Navštíveno 3707x

Doporučte, chci si udělat radost a vrátit se k deskám,
Něco už mám v merku ale rád si nechám poradit.
Do 10t.
Díky

29.12.2014, 22:14 |
Kamil jetej Technics SL1210
Tady asi není co řešit. Nic lepšího v téhle ceně než náš český gramec není:
[ Link ] Pokud bys byl schopen víc, tak Esprit verze s lepším talířem a hlavně lepší přenoskou, ale to už je 12+
klidně (když se povede sehnat)Tesla NC 500,což je v podstatě předchůdce Pro-Ject Debut...minimalistickej design a solidní parametry.Pak už jen stačí zvolit vhodnou přenosku a jedem analog jak víno! :-)

Pro srovnání.. :-)

Jinak já jsem asi po dvaceti letech zprovoznil pod stromeček chassis Lenco L75/200,což byl tehdy DJ beltdrive gramofon s regulací otáček vyráběnej Teslou Litovel pro Lenco..válel se mi celou dobu ve skříni až teď přišel jeho čas :-) Kamarád mi na něj vyrobil dřevěnej case,už mi zbývá jen lepší přenosku(zatím to brousím dodávanou VM 2103-má odehráno asi tak 30h) :-) a momentálně sháním plexi dekl a nějaký nožičky...
Mimochodem nevíte někdo o něčem? :-P (omlouvám se,že jsem se sem takhle přidal,ale zakládat kvůli tomu podobný téma mi přišlo škoda..) tak se snad nikdo doufám nebude zlobit..

P.S. ten zvuk je fakt jinej...strašně dobře se to poslouchá.. :-)

30.12.2014, 10:07 |
htd ahoj, já to řešil teď takto:
gramec
[ Link ] predzesilovac
[ Link ] můžeš i tento:
[ Link ] a repro:
[ Link ] jinak toto je německá firma, ale dělá se to u nás:) platíš jen za motor a přenosku, je to prkno s tlačítkem zapnuto/vypnutu a nic víc to neumí:D
jelikož jsi z Brna tak pokud chceš retro, zajdi sem, borec si to pěkně opravuje, dává záruku a i desky nakoupíš:)
[ Link ] více info na jejich facebooku

30.12.2014, 10:16 |
DaveF NC500 mám doma už asi 25let a jak to čtu tak přemýšlím, že opráším nějaký vinyly a trošku ho vytuním (přenoska, kabely, předzesilovač a třeba ještě nový lak)
Asi mi to praskání a zvuk celkově chybí :-)

30.12.2014, 10:25 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-12-30 10:25:47
Bral jsem ze chce novy kousek, jinak je cesta pres starou Teslu s lepsi prenoskou taky mozna. Bacha, ale aby to melo ramenko na pulpalcove uchyceni.
Htd: Pro-ject neni zadny Nemec, ale zastresuje to Rakusak a vyroba je porad v Litoveli. Jinak nechapu tu volbu aktivnich repro s nic moc zvukem ke gramci... Takovy gramec si zaslouzi klasicky Hi-Fi aparat a ne tuhle parodii na zvuk.

30.12.2014, 11:21 |
htd Tuner#2: relax koutek vs vzhled:) poslechni si je někde, stačí to, nestavím disko:D
htd: "nestavím disko:D"
ono to prave tak vyzera, ze stavias kolotoc :)
ja mam velmi rad fullrange, mam aj v aute 2palec :)
ale tuner ma pravdu ze FAST ako hifi vacsinou nefunguje

30.12.2014, 11:42 |
htd :D no kdyby jste viděli v reálu pochopíte, jde o design...je to sklo, těžko ti to vyfotím jako celek:D
[ Link ]
Díky za účast, radši bych asi něco jetého. Možná by se našla i nějaká kačka přes těch deset.
Na Tesly jsem se díval....
Tip na přenosky ?
htd: Jde o design a nebo o zvuk? mě teda jde u reproduktorů především o zvuk...
rover: Jaký je vlastně zbytek sestavy přes co to bude zapojeno a jaké desky hodláš hoblovat?

30.12.2014, 21:52 |
htd zvuk je ok, asi jsi slyšel... Vlastně se nedivím, přehlídl jsem přezdívku...
jirko skoč do města do toho obchodu, má novou zásilku gramců a on tím žije, tak ti poradí se vším
Muzika je dost rozmanitá, jak jsem se ted v poslední době díval vydává se na LP kde co. Bedny home made už jsem to sem kdysi dával. Zesik Pio A 656 mark II.
Mrknu se tam, minimálně dobrá nspirace....
htd: Právě, že jsem je slyšel, jako bedýnky k PC na příposlech a hry asi Ok, ale to je tak vše... A už vůbec nevím co s tím má co do činění přezdívka.
rover: JJ vychází pořád a naopak produkce narůstá a třeba Loděnice nestíhá lisovat. Nicméně na obyč desky nemusíš mít k dané sastavě nic speciálního a klidně bych sáhnul po bazaru + nová přenoska 2M red nebo v lepším případě blue a máš vystaráno.
Co je to obyč deska a co neobyč ??
Rád bych z bazaru něco neobyčejného, obyčejných věcí je kolem dost.......
Desky mají různou gramáž, kvalitu lisování a původ záznamu. Takže pokud chceš zapátrat v historii mládí jako hodně lidí a skončíš u titulů od Supraphonu, tak tam to zrovna o kvalitě není. Pokud si bude vybírat a schánět nějaké jazzovky na těžkých deskách, tak má vyšší investice smysl.
Sundej si růžový brjele. 99% dnešních edic na LP je ne jen tragická, ona je untertragická co do kvality zvuku. Pár výjimek se najde, ale celosvětově jde jen o mkt tah na kapsu lidí, co podlehli reklamě a myslejí si, že LP dnešní doby překoná CD. Není to tak a nikdy nebude. Těch pár %, co mají z LP lepší zvuk, než z CD, stojí obrovské peníze a diskuze o tom přesahuje rámec tohoto DF.
Pro informativní přehrání věcí, které na CD nevyšly nebo už nesjou nikde k sehnání, pokud je má někdo na strém LP, a nejde přitom o audiofislkou raritu, přehraje basic model od proJectu s oborvskou rezervou, protože jeho kvality leží nad kvalitou onoho LP, potažmo, pokud se skliubí alespoň základní slušná přenoska a phono předzes.
Je to přesně o poslední větě, co nade mnou napsal Tuner2.