Navštíveno 4048x

Zdravím vespolek.
Řeším zádrhel. Sákne mi sprcháč a potřebuju to zaizolovat.
Budu celou sprchu předělávat komplet včetně obkladů a zařízení.
Nemám vaničku, jen podlahovou vpusť.
Sákne to bohužel dilatační spárou (ve sprše je podlahovka).
Zjistil jsem, že kluci vodařský mi tam nedali trěsnící pás a po 4 letech to prostě začalo sáknout a mám mokrou zeď.
Mám nakoupené obklady, hydroizolaci (tekutá izolace - Knauf) plus těsnící pásku.
Okolo vpusti je límec - tam to ale nesákne - funguje to dobře.
Zdivo je ytong - počítám s tím, že to omlátím na zdivo a pustím na týden vysoušeč (je to krcálek 1,5x2 m).
Na zdivo půjde lepidlo plus perlinka, po zaschnutí jedna vrstva izolace, páska a druhá vrstva izolace.
Na to lepidlo a obklady.
Je někde chyba a nebo to takhle je správně?
Dík moc (potřetí už bych to dělat nechtěl :-))
Podlahovka ve sprše? Docela drsné.... :-D To je neustále se "hýbající" kus podlahy mezi dilatačkama, ten bude hydroizolaci "vyloženou" do boků stěn pod obklady podle mě pořád a trvale decimovat a trhat, plíživě, ale pořád... Pokud si dobře pamatuju, bývala to jedna z absolutně primárních zásad, kam se podlahovka NEinstaluje. Fyzika se změnila? :)
No fyzika se nezměnila, ale bohužel se musela změnit dispozice baráku - kvůli vchodovým dveřím a průser byl na světě.
No pokud jde o tu podlahu tak bych v tomhle případě požil onen hydro. pás do rohu a nad to ještě přetáhl hydro folii místo klasické tekuté hydrošky, mohlo by to vydržet ;-)
Dilatací myslíš konkrétně co?
Fotka/nákres by nebyl?

17.11.2016, 20:08 |
Kapka (M)
jukni se sem na systemové řešeni RAKO
[ Link ]

17.11.2016, 20:08 |
Kapka (M)
jukni se sem na systemové řešeni RAKO
[ Link ]