Navštíveno 1644x

Jen na takové domácí ježdění kolem baráku v rozměru 195/55/15. Cenově do 1700,-Kč/ks. Do užšího výběru jsem dal následující. Ale které z nich vzít?
Barum Polaris 3 - to je prý bláto?
Sava Eskimo HP
Matador MP59
Firestone Winterhawk II
co ještě Fulda Kristall Montero 3? V menším rozměru jsem s nimi jezdil a byly super, lepší jak Polaris 2. Polaris 3 na mokru strašně kloužou :-(
Polaris 3 mám 195/65 R15 na Espacu a nemůžu si stěžovat - loni jsem nestihl přezout na letní, tak jsem s nima odjezdil i letní sezónu (chudáci gumy, bohužel jiná možnost nebyla) a po 30 tisících vypadaj furt dobře (kupovány jako lehce jeté s 8mm vzorku, aktuálně mají kolem 6mm). Na "pražský ledovce" kupodivu fungovaly perfektně, na sněhu fungujou dobře taky, do hlubokýho sněhu jsem je testovat nejel, nebaví mě hrát si na sněžnej pluh (nízkej předek auta) :-), jediné, co bych jim trochu vytknul, je vyšší hlučnost.
Matadory jsem měl letní i zimní, model už netuším, ale už nikdy - špatný nebyly, ale hlučnost nad míru, kterou jsem ochotný tolerovat.
Savy má mladá na Scenicu I automat 185/55 R15, na sněhu byly fajn, ale moc zkušeností s nima nemáme (mladá jezdí hodně málo a navíc z 99% po městě)
Ty se v tom rozměru asi nedělají. V dané velikosti jen nějaké Kristall Control HP

11.01.2015, 22:16 |
PK Mám taky Polaris 3 na busu jako Karel, teď nový na sezonu. Hlučnost mi ani nepřijde, zbytek nemůžu soudit, zima ještě pořádná nebyla. Co byla ta trocha sněhu, tak to hrůza nebyla. Nebál bych se jich.

11.01.2015, 22:41 |
CVakk Sava eskimo HP mám na A6 C5, předohrab. Bydlím v severních čechách a gumy super :) Jak hlubokej sníh tak mokrá silnice a hlučný nejsou, respektive v A6 je neslyším :) letos jsem kupoval nové
Osobně mám třeba se zimníma barumkama negativní zkušenost, velmi hlučné. Měli jsme je na Kia Sportage GDI a Kia Ceed. Teď máme matador a nexen, no matadorky taky nic moc, ale ty nexeny super. Tiché a co tady zatím bylo sněhu tak žádný problém.

12.01.2015, 10:19 |
camron | Upraveno: 2015-01-12 10:20:12
Objednal jsem ty Savy HP. Vyšly levněji, než Polarisky. Tak uvidíme...