Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí repro - diskuze

o Navštíveno 9785x o
o 23.11.2008, 13:34 | Milhauzz
Ahoj všem,

Chci nějakým způsobem vyřešit domácí reproduktory. Stávající sestava je Harman Kardon HK 970 a CD Harman Kardon HD 970. Tyto komponenty zůstanou. To samé platí o kabeláži. Stávající repro jsou Magnat Altea 7. Tyto repra chci dát pryč, protože mě nevyhovuje zadní bassreflex - mám malej byt a rozmístění je fakt problém. Navíc mám bassreflexy ucpané molitanem, protože pokoj má 25m2, stěny celkem holé a vzniká u mě učebnicové stojaté vlnění v místě posluchače. Takže přebasováno.

Teď možnosti:
1, buď sloupy (protože hezkej kus nábytku :) s tím že bassreflex jedině vepředu, pokud více jak 2 pásma, tak max s jedním basovým měničem.

2, nebo něco menšího v dvoupásmu, ale zadní bassreflex taky asi ne.

Takže se rozhlížím spíše po jetých, protže cenová relace by měla být do 10ti tisíc. Žánr co poslouchám je celkem obsáhlý, od jazzu (smooth, acid), přes lounge až po kytary. Takže žádnej popík ani techno.

Defakto mi jde o to, poslouchat muziku a ne se zaměřovat jak to hraje.

A teď babo raď :)

o 23.11.2008, 13:57 | Long
Ze starsich treba serie B&W DM, na ebay se najdou za rozumnou cenu, taky jedny mam. nebo ted nova rada B&W 685.

[ Link ]

foto k příspěvku  od Long

o 23.11.2008, 13:59 | choze
no asi bych si projel bazary a mrknul po něčem, tady bude těžký radit bude to chtít poslechnout.
Možná bych uvažoval o nějakých lepších regálovkách.
o 23.11.2008, 14:00 | Milhauzz
Myslím že jsi to trefil na jedničku. Díky za tip!
o 23.11.2008, 14:00 | choze
ty co dal Long jsem slyšel a jako gut.
o 23.11.2008, 14:01 | Milhauzz
Choze : jasan, chce to poslechnout, aby ne. Ale od toho je tu fórum, abych posbíral nápady :)
o 23.11.2008, 14:07 | choze
jasný ale nápady je jedna věc a bohužel poslech jiná :-)
taky jsem řešil co a jak a nakonec jsem zkončil u Focalu :-)

o 23.11.2008, 14:10 | Milhauzz
Jak říkáš, vždycky je to tak, že skončíš u něčeho jinýho, ale aspoň mám něco jako koncepci co chci. Kdybych nebyl pitomej a nekupoval sloupy za každou cenu, nemusel bych tohle teď "řešit" :)
o 23.11.2008, 14:44 | choze
jo kdyby jsou chyby :D
jinak sloupy jsem měnil 2x :)
o 23.11.2008, 16:08 | Zdeny_1
Nedá mi to zase nezareagovat:
prosím vás, chtěl bych si koupit párek. Ne ten tlustej, ale jinej. Může mi nekdo poradit? Jo, kup si tne tmovohnědej, nebo radši ten dlouhej, a kdyby ani ten ne, tak tn mysliveckej.
Tohle je debata o výkalu.

Když jsem tu asi před rokem psal stať na téma domácí poslech, byla tu valná většina, co ohrnovali nosy a mysleli si svoje. Ale nechť, mají přeci všichni právo na vlastní názor. A že si nechtějí nechat poradit? Vždyť jsou to ejjeich prach, ne?

