Navštíveno 4739x

Dotaz, třeba se s tím někdo setkal.
Firma stěhuje moje místo o 40 km jinam.
Mám smlouvu na dobu neurčitou.
Nový místo chějí řešit dodatkem (jiné místo výkonu práce).
Pokud odmítnu, měli by mi teoreticky dát výpověď (2 měsíční výpovědní lhůta nebo dohoda) a k tomu odstupný.
Jelikož je však chování firmy zvláštní (informační embargo, tvrdí že od 1/5 bychom měli být na novém ale smlouvy zatím neřešili atd.) tak přemýšlím, co za boudu můžou případně ušít aby se platbě odstupnýho vyhnuli.
Díky
když pujdeš na dohodu,tak nic nedostaneš a když nepodepíšeš smlouvu tak bych řekl, že taky nic.
Podle toho co mas ve smlouve...nedavno to resil znamy vypoved ihned a dostal 2platy-)

02.04.2017, 17:26 |
pepe689 | Upraveno: 2017-04-02 17:27:32
Jednoduche proste se zmenou nesouhlasis a basta-)
Jsem ve firmě 10 let.
Souhlasit s novou smlouvou nebudu.
MiŚeL - Tvůj příspěvek nechápu, co jsem našel na netu :
Zaměstnavatel nemůže své zaměstnance svévolně propouštět, ale naopak svou výpověď musí vždy opřít o jeden z důvodů uvedených v zákoně, a to:
ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část, nebo se zaměstnavatel či jeho část přemísťuje
Jestliže Vám zaměstnavatel dal výpověď pro organizační změny, popř. jste se spolu pro tyto důvody na rozvázání pracovního poměru dohodli, přísluší Vám od zaměstnavatele odstupné ve výši nejméně trojnásobku Vašeho průměrného výdělku, jestliže Váš pracovní poměr u zaměstnavatele trval alespoň 2 roky
Je to 100+k tak to tam nechci nechat.
Už mám novou nabídku, ale nejsem schopen potvrdit kdy můžu na nový místo nastoupit.
Do nových kanceláří by se mělo jít 1/5 a jsem zvědav kde mě nechají v květnu a červnu když odmítnu kamkoliv dojíždět.
Díky

02.04.2017, 22:04 |
cezetko | Upraveno: 2017-04-02 22:09:33
chtěl jsem k tomu něco napsat, ale koukám, že se dost změnili zákony. Tak to raději mažu :)
Máš ve smlouvě místo pracoviště? Jestli ano, tak asi toto:
[ Link ]