Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jízda v 6 lidech v osobáku po německé dálnici

o Navštíveno 4078x o
o 29.11.2014, 21:46 | DaveX
Ahoj. Dneska mě kamarád přemlouval, ať ho přiberu do auta v Německu. Byli jsme v 5 lidech. Samozřejmě jsem ho nepřibral hlavně teda z bezpečnostních důvodů. Jen mě tak zajímalo, jaký za to může být v Německu postih? On mi tvrdil, že nějaká malá pokuta. Já tvrdím, že to tu je tvrdší ale nic se mi nepodařilo najít. Takže mě to zajímá čistě jen ze zvědavosti. Díky :)

o 29.11.2014, 23:07 | Mr.Scully
Osobně bych se až tak nebál výše pokuty jako spíš toho, že ten šestý člověk by stoprocentně musel vystoupit a dál pokračovat po svých.
o 29.11.2014, 23:49 | pepe689
V cz klukovi sebrali za toto rp na 6 mesicu nemecko nevim
o 30.11.2014, 11:24 | Jajinek
Chtel bych videt co si predstavuje pod pojmem "mala pokuta" ja si myslim ze by to byly tak mininalne dve cesky vyplaty ;-)
o 30.11.2014, 11:37 | Only_One
tady je aktualizovanej sazebníček.
Nejvyšší sazba je docela zajímavá
Zvednutý prostředníček 4000€ až 6000€, platí taky pro kamery/radary. :-))) tak kluci bacha na ty "Topolánkovo jedničky"

[ Link ]
o 30.11.2014, 11:38 | Only_One
jinak jízdou v šesti porušuješ konstrukční předpis auta. a tam bych čekal opravdu, ale opravdu velkou pokutu i když není v tom sazebníku uvedeno nic obobného. A pravděpodobně bys to domu už odřídit nemohl
o 30.11.2014, 11:42 | Tomášek
Ja si prave myslim, ze za tohle neni Strafe ale Bußgeld a ze to nebude nikterak defastujici, ale samozrejme ten sestej jde domu zu fuß
o 30.11.2014, 12:25 | noclue
Pri kontrole pokuta tusim 30E.

Pri buracke mas grobe Fahrlässigkeit, a ked sa nieco niekomu stane, napr. ze ten siesty vyleti prednym oknom, tak si za to samozrejme zodpovedny. A to uz neni Bußgeld, ale Strafe, Freiheitsstrafe.
o 30.11.2014, 12:44 | Mr.Scully
Někdo říkal, že v ČR za to dostal snad dvojku pokutu a tři body, takže nic extra zásadního, ale v Německu to bude asi přísnější :-)
o 30.11.2014, 12:47 | TROY
Když jste to nakousli - jaká je pokuta za " nespolupráci " ? Teda pokud něco takovýho je. Soused z vesnice se chystá frčet do Dráždan autem. Samo neumí žádnej jazyk tak kdyby na něj vylítli a on prostě odeskával že nerozumí jestli ho mužou nějak pokutovat apod.
o 30.11.2014, 14:48 | Sau
Jako děcko sme jeli do rakůska, eště když sme nebyli v EU a hranice sa normál kontrolovaly ve VW Trasnporteru v 10 lidech a nikdo nic :)

Můj osobní názor je že pokuta by nebyla žádná, nebo minimální, akorát by si dotyčný mosel vystůpit. Ono v německu sů snad za většinu přestupků paradoxně pokuty nižší než u nás...
o 30.11.2014, 15:39 | Mr.Scully
TROY - snad nikdo nemůže nikoho nutit, aby znal místní jazyk :-) My jsme se před pár lety stali v Německu účastníky dopravní nehody asi tří aut (bez zranění). Dojela německá policie a chtěla vysvětlení. Tak jsem začal mluvit anglicky a oni koukali jak puci a že prý neumějí ani slovo. Německy vcelku dobře rozumím, ale neumím mluvit, nicméně byl jsem stejně osádkou auta vylosován jako mluvčí, protože ostatní na rozdíl ode mě neuměli ani slovo. Tak jsem se hrdě postavil před příslušníka a povídám "wir fahren, wir stoppen und BUM" a víc jsem v tu chvíli nezvládnul. Příslušník na mě chvíli koukal a pak mávnul rukou a jeli jsme domů s lehce vytuněným nárazníkem (nebyli jsme podle něj viníky).
o 30.11.2014, 19:16 | TROY
No protože mi je jasný že bude parkovat někde kde nemá nebo si ho vychmátnou takže oni na něj německy a on je pošle do pyči :D páč nebude vědět co po něm chtěj :)
o 30.11.2014, 19:23 | rebel
každopádně je pak sranda vést v autě 6 lidí ,když je auto psané pro 5 lidí. A pak třeba nabourat celkem sranda pro řidiče . :-) To je nemalá pokuta a doživotní splácení a možno i basa když dojde k nějakému smrtáku
o 01.12.2014, 07:41 | xSam
Mne jenom tak nejak trochu zarazi, ze rozumne uvazujici clovek vazne uvazuje nad tim, ze v aute pro 5 lidi poveze lidi 6 a to po dalnicich a asi i delsi trasu. Rekl bych, ze je jedno, jestli se jedna o CR, ci jakoukoli jinou zemi.
Ale mozna, jsem jenom neco nepostrehl...
o 01.12.2014, 08:46 | PlusOne | Upraveno: 2014-12-01 08:49:30
"30.11.2014, 14:48 | Sau
Ono v německu sů snad za většinu přestupků paradoxně pokuty nižší než u nás..."

Na to, že se naši zákonodárci oháněli při tvorbě bodového systému německým modelem....si z něj nevzali vůbec nic :-)

Dvě osobní zkušenosti:
1. Já v autě s německou RZ, 64 km/h v obci na 50tce - 25€ pokuta.
2. Kolega (němec) 183 km/h na 100vce, já v autě s ním - pokuta 1.000€, zákaz řízení na 3 měsíce (!!), přičemž si mohl vybrat, KTERÉ tři měsíce to budou, nejpozději do tří měsíců. Překročil v březnu, čerpat začal v květnu, v srpnu měl papíry zpět...

Pokud jsem správně informován, v DE je kladený dost velký důraz na nezajištěný náklad - tzn. jedeš v kombíku, musíš mít zataženu roletku, nebo mít síť, která brání prolétnutí bagáže do prostoru pro posádku - neumím si představit, jak by mohli být benevolentní k šestému členu posádky, když auto je pro pět lidí, pro šestého žádný zádržný systém a v případě nehody ten nepřipoutaný de facto může pozabíjet všechny ostatní...
o 01.12.2014, 09:07 | CRK
PlusOne: tak vsechny by asi nezabil, to by leda musel bejt hodne dobrej ;-)
o 01.12.2014, 10:42 | jura.j
CRK: chuck norris :o)
o 01.12.2014, 11:13 | Horal-11
za pásy si taky platí pokutu každý sám, třeba se vymluvit, že ti tam nastoupil a nepočítals posádku:)
o 01.12.2014, 13:40 | RedBaron
Já radit nebudu, jen jsem si vzpomněl, jak se jelo z nočního tahu po spoustě piv taxíkem, nastoupilo do sedanu k taxikářovi pět lidí, on řekl že je tam jeden navíc a zezadu se ozval rozhodný hlas "Tak si vystup!" :-D
o 01.12.2014, 14:18 | IT-master
RB: :D:D
o 02.12.2014, 11:41 | Drtič
Kolik lidí jsem vezl ve Fabii taxikářské radši nebudu ani psat :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3271 sekund.