Navštíveno 2016x

05.01.2015, 22:15 |
Komba Zdárek hoši,koupil jsem si novej.starší vůz,ale jsou na něm zimní gumy totál,takže teď vybírám nový.Cenově je to tak 1200kč kus.Sedm let co jezdim,tak to byly vždycky Kleber Krisalp a vždy téměř spokojenost,jen se mi zdá že rychle ubejvaj.
Rozhodl jsem se,že je čas zkusit něco jiného.Moji adepti jsou Nokian WR D3,GoodYear UG 8 9,Blizzak LM001 LM30.Tak nějak si i rád zablbnu na sněhu a jsem rád,když se nemusim moc courat a bát se:)Rozměr je to 185/65 14 .Díky,snad se to tu neřešilo nedavno a já to nezaspal:D
Měl jsem na několika autech Nokian WR D3 a vřele doporučuju. Poměr cena/výkon byl bezkonkurenční.
Nyní jezdím WR A3 a také jsou dobré, ale ty D3 se na sněhu chovají líp.

06.01.2015, 10:06 |
nome tak vzhledem k tomu že poslední 2 sezony jsem jezdil na Kleberech a aktuálně mám na novém autě Nokian Wr D3, tak můžu porovnávat.
Ty nokiany jsou oproti kleberům úplně někde jinde. Hlučnost přilnavost na kluzkém povrchu naprosto super teď po vánocích na vysočině docela prověřeno na sněhu i ledu.
Takže za mne WR D3
Taky mam Nokiany WR, sedi lip jak Dunlopy 3D.

06.01.2015, 10:55 |
xSam Pokud se dají sehnat, tak doporučuji GoodYear Ultragrip 7+, 8mičky nejsou prý tak dobré.
Sedmičky mám již druhou sadu a pro mě je to ta nej zimní Guma co jsem měl.
Do sněhu a břečky za uvedený peníz budou ok i Savy Eskimo S3+... Resp. předloni v neudržovaném městě paráda (tj. na silnicích kolem 5-10 cm sněhu).

06.01.2015, 13:09 |
Komba Tak sem se rozhodl pro Nokiany,je na ně dobrej ohlas a i koukam že vy jste snima spokojený:) a stejně maj i nejhezčí vzorek,kterej u mě taky hraje roli:D
Jo, vzhled je důležitej...:-)
Prý na tenhle vzorek děsně letí puberťačky, tak bacha...

06.01.2015, 14:12 |
Zdenek (A)
Taky resim zimaky. Stavajici Bridgestone Blizzak maji vzorek, ktery jsem jeste povazoval za slusny, ale ukazalo se, ze guma nefunguje ani na mokru. Klouze jako svine. Nechapu! Kdysi jsem mel Pirelli SnowSport nebo SnowControl nebo tak nejak. V podobnem stavu jako ty "uz mrtvy" Bridgestony fungovaly Pirellky naprosto v pohode.
Takze jsem vybral Good Year UG 9 (model z roku 2014). Manzelka jezdi uz na druhe sade UG 7 a je to parada. Takze vyber je jasnej. Doufam, ze bude jeste lepsi nez UG 7. Jeste jsem zvazoval Michelin Alpin 5 (trochu drazsi), Pirelli SnowControl Serie III a Dunlop Winter Sport 4D MFS. Ale po precteni nejakych testu a referenci pro me vitezi UG 9.
mám Nokie WR D3 a jde to..předchozí Rka byly teda lepší (ale guma taky ále skoro 2x víc...)
v cenový relaci "za pár šupů" je rozhodně dobrou volbou Sava eskimo...

06.01.2015, 19:24 |
Ravo Divím se že tady nezazněly Contíky WinterContact TS850. Při běhání po netu by se za tu cenu daly asi někde najít. A podle mě zatím parametrově nejvyváženější gumy co jsem kdy měl
na jednom bmw mám Pirelli Snowcontrol, na druhém UG7 a použitelnější jsou určitě ty GY. Pirelli mi příjdou, že na mokrém sněhu a ledu jsou hodně slušné, na ujetém sněhu uplný děs.
Ako Ravo. Žene som to hodil na kompakta a jazdí/drží to jedna báseň.

06.01.2015, 22:11 |
Komba Ano,koukam i na vzorek jak vypadá,ale určitě nejen kvůli tomu gumy nevybíram,tak si nechte ty narážky:) Našel jsem teď i continentaly za podobný peníze jak Nokian,tak trochu zvážim po čem šáhnu,ale ani jedny mě snad nezklamou.
Už třetí zimu GY UG8 a paráda. Zatím sem všude vyjel a držej solidně.Příští rok vyzkoušim UG9.
Potrebuju sehnat neco zimniho 165/60 R14 75T a vyber v tomhle rozmeru je ponekud omezen a o dost drazsi nez treba 165/65. Jenze auto pujde v breznu na STK, tak by to melo sedet:)
Jsou ty Bridgestone Blizzak LM-20 fakt tak strasny?
[ Link ] Co znacky jako Uniroyal nebo Kumho? Nebo Semperit Master-Grip 2
[ Link ] Co totok? Nankang Snow SV-2
[ Link ] S autem se najede nula, nula nic, ale je to na Vysocine, tak bych nerad nejakej vylozenej smejd.