Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Raspberry Pi 2

o Navštíveno 3957x o
o 10.03.2016, 13:28 | Losky
Ahoj, řeším, že koupím nové multimediální centrum, protože dlouhý start mě rozčiluje a někde jsem narazil na tuhle věcičku. S Wifi vyjde asi na 1800. Má to nějaké úskalí?
Teď mám Egreat a přehrává FHD, 3D, zvuk jde do receiveru a zatím během 4 let přehrál vše, ale andoid nepoužitelný a start trvá tak 5 minut. Filmy pouštím z externího hdd.
www.cnews.cz/egreat-eg-r200s-hd-prehravac-kteremu-nic-nechybi

Pomohl bych si nějak nebo to bude spíš krok zpět?

o 10.03.2016, 14:02 | jedla
mám ho už asi rok a zatím bez problémů,přehraje zatím všechno,mám na něm nainstalovaný OSMC k tomu doplňky jako stream,ivysilani,archiv Prima,připojený externí hdd,ovládání přes wifi na tabletu,start stejně dlouho jako televize takže nečekám
o 10.03.2016, 14:57 | Veider | Upraveno: 2016-03-10 14:57:32
Řešil jsem to samé a nakonec vybral Raspberry Pi 2, nainstaloval OpenELEC a je to pecka. Od tý doby jedu filmy a seriály jen přes Kodi.
o 10.03.2016, 15:29 | Milhauzz
Mám stejnou konfiguraci jako Veider u děcek v pokojíku - napájeno USBčkem přímo z telky. HDMI CEC taky v pohodě (nová telka LG).

V obyváku mám Wetek Play (s tunerema i jako STB) a na tom Kodi. Neměnil bych.
o 10.03.2016, 16:27 | Losky
Já mám jednu z posledních plazem Panasonic 3D, připojenou přes Wifi a k tomu toho Egreata, ten jede taky přes Wifi, u toho Pi asi 3D nepojede, co? Netuším, jestli podporuje HDMI 1.4. Sice přehrávám tak 3 filmy za rok ve 3D, ale animáky nebývají špatné, ale dost to unavuje makovici (aktivní verze).
Jsem amatér přes Pi. Co je tedy potřeba atd? Píšete tady o OpenELEC, OSMC, Kodi a to je pro mě španělská vesnice.
Když budete mít někdo chuť, napište sem prosím něco, co je potřeba koupit a jak pokračovat dál nebo vůbec jak je to s tím softem.

Díky moc
o 10.03.2016, 16:37 | Ravo | Upraveno: 2016-03-10 16:43:46
3D ti na RasPi2 pojede, já se doma dívám na 3D filmy dokonce na RasPi 1 (OpenELEC + KODI).

Jinak co takhle použít funkci hledat nebo se zeptat googlu?

Cituji jeden svůj příspěvek sem na AutoHifi:
"...Naistaluješ přes instalátor Noobs OpenELEC (minimální distribuce linuxu pro RasPI) a na to multimendiální nádstavbu KODI (dříve se jmenovalo XBMC). Pak přiinstaluješ balíček týkající se online videí a je to.
Doma to používám a jsem spokojenej ;-)

Vím zní to složitě, ale přes Nooobs zvládne kdekdo. Jen stáhneš Noobs, nakopíruješ na SD kartu, vložíš do RasPI a pustíš. Dál už jen klikáš a všechno se udělá samo. RasPI připojíš přes HDMI k TV a přes HDMI-CEC se to RasPI dá ovládat přímo ovládačkou od TV. Samozřejmě ti nic nebrání si na USB port připojit klávesnici/myš. Napájení 5V pro RasPI je udělané přes microUSB konektor, takže stačí USB kablík který připojíš na USB port televize a máš vyřešené napájení a zároveň se ti RasPI pouští jen když jede TV.

Podle mě nejlepší řešení v poměru cena/stabilita/výkon.

P.S. - ještě jsem zapomněl na wifi, RasPI má standardně jen metalický RJ45 port, ten doporučuju používat (natáhni si UTP kabel k TV, bude to daleko stabilnější zvlášť když se budeš dívat na HD videa). Ale wifi se dá vyřešit připojením wifi USB donglu."

A pár linků:
[ Link ]
[ Link ]
o 10.03.2016, 17:40 | Losky
Díky moc, to bude super a nebudu čekat 5 minut na start Egreatu, to mě vytáčí :-(
o 10.03.2016, 18:48 | JEF | Upraveno: 2016-03-10 18:49:19
Jestli Ti stačí FullHD, h264 a nepotřebuješ přehrávat HD audio formáty, tak je Raspberry ideální. Spuštění OpenELECu je kolem 20s.

Akorát v dnešní době mi přijde jako nesmysl kupovat Pi2, ale kup aktuální model Pi3. Má integrovanou WiFi, ale anténa je mikroskopická, takže musíš mít fakt dobrej signál. A vyšší výkon procesoru oceníš při procházení archivů ČT, Primy, atd. Nevýhoda je v mírně vyšší spotřebě, ale jestli plánuješ připojovat externí disk, tak je to fuk, protože budeš stejně potřebovat zdroj a nebudeš to napájet z USB v televizi.
o 10.03.2016, 21:36 | Losky
Díky za upozornění, netušil jsem, že už je Pi3. Router mám hned u mmc, takže s WiFi by problém být neměl
o 10.03.2016, 21:36 | DaveF
už tu vše zaznělo, je to fakt easy, na kartu dáš ten instalátor a jedeš

já ho nevypínám, protože nemá žádné zapínací tlačítko
o 10.03.2016, 22:08 | Losky
já mám nějakou chytřejší přepěťovou ochranu, tak když zapnu receiver, zapne se i mmc
o 10.03.2016, 22:23 | Losky
Ještě se zeptám, jak je to s tím zvukem? Já mám teď mmc připojené k receiveru a jedu zvuk z repro 2.1. Musí se dokoupit nějaká zvukovka?
o 11.03.2016, 01:27 | JEF
Umí receiver HDMI? Jestli ano, tak to máš vyřešený. Jinak bys musel dokoupit modul na digitální nebo analogovej výstup, možností je dost.
[ Link ]

