Navštíveno 3682x

02.03.2015, 02:01 |
Tendr Zdar hoši, přečetl jsem o tom toho spoustu, ale furt mi není jasný co se stane v polovině roku s autem co je v polopřevodu. Někde píšou, že přijde z úřadu dopis, aby dotyčný odevzdal RZ a techničák a s autem že si bude moct nakládat dle svýho uvážení. Jinde zase píšou, že za to bude pokuta až 50k kč. Víte někdo jistě jak to je? Mám auto v polopřevodu už asi dva roky, využívat už ho nechci, takže kdyby propadly papíry a já ho mohl prodat na díly a zbytek sešrotovat, byl bych jedině rád.

02.03.2015, 08:45 |
gizmi Tohle by mne taky zajimalo, protoze by to byla idealni doba na nakup vozu "na dily" :D
Co jsem zatím pochopil, tak bude auto automaticky vymazáno z registru. Pokuta bude asi po tomto datu, když někdo bude přistižen při provozování polopřevodového vozidla.
Ovšem všichni víme, jak relativní je výklad zákona, tudíž na 100% to nebude vědět ani tvůrce zákona.
komu by poslali dopis, když není znám majitel ? :) takže to bude tak, že 1.7.2015 bude "vozidlo" vyřazeno z registru.... bez pokuty

02.03.2015, 13:38 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-03-02 13:39:32
gizmi: nákup teď už je blbost, neb se rovnou přepíše, už odhlášení a dohlášení neexistuje, takhle na ND to bylo možno jen do 31.12.2014...
ted naopak bude výprodej aut co jsou v polopřevodu. Kdo bude chtít levně auto, tak bude mít nejlepší monožnost, nebot bazary se toho budou zbavovat ve velkém
kdo neprodá za včasu tak má smolíka, ale co je nejhorší, že o vyřazení polopřevodů moc lidí neví...

02.03.2015, 20:07 |
gizmi Horal-11: no nevim, kolem me to treba vi asi kazdy a hlavne neznam zadneho blazna, ktery by mel auto na poloprevod. Tuhle upravu hodne vitam, protoze poloprevod slouzil z 90% pro smejdy a odnasel to pak clovek, ktery ani netusil.

03.03.2015, 23:50 |
Tendr gizmy: Nevím o jakejch šmejdech mluvíš... U mě to bylo tak, že jsem koupil e34ku, tu co jsem tu i inzeroval a po třech dnech mi nedal přednost dědula a narval mě na zadní dveře, kolo a utrhl se diferák.. Hned jsem věděl, že eko 5kkč platit nebudu, neb to bude zbořka a nepůjde už prodat. Likvidátor auto označil za totálku a za peníze co jsem dostal jsem ho dal do kupy abych měl s čím jezdit, neb na jiný jsem neměl. Po opravě auto samozřejmě táhne doleva neb to chytlo nápravu a ta se hla. Jinak povinný celou dobu řádně platim, tak nevim proč by měl něco odnášet člověk co to auto měl předemnou... Šlo jen o to neplatit zbytečně 5kkč ekovýpalný! Např. v Německu si auto odhlásíš natrvalo kdy chceš a můžeš si s nim nakládat jak chceš. Tady vymejšlej furt nějaký pí*oviny.
Proto se ptám jak to bude. Včera jsem volal na DI a tam samozřejmě taky nic neví, rovnou mi řekla že netuší jak to vůbec bude.. Mlela něco o tom, že dostanu dopis kde mě vyrozumí, že papíry zanikly a že mám vrátit značky.. To je jediný co řekla. O pokutě nic.
Řešení je dle mýho klasicky to ekologicky zlikvidovat... Tzn., že to vykoupí banda šmelinářů a ty to prodaj na díly stejně jako bych to udělal já, jinak to s ekologickou likvidací nemá vůbec nic společnýho. To se mi teda vůbec nechce. Debilní stát tohle...

03.03.2015, 23:54 |
Tendr pepíno: Tak třeba policajti ví, že auto je moje, když mě lustrovali tak mi to velice jasně oznámili..

04.03.2015, 08:48 |
gizmi Tendr: takze to auto vlastne jako vrak jezdilo po silnicich :D Paradaaaaa :D A to je presne to co popisuji, protoze normalni slusne auto s normalnim majitelem je proste klasicky dohlasene a neni duvod delat takovehle blaznoviny. Jinak to ze to odnese pak treba nevinny clovek myslim tak, ze ten tvuj vrak pak v rukou nekoho ustreli, neco vyvede a ten utece = problem posledniho zapsaneho cloveka. V pripade i treba jizdy na cervenou je to super zalezitost pro posledniho zapsaneho, atd atd..
Je to jen muj nazor, ktery verim bude stejny s vetsinou lidi, ktera take nechape, proc by nekdo auto nemel dohlasovat..

04.03.2015, 12:24 |
Tendr Proč vrak? Najezdil jsem s nim x tisíc kilometrů a nic se nikdy nestalo ani neposralo, což se o nevějších autech říct nedá.. Jen jsem věděl, že je po bouračce neprodejný, takže jsem dojezdil technickou a auto dám na díly nebo do šrotu.. Jinak v registru i ve velkém tp jsem já tak nechápu co by mělo někomu chodit
ono z mého posledního hledání nejde tak ani o stát ale o lidi tady. V čr chceme vše zadarmo, ale za 4 golfa (není to mířený na tebe gizmi) a za oktu jedničkou v tdi jsme schopný pomálu dát celej roční výdělek. Nedej bože že je to po důchodci. Kolegině z práce chce prodat feldu v plynu za 50 tisíc. Ano i v německu se najdou takový blázni ale ty auta nejsou vraky co jezdí unás. Z jedný stránky se jim ani nedivím, vozovej park v čr je šílenej....
Tendr: gizmi to myslel tak, ze tu jezdi auta co jsou v poloprevodu x-let, a uz ani na koho je to prehlaseny auto uz x-let nema a mezitim se zmenilo dalsich x-majitelu... a opravdu v tento okamzik nejsi schopen zjistit kdo to ridil a odnese to ten, na koho bylo auto prehlaseny... ale samo i to je jeho boj...

04.03.2015, 16:42 |
gizmi Minimike: presne tak jsem to myslel + to co pise endru = katastrofa na silnicich v CR. Neustale se maji nemci lepe a cechacek jen remca, ale kdyz zbori auto, tak ho opravi tak ze smajda a je to v poradku s tim jezdit a NENI to vrak.. ach jooo..

05.03.2015, 00:21 |
Tendr | Upraveno: 2015-03-05 00:23:04
MiniMike: Chápu...
gizmi: A ty víš co se děje s tzv. eurovrakama ty vole? Překupník je od tebe vykoupí v tvý vizi nějakýho ekolikvidátora, ty mu to auto dáš, on ti dá talíř, tam ho někde nechá "vykrvácet" do země a koho to zajímá? Jsi moc velkej optimista, takhle to chodí u nás za komínem, a že ten komín je kurva velkej.. 500 aut je málo... Jestli jsi policajt, co si myslí, že se tu kvůli eko dani bude mít líp, tak je mi tě líto

05.03.2015, 00:24 |
Tendr Jinak abychom se vrátili k tématu...
Má s tím někdo zkušenost? Blbý policajty teď můžem vynechat, děkuju...
zkušenost s tím ještě nikdo mít nemůže a podrobnosti sdělí úřednictvo tak někdy na konci května až i oni dostanou pokyny