Denně vypiju 5-6 kafí, kupuju rozpustný Jacobs, Nescafé či Tchibo. Občas koupím i Cremu, naposledy Tchibo Gold selection a už to nikdy neudělám. To kafe nevoní, po zalití dokonce až smrdí. Kupováno v normální sámošce v Praze minulý týden, dneska mě to dožralo, zavolal do Tchiba, kde mě bez dokladu o koupi, slušně poslali do prdele. Sakra, šel a koupil jsem tedy na doklad další. Fakt humus, ale asi to fakt tak má být. Já si vůni kávy představuju jinak. Jó, jasně, je to instatní sračka, ale i ta občas voní, tahle ne. Nejvíc mě serou ty reklamní slogany napsaný na obalu .... bohatá chuť a intenzivní aroma...... byla vytvořena speciálně pro ty, kteří ocení ušlechtilou a plnou chuť kávy. Ušlechtilá a delikátní. To je Tchibo Gold Selection. Hovno, kentus to je.
je to de facto náhražka, principiálně nouzovka, že k tomu kreativní sales management přihodil jako bonus líbivej slogan, reklamu a obal je věc druhá... mě jako "instant s mlékem a trochou cukru" neurazí možná tak Davidoff nebo Carte Noir, ale nesmíš do toho pravidelně pít nic lepšího :-)
Tohle je 200g, je to normál černý kafe, jen to po zalití na chvíli udělá tu pěnu, cukr v tom není. Ty myslíš ty pytlíčky, to je taky humus, ale to nepiju.
ohledně Tchibo Gold selection Crema naprostej souhlas s schwaboid, to kafe, ta instantní... se fakt nedá pít, divně smrdí a chutná. Taky mě to docela nasralo.
Jinak já piju běžně 1-2 instantní kafe, mám oblíbené kafe Jacobs Kronung espresso královské aroma, to mi chutná z těch instantních pro mě dobré.
V práci presso, malé, malé, do malého šálku půlku kafe, to je pak jiná.
Brácha si koupil nějaký DeLonghi asi za 15 000,-, po třech letech začlo zlobit. Udělal max 1000 kafí ... , já to piju ročně a kupovat každej rok novou mašinu nebo řešit reklamace, na to seru.
Ta výroba je zajímavá. Vlastně to nemá s kávou nic společnýho. Něco jak brambory z prášku.
Nicméně dobrá levná rozpustná káva je i v Lídlu - Green Eclipse - 80Kč/200g. Je to něco jako Nescafé Gold. Mají tam i créma jakousi, ale tu jsem neměl.
A dobrej ultra shit jsou ty ochucený kávy od Douwe Egberts. Věřím, že to Tchibo je vynikající oproti tomuto. :D
Zkusil jsem Jacobs Kroenung Millicano (viz obrazek). Je to instatni kafe, ale s malym pridavkem prazene mlete kavy. Takovy lehky "turek" ;-) Docela mile me to prekvapilo. Ale stoji to nesmysl. Pixla 90g za 150,- Kc :-( Radeji si dam poradny espresso, ale kdyz neni masina, tak holt musim dat rozpustnou nouzovku. Kdyby tohle stalo polovinu, tak bych to kupoval, ale 150 za to pravidelne davat nebudu...
ako O_O: pri 6 kavach denne sa divim, ze nemas kavovar... ja radsej uz instant a tie pytliky 3v1 nepijem, nema to vyznam. Jednoducho mi to nechuti a miesto zlej "kavy" radsej caj ;)
Pajk: na to si došel jak že to nemá z kávou nic společného? To by mě docela zajímalo. Protože pokud jsem ten proces sledoval dobře, tak jednoduše z upražených kávových zrn udělají normální kávu kterou pak zbaví vody a namelou na zrníčka co se ve vodě opět rozpustí....
A ad ochucené kávy od DG, kdo chce může zkusit, některé příchutě nejsou špatné, jinak klasika instant od nescafe.
