Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Váha vzduchu 1.8t AUQ - zvláštní

o Navštíveno 2017x o
o 02.11.2014, 18:44 | BMW_318iS | Upraveno: 2014-11-02 18:51:30
Auto mi už nejakou dobu malinko zlobí, obcas jednou dvakrát do měsíce jakoby vynechá na chvilku ale jede dál, žádné závady na vagu nejsou, netáhne už jako dřív, větší turbo díra při přeřazení. Někdy při sešlápnutí plynu hned nezatáhne ale s malinkou prodlevou atd atd. Prostě takový drobnosti a na Vagu nic.

Dnes jsem kontroloval filtrbox a mrknul na váhu, lehce pročistil sítka, snímač sem nečistil. Nechal jsem nezapojenou váhu, nastartoval a k mému překvapení volnoběh naprosto čistej, čili žádná změna oproti zapojené váze.
Jediny rozdíl je při rozjezdu kdy musím pridat o malinko víc plynu. Zajímavý je ovšem že bez váhy to jede líp, turbodíra podstatne mensí. A jede to citelné lépe jako po chipu.

Je možný že bez váhy to muze jet lépe?

Váha předpokládám bude špatná ale proč Vag nic nehlásí.

Spotřeba se mi za poslední dobu zvedla pri stejný jízde o 1,5 - 2 litry.

o 02.11.2014, 20:36 | radek.613
Je dobré přestat spoléhat na diagnostiku, která umí pouze limitní chyby a neumí poznat parametrický posun či anomálii v měřícím rozsahu. Je logické že VAG nic neukáže do doby, než bude na snímači zkrat, rozpojený obvod či zcela nesmyslná hodnota z AD převodníku. To jsou jediné stavy, které VAG umí "poznat", nic jiného neumí. Tyhle závady se hledají zásadně elektrotechnicky vzdělanou hlavou a osciloskopem, ne připojením se na OBD zásuvku....
o 03.11.2014, 07:51 | tomi666
Vag, měřené hodnoty a udělat log z jízdy a můžeš se odpíchnout z místa..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3265 sekund.