Přímo na RPi je analog na 3,5mm jacku, ale kvalita je tragická.
o 11.03.2016, 06:47 | Losky
Ano, TV, REC mají HDMI 1.4.
Takže to vypadá, že to umí vše stejně. Super
o 11.03.2016, 09:34 | Losky
Jak je to vůbec s ovládáním? Jde to třeba tím od tv nebo spíš myší? Někde jsem četl, že to jde i ovládáním od tv, ale zdá se mi to jako blbost, když krabička nemá ir
o 11.03.2016, 10:08 | DaveF
HDMI CEC to řeší, mám i bezdratovou klavesnici, ale ani ji moc nepoužívám, stačí ovladač k tv
o 11.03.2016, 10:39 | lukee_cz
HDMI CEC zase nefunguje na vsech televizach, ale je to super.
Doma mam Pi2+Hifiberry, do auta sem ted bral Pi3 a kdyz sem se jen zminil jak je to super, tak sem objednaval hned dalsich 10 kousku pro kolegy :D
o 11.03.2016, 11:12 | Losky
Koukal jsem, že tv to asi podporuje, akorát tam je to Viera Link. www.czc.cz/panasonic-viera-tx-p50st60e-3d-plazma-tv-50/128916/produkt
o 11.03.2016, 11:17 | Paik
Jak řešíte vypínání raspberry, když vám to jede z usb televize? Když vypnete telku, vypne se nějak šetrně i raspberry? Nebo vypnout raspberry a pak televizi? Mám zkušenosti, že pár vypnutí natvrdo a je z toho kernel panic :)
o 11.03.2016, 12:12 | Losky
Už jsem prolezl plno stránek a zajímavé je, že spíše se pořád doporučuje RPi2. Trojka se údajně dost hřeje.
Jinak co jsem se bohužel nikde nedopátral, v čem je to tak lepší jak klasické MMC? Osobně nějak pořád nechápu, co to vlastně umí, kromě přehrávání filmů a hudby.
Ještě jsem našel novinku s Kodi, která vyjde asi na 2800,-
[ Link ]
o 11.03.2016, 13:33 | DaveF
Cena/výkon, rozšířenost, podpora, otevřenost
o 11.03.2016, 13:38 | Losky
Takže je to spíše vhodné na programování? Pořádně sjedu YT, co to s TV umí, protože pořád nevidím zásadní rozdíl od MMC.
o 11.03.2016, 14:46 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-03-11 14:48:48
Losky: Tak umí to nejspíš většinu co dražší MMC. Akorát jestli dobře tuším, tak to neumí webový prohlížeč, ale dle mě zbytečnost.

Jinka k ostatním: Umí Pi2 nebo 3 Screen mirroring (mobil na wifi a Raspberry na LANce)? Docela často to používám a stará plazma v obýváku nemá připojení k síti, tudíž bych to rád poladil přes Raspberry

A když mám starou plazmu Panasonic s Viera Link, tak ovládání pomocí TV ovladače bude fungovat? A budou fungovat všechny tlačítka na ovladači a nebo puze ty co jsou schovaný pod krytem viz obrázek (Mám teda novější model, kde je pod krytem asi 6 tlačítek, ale i tak je to bída :)). Vím, ptám se jak pitomec, ale nikdy jsem k TV nic připojeného přes HDMI neměl :).

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 11.03.2016, 15:12 | Ravo | Upraveno: 2016-03-11 15:13:41
to M.a.r.i.
Viera link = obchodní název Panasonicu pro komunikaci po HDMI dle standardu HDMI-CEC.

Takže ti bude fungovat komplet všechno co zmáčneš na té ovladačce, pak jen záleží na dané aplikaci co poběží na RasPI, jak si ty klávesy zpracuje.

Obecně platí to, že se bude díky standardizaci aplikace snažit autor programu používat jen klávesy které jsou u všech výrobců TV na dálkáči implementované, tzn. čísla, směrový kříž, OK, EXIT, BACK. Speciální klávesy zřejmě reagovat nebudou, pokud si to sám nedoprogramuješ (všechno je to open source, takže ti v tom nikdo nebrání ;-)
Konkrétně KODI se dost komfortně ovládá jen pomocí směrového kříže a tlačítka OK
o 11.03.2016, 15:24 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-03-11 15:25:43
Ravo: Díky! Ještě jsem prolézal net a někde psali, že zrovna u Panasonicu a Raspberry někdy je potřeba novější HDMI 1.4. Tak uvidíme zda to bude i můj případ.

Ten screen mirroring netušíš?
o 11.03.2016, 20:43 | Jeffry.j
Mám už 4měsíce Rpi2 a rozhodně nelituji. HDMI-CEC funguje bezvadně, mám 6let starou tv Panasonic.
Jedu přes Kodi a tam mám nainstalovány doplňky z cz/sk repozitáře : [ Link ]

Doplňk mám Youtube, Ivysílání, Nova archiv, Prima archiv, z hudby mám Play.cz česká rádia přes internet, pak Di.fm

Webový prohlížeš mám v raspbianu, funguje mi jako os.počítač.

Screen mirroring jsem nezkoušel. Pak to umí SSH, SAMBU a mnoho dalšího. Není to jen mmc, ale také linuxový PC.
Já teda v linuxu právě začínám.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3205 sekund.