Jo jo, normálně ji pomelou na sr*čku, uvaří, vymačkají jak pomeranč, zchladí, následně zmrazí a tra dá! Máme tu kávu, která absolutně nechutná jak káva. :) A zajímalo by mě, jaký zrna zpracovávají... reálně.
já bych řekl, že to schwaboid celkem shrnul. Něco mu chutná a něco ne a i ten dehydratovaný výrobek není od určitých výrobců špatnej. Samozřejmě já třeba mám kafíčko moc rád a pokud ho chci vychutnat tak vůně čerstvě umletých zrníček a obřad zkušeného baristy je pro mě pohlazením na duši.
když jsem línej nebo neni čas udělat si v klidu presso, dávám Velveta nebo Tchibo crema, to je celkem v poho. Ale ty levný nebo nepovedený modely chutnaji jak nachcanej kočkolit. proto třeba když někde u někoho pracujeme a nabídnou kafe, tak radši dávám turka (na to se snad nedá tolik podělat) protože to co občas lidi přinesly? bojim se vůbec pomyslet z čeho to bylo.
mě jako milovníka kávy udivuje jak tyto instant hnoje může někdo pít a utrácet za to peníz..
z vlastní zkušenosti doporučuju, když né investovat do pressovaru, tak moka konvičku na jeden šálek cca 200kč a už jen vybrat kávu která ti bude chutnat.. když né kávu v zrnkách a mlít, tak mletou.. silně pochybuju, že jich potom budeš i nadále pít 5-6 já bych potom neusnul tak týden.. já dávám jednu ráno, jednu po obědě, při dodržení nějaké gramáže, ale to je podle chuti jak silnou ji chceš mít.
tomi666: žeby proto že nemáš v zaměstnání jinou možnost? Já třeba nemám možnost si v kanclu uvařit vodu v moka konvičce, resp. je zakázáno použít jakékoliv el. zařízení....takže se musím spokojit s horkou vodou s automatu co tu je.
ar: my to mame tiez zakazane, dokonca nesmies pouzivat ani sukromnu nepreverenu nabijacku na telefon.... aaaale mozes si nechat od technikov preverit skoro hocico, dostane to nalepku TÜV a rok to mozes pouzivat... nepatral si po takej moznosti u Vas?
no my tu žádné techniky nemáme co by na to dali nálepky. Prostě zákaz veškerých el. zařízení, jako přehlíží se to ale když bude průser tak si to vyžereš, tak na to prdím a holt lepší kafe si udělám občas doma.
lepší je kvalitní 100% arabica (namísto směsí) a klasicky prohnat presovačem....
21.11.2014, 12:57 | nome | Upraveno: 2014-11-21 13:01:00
no pokud se dostaneš k horké vodě abys dělal rozpustku tak nevidím jedinej důvod pokračovat v pití těch instantních "dobrot" kup si tohle a k tomu nějakou normální kávu (nějaká lokální pražírna 100Gr 60-100 Kč)
Myslím, že existuje dost lidí jako jsem já, kteří chuťově nepoznají špičkové espresso od levné rozpustné kávy (resp. chuťově bych to možná ještě rozeznal, ale nedokážu říct, co mi chutná víc), takže já to řeším tak, že prostě jdu do Alberta, tak vezmu nejdražší rozpustnou, co tam je - naposledy Nescafé Gold) a neřeším to. My ten rozdíl doma prostě nepoznáme, nasypu tam instantní, přidám cukr, vodu, mlíko a jsme se ženou spokojení :-)
Piju kavu velmi sporadicky a mam radsi caj. Nismene po nakupu nekolika ruznych odrud zrn pro pritelku a mleti az tesne pred extrakci, je rozdil znatelnej neskutecne. S komercnima zrnkovejma kavama, pripadne s rozpusntejma je rozdil uz tak propastnej, ze rozpustny uz nema s kavou nic moc spolecnyho.....
Takze pokud nekdo rekne, ze nepozna rozdil mezi rozpustnou a espressem je dost sileny.
Já jsem řekl, že rozdíl tam nepochybně je, ale já za sebe nedokážu říct, že by mi to kvalitnější chutnalo víc. Mně prostě stačí, když je to sladký a je tam cítit něco jako káva. A to upozorňuju, že jsem jinak dost vybíravý, všechny potraviny kupuju podle kvality a nezajímá mě cena. Ale třeba čaje nepiju vůbec a u kafe mám prostě nároky naprosto minimální. Hlavně ať je v tom mlíko a cukr :)
Chutě jsou individuální, já byl jako dítě mnoho let zvyklý pít čaj jedině s mlíkem (jako v Anglii) a vsadím se, že většina českého národa čaj s mlíkem naopak nenávidí :-)
At nezakládám nový téma, spoustu lidí tu kupuje věcí v lídlu. Neměl jste někdo tuhle kávu [ Link ] líbí se mě ten soudek a tak bych to našil koupit pod stomek
2x jsem vzal Lidlu zrnkovou kávu (různé druhy). Obě byly přepražené, lezlo z toho opravdu nepříjemně hořké espresso zapáchající po spálenině. Za mě ani omylem.