Navštíveno 3590x

01.08.2014, 20:46 |
xSam | Upraveno: 2014-08-01 20:47:16
Furt tak premejslim nad nejakym trochu sportovnejsim autem co bych si mohl dovolit. A hodne se mi libi Brera. 3,2 V6 4x4. Co si o tomhle aute myslite, mate nekdo realne zkusenosti?
Diky za reakce
xSam
není to sportovní auto...
taky jsem jí chtěl, kamarád jí má (resp. měl, loni ji prodal a koupil spider) tak jsem se s ní svezl, několikrát.
3,2 od GM se nedá srovnat s původním motorem AR 3,2 který používali v modelech GTA, pocitove a na poslech je ten projev motoru celkově nevýrazný, s vysokou spotřebou (co jsem měl možnost zkoušet, 16lt byla normální hodnota), stejně jako ten motor není úplně spolehlivá záležitost, jsou tam nějