Navštíveno 27192x

11.01.2015, 13:49 |
kykloop | Upraveno: 2015-01-11 13:58:14
Měl bych dotaz ohledně spaní v autě... jsou dnes ještě vůbec běžná auta, u kterých se po sklopení předních sedaček dozadu vytvoří cca rovná plocha, na které se dá spát? Co mám zkušenosti, tak i po zasunutí předních sedaček na maximum dopředu a sklopení opěradla, tak opěradlo narazí na zadní sedačky a tím pádem nejde dát do roviny.
Budu si rezervovat auto z půjčovny na Islandu a občas bychom v autě rádi přespali.
V půjčovně si můžu zvolit např modely:
Chevrotel Spark, Hyundai i10
Hyundai i20, Chevrolet Cruze
Jsme spíš menšího vzrůstu, takže velké auto nepotřebujeme, ale problém vidím hlavně v těch nesklopitelných sedačkách. Nevíte jak je tom třeba ta i20 nebo Cruze?
:-( špatná sekce, prosím o přesun do Ostatní
U Sparku je relativně rovná plocha ale na spaní tak pro Aťku Janouškovou a to ještě do uhlopříčky. Vybíráš vyloženě z miniaut až na toho Cruze, ale ten bude stejně předpokládám sedan...
vybírám z aut, které jsou uvedené jako garantované u půjčovny. Bohužel to funguje v 90% tak, že si rezervuješ třidu auta, ale ne konkrétní model. Takže jsem vypsal jen ty, kde garantují model. Ano, jde o sedan u Cruze. Kombik má sedačky řešené jinak?
i20 . Délka kufru po opěradla 64cm + opěradlo a něco navíc a jsi tak na 150cm cca...

no já to myslel trochu jinak... myslel jsem spát na předních sedačkách po jejich sklopení + využití sedáku zadních sedaček - pokud by to bylo v rovině. Spát takhle v kufru, to by chtělo už nějaký koráb..
No u sedanu jde spíš o to že po sklopení sedaček máš průchozí otvor jen 100x60cm cca. Ale délku píšou max okolo 2 metrů takže je to vlastně jedinej reálnej kandidát z toho výběru.

Jo takhle :-D No tak to ti nevím čoveče, čistím ročně cca 300-400 aut, a už od pohledu by to nešlo anio u jednoho :-)
tahle varianta mě vůbec nenapadla, ale možná je to taky ke zvážení :-D
ebeerman: pobavils! :-)
Jinak já jednou přespat na předních sedačkách, tak zbytek roku lítám po rehabilitacích.

11.01.2015, 14:49 |
petis Tohle uměla jen Panda 141A.

11.01.2015, 15:10 |
pbjun Focus kombi... Mám první model a teď 3ku před FL a v obou se dá cca vyspat, po sklopení sedadel je rovná plocha bez hrbu. Délka nevím, ale mám cca 180cm a když se neroztahuju tak si cca rovně lehnu...
pbjun: ...on ale řeší auta, kterými disponuje půjčovna, ne? Nikde tam FoFo Combi nevidím.

11.01.2015, 15:34 |
pbjun | Upraveno: 2015-01-11 15:37:33
Focusy mají snad ve všech půjčovnách světa, zatím jsem je viděl všude... Je to celkem oblíbené auto pro půjčovny...
edit: třeba tady maj:
[ Link ]
focusy sice v půjčovnách mají.. ale garanci modelu auta na isladnu jsem našel zatím jen u těch, co jsem vyjmenoval. Zaplatíš si kategorie voszu - mini, economy, compact... a pak dostaneš klíčky od nějakého auta, které zrovna mají a na výběr na místě nebývá. Takové mám zkušenosti.

11.01.2015, 15:45 |
pbjun Tomu rozumím, ale holt v tom cos vyjmenoval se asi nevyspíš... To je pak osud co na Tebe vyjde a podle toho uzpůsobit trasu...
ještě jsem našel v jedné půjčovně Hyundai i30 Station, což je dle fotky kombik a i na fotkách co jsem našel, vypadá, že to má vzadu sklápěci sedačky do roviny = spaní v kufru :) Je teda krapet dražší, ale ještě by se to asi dalo... akorát v googlu to je jako wagon a u půjčovny v popisu station, tak si nejsem jistej :)
Hele octavia 1 combi s dvojitou podlahou. spal jsem v ni s partnerkou měsíc po cestování po Anglii a luxusní spaní. Vždycky jsme zaparkovali u větší benzinky, kde jsou i sprchy, takže hotel octavia fakt nejlepší
jako KOUBAJZ- taky to tak mam a paráda. a myslím že to jde i u sedanu.
náhodou s tou i30 kombi někdo nemá zkušenost, jaké tam je místo po sklopení zadních sedaček?
tohle vypadá na pohled docela slibně, ale je to myslím fotka nové verze.. v půjčovně bude předpokládám starší.