A teď Millhauz:

1. UPRAV SI AKUSTIKU MÍSTNOSTI
2.UPRAV SI AKUSTIKU MÍSTNOSTI
3.UPRAV SI AKUSTIKU MÍSTNOSTI
4.UPRAV SI AKUSTIKU MÍSTNOSTI
5. nehraje to? Tak je někde chyb. A začni řešit rozmístění sestav (od zdi zadní a boční, zatlumení zdí za posluchačem, obecnw se tomu říká odrazivost a doba dozvuku). Zjisti si basové mody (existuje řada možností, nejlepší je pusit chlup a pozvat si borce, co to dělají a ZMÉŘÍ ti to a dají do ruky grafy. Za další peníze ti navrhnou řešení problematických kmitočtů.
6. jo, to co jsem napsal, se týká opravdu slušného zařízení, které MÁ AMBICE hrát dobře.Obávám se, že z tebou zmíněných přístrojů to tedy není ani jeden, ty budou hrát vždy na výkol a a můžou být kde chtějí.

Jestli ti jde o obsah muziky (jak píšeš) tak to snad ani neřše, protože to je škoda peněz. POkud to jde i o techncikou stránku zvuku, tak to řeš. A začni tím, že napíšeš inzerát ve znění prodám levně a nebo skora daruji....
Pak začni s body 1-4 a pak teprve s nákupem zařízení.

Sorry, je to napsané tvrdě, ale pravdivě. (mám pár let zkušeností, ale takto si nechat radit od místních "hifistů", to mi ty prachy radši dej).

Můžeme klidně do mailu, nebo SZ,ať to nezasíráme tu.

Choze: prozra´d, co jss měnil až jis proměnil?

LIDI, KDYŽ CHCETE ŘEŠIT AUDIO, TAK VÁM DÁM ODKAZY NA FORA? KDE VÁM OPRAVDU DOBŘE PORADÍ!!!
Tady je dobré chtít rady ohledně auta, ale ne ohledně hifi.

www.lopuch.cz - sekce high-end
www.slovanet.ck
www.hifinazory.cz

Ty by měly stačit pro základní orientaci jak, co a hlavně jak ušetřit peníze.
Jinak všechna fora mají sekce bazar! Je lepší koupit 10 let starou bednu dříve za sto, dnes za 20, taktéž zesák, u CD bych byl opatrnější kvůli laseru. A je to!
o 23.11.2008, 16:12 | Zdeny_1
Hergot, millhauz, teď jsem přehlíd" mám malej byt, pokoj má 25m2" !!! Člověče, mně hrají BW Matrix 801mkII (bas 12´´) v místnosti taky 25m2, mám je 1,1m od zadní stěny a více než 1,5m od stěn bočních a čoveče, je to tak akorát! Takže nevím, s těmi tvými sloupky asi není něco v pořádku (resp. ani s tím zbytkem).
o 23.11.2008, 16:15 | Zdeny_1
Nějak takhle to mám....

foto k příspěvku  od Zdeny_1

o 23.11.2008, 16:17 | Zdeny_1
V pokoji mám asi 1200 knih, regály až do stropu, celá stěna za mnou je jeden dlouhý regál (knihovna). Čekám ještě na garnýže pro záclony a závěsy.
Tohle je minimum, co musíš pro muziku udělat a pak má smysl investovat do "železa".
o 23.11.2008, 16:20 | Zdeny_1

foto k příspěvku  od Zdeny_1

o 23.11.2008, 16:24 | Milhauzz
Fíha, slovní průjem :)

Hele, párky kupovat nechci. Takže tak nějak popořadě.

1, upravovat akustiku v 1+1 je nesmysl, bedny prostě není kam jinam dát.

2, každej máme jinej styl muziky, dobře, né každej poslouchá netopíří nesmysly, jen aby to dobře hrálo, já si chci muziky užít, ne poslouchat nahrávky jen proto, že nějaký ucho tvrdí, že je to muzika která má kvalitní nahrávku. Pokud bych měl upřesňovat co poslouchám, byly bysme tu do zítřka, ale když na to přijde, tak například interpreti jako Narah Jones, Talking Heads, Supertramp, Nick Colionne, Jack Johnson, Diana Krall, Brian Bromberg nebo dlaší, jsou věci, který si zaslouží poslechnout na něčem jiným než na plastových Geniusech.

3, jo, promiň že Harman Kardon je podle tebe nehifi, no jo, každej nemáme statisíce na McIntosh.

4, Nehledám rady typu kup si tohle, kup si támhleto, nejsem fakt lama. Proto diskuze, zkušenosti. Vím že asi budeš hifík v pravým slova smyslu, ale my, co nejsme úplni pacienti, si chceme doma poslouchat na sestavách řekněme do 40ti tisíc, což si myslím že to jde. Takže něž mě zase pošleš doprdele :) s úpravou akustiky místnosti, tak ti rovnou povím, že já raději bydlím a pak zařizuju nějaký hulákací zařízení, než abych koupil bedny a dal je někam kde budou akorát zavazet.

Ale i tak díky za ten tvůj slovní průjem, i když s dost masakrálním emocionálním nádechem :)
o 23.11.2008, 16:25 | Milhauzz
Zdeny_1, Btw, mas nejaky Skype, ICQ nebo neco takovyho?
o 23.11.2008, 16:39 | Dave1984
tak člověk za 10tisíc nemůže od home hifi očekávat nějaký zázrak, že...volil bych asi něco jemně jetého, stejně hifíci to mají jako svojí hračku, takže se o to starají dostatečně, takže bych neměl strach koupit něco staršího..nedávno jsem byl s kámošem pro sloupy od visatonu,prodávající za ně chtěl 12.000Kč dva roky staré se zárukou, atd. a hrajou luxusně :o)
o 23.11.2008, 17:07 | Scream
Souhlas se Zdenym. To HK neni žádnej zázrak, ale v rámci ceny..... Koupil bych si osobně menší regály (taky sem to tak udelal) a budeš spokojenej, ale proboha, opravdu nehledej někoho, kdo ti na tomto webu ohledně hifi poradí. Takovejch lidí tu napocitas na prstech u ruky.
o 23.11.2008, 17:09 | Scream
Zdeny: Nemás nejakej typ jak upravit stenu za posluchacem? Porad neco hledam, ale zase nejsem ochotnej si tam dat nejakou hnusnou deku nebo neco podobnyho.
o 23.11.2008, 18:10 | Milhauzz
No jó, furt s tou recenzí HK. Když sem měl v autě McIntosh, Audison, Zenon nebo Morel, taky sem netvrdil že zbytek levnějších modelů je nic moc.

Ale já tu nikoho nehledám, nesypu sem otázky typu "nejede mi počítač, co mám dělat" :) Akorát si říkám, co kdyby náhodou a vy na mě takhle, no tak.
o 23.11.2008, 18:28 | Scream
No ja v aute, klasika, kazdej tu ma v autech nekolikrat drazsi sestavu jak doma. klasika. Nikdo ti prece nic nerika, jen sem tim chtel naznacit, ze bych se podle toho co si tady nekdo mysli /az na par vyjimek/ radeji moc neridil.
o 23.11.2008, 21:08 | Tuner#2
Já si myslím, že Zdeny_1 opravdu dost přehání. Neříkám, že nemá pravdu, ale ne každý chce mít doma místnost čistě podřízenou poslechu a bedny v prostoru (což samozřejmě prospěje všem bednám a tazatel by se divil co to udělá s basama, když je dá např. ten zmínený 1m od zadní a 1,5m od boční stěny). Pokud je bedna hned u zdi, tak zpravidla nebude hrát žádná dobře, ale zas bych netvrdil, že HK třeba se 600 sérií od Bowerse bude průjem.

Jám mám "obyč" integráč od Denona s CD tehdy bratu 16tKč kus k tomu DM 603 S3 a ani nic lepšího bych už nechtěl, neb by jsem si na tom poslechnul asi tak 1/10 svých CD a ne vždy mám náladu slyšet dobře nahraný jazz, ale pustím si třeba špatně nahranou rokovou muziku a nechci přijít o uši.
o 23.11.2008, 21:54 | Milhauzz
Jen upřesním jednu věc, s bednama se hejbnout dá, to určitě. Boužel ale nemám možnost dělat akový kulišárny jak to má Zdeny_1, což je v mým bytečku fakt mission imposible. A nepsal sem, že mám bedny hned u zdi :)
o 23.11.2008, 22:01 | Zdeny_1
Chlapi, berte to v dobrým. Nechci nikoho iritovat, to nebyl cíl. Jen mi je líto toho, že se z X peněz dá postavit lepší aparát, než z komerčně dostupnejch přístrojů.

Ad akustika: to je alfa-omega a přes to nejede vlak. Než mít akusticky problémovou místnost a v ní bedny, tak radši sluchátka a pořádný headamp.
Značka HK obecně je jen nafouklá bublina a ty přístroje, co jsou dostupné v naší síti elektromarketů je opravdu to nejnižší, berte to v dobrém.

Úprava místnosti se dá dost dobře udělat i amatérsky, ale vždy to něco stojí. Kdyby jste se podívali na zmíněněé servery, tak se tam o téhle problematice píše dost a je tam kvantum odkazů na kvalitní články.

Obecně, rozčlenit stěny, dso rohů akusticky pohltivé materiály s velkou hmotností (basové pasti) a to jak před, tak za posluchače. Zatlumit boční stěny proti bočním odrazům (výšky-středy) pomocí třebas jen na zdi zavěšených kobrců (lokál. nášlapy). za sebou - toť problém, aby nedocházelo k odrazu basové vlny. Tam je experiment drahý a většinou nikdy se to netrefí, jde o kompromis na určitém úzkém spektru kmitočtů. Cílem je zamezit odrazu basových kmitočtů od zadní strany, aby se nesetkjaly v protifázi s přímým zvukem odpředu od bedny .
Nemá smysl investovat do nějakých molitanových jehlanů a od., to jsou jen vyhozené prachy a tu samou službu udělá např. ten koberec na zdi, police s knihami, obrazy na rámu (/bez skla) a pod. Jde o to, rozčelnit hladké plochy (výšky, středy). Pozornost je třeba věnovat stropu - bohužel to neřeší moc lidí (včetně mě:-) - zatím) ale tam bych doporučil Obifon a je to asi tonej.

Milhauzz: tak zrovna třebas Norah jones si zaslouží, abys jí dal to, co má mít:-)

Scream: za sebou bych to řešil asi tou knihovnou (protože to je nejlevnější) a kupodivu to i funguje. Můžu dát foto, kdyby byl zájem. Ale je třeba se zmínit ještě o jedné věci a to je orientace beden - je lepší je mít vždy symtzetricky a radši na kratší straně místnosti. Pak se dá "vyštřit" místo za posluchačem.
No a jinak klasika: závěsy, záclony, tapiserie.

Visaton: německý bumcink, nebrat ani náhodou,totéž Quadraly (mimo Titany mkIV, mkV). Z německých beden je sice výběr, ale je třeba se mít na paměti, hlavně z období tak před 10-15 lety byl typicky tzv. německý sound (=bumcink). To nemělo s hifi nic společného, taktéž jako japonský zvuk (jsou zde výjimky).
Z beden bych šel cestou produkce GB, DK, CZ, F. Značky si každý dosadí jistě sám.

Skypa ani ajsíkjů nemám, resp. mám, ale nepoužívám. Ale v případě zájmu si mohu nainstalovat:-)
o 23.11.2008, 22:39 | Scream
zdeny: Na mnou uz je jen zed a prez tu nejede vlak. No cekal sem, ze to nebude mit reseni, ale zkusil sem to, precejen si jen tezko dovedu predstavit, kde bych vzal koberec nebo tapiserii, kterou by moje pritelkyne tolerovala na za zdi za sedackou.
o 24.11.2008, 10:02 | Milhauzz
Zdeny_1 > mas mail :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2142 sekund.