiku) a na rozdil treba od Cisco veci je od Mikrotiku zadarmo. Uzasny. Dekuju MOC.
Ozivim tema, zkusil sem nahodit take Dude, pridam si na lokalni siti doma router, NAs server, vse jako sluzbu ping, vse jede, zarizeni jsou zelene, ale zhruba po 30s (vychozi cas pro odezvu - interval sondy) mi zarizeni postupne zacnou cervenat, tak jak sem je vytvarel v Dude. Pokud vychozi cas nastavim treba na 5s, tak zacnou cervenat rychleji. Pritom kdyz si paralelne pustim prikaz ping, tak ten jede OK a zarizeni je dostupne.
Mate nejaky tip proc ten monitoring vypadne?

18.01.2014, 23:10 |
JEF Ve službách máš jenom Ping a nic jinýho?

18.01.2014, 23:13 |
JEF A jestli nemáš DNS pro vnitřní síť, tak na Obecné zkontroluj IP v poli "Adresy" a hlavně nastav "Vyhledávání v DNS" na "není".

Ano, ve sluzbach mam pouze ping, nic jinyho
DNSko mi bezi na WiFi routeru, ale zkusil jsem dat DNS na "neni" a nepomaha
Ve sluzbach u ping pise "Local Problem" a jak sem ted vytvoril ping na router, tak ten local problem je tam hned od zacatku, jedine co funguje je ping primo sam na sebe
Jedu pod Win8, ale zkousel jsem radeji i pod Win7 a to same

19.01.2014, 19:19 |
JEF Tak to bude problém s UAC. Abys ho nemusel vypínat (v 8 jen přes registry a odřízne to Metro), tak spusť Dude jako správce, klikni nahoře na "Místní server" a tam vyber "Režim spuštění: jako službu". Pak Dude vypni a spusť ho znova, klidně už bez adminovskejch práv. Akorát se ti asi vymázne mapa, tak jí nejdřív exportni a pak zas importni.
mapu mam jen provizorni, az budu u PC, tak zkusim, ale dela mi to i ve Win7 Pro
JEF - diky za nakopnuti, pustil jsem na Win8 program jako spravce, projel sit a dokonce i sam nasel zarizeni v moji siti :) diky za tip
Ted se s tim pro zmenu peru na Win2008 R2
tam mi spusteni jako spravce nepomaha...
Stejne tomu nejak nerozumim, u me to po lokalni siti uz bezi OK,a le jak si pridam venkovni verejnou IP, opet ping nebezi. Sem z toho ovelaky zmeteny, dyt je to obycejny ping
Tak na Win2008 uz mi to taky jede - nekolik reinstalaci to vyresilo, ted jeste u me vyresim to, proc mi to nepinga mimo moji sit (do WANky)
Tak uz i ping na externi sit sem vyresil (ja kokot sem si neproveril pikaz ping a na routeru mam vypnutou ping odezvu asi)

20.01.2014, 22:17 |
Chris Co tak napisat jednoduchy skript?

20.01.2014, 22:18 |
ACEMajky | Upraveno: 2014-01-20 22:19:18
Na co skript, nechapu?
Ted pudu koumat, jak nastavit, aby v pripade nedostupnosti byl odeslan e-mail (jak pozadoval Smrada)

20.01.2014, 22:41 |
Chris Ved batak a vnutry cyklus, alebo v power shell.
spravis si presne ako potrebujes a vies presne ako to funguje a vies si zapisovat aj log.
Dokonca kolega spavil pred par rokmi v starej praci skript co pingal pc, kto si kedy zapol a ukladal data do databazy
tak ten dude je zahadnej. Na Win2008 mi zmizela mapa site co mi uz behala a uz zase ping nefunguje, ani pri normos spusteni, ani jako admin.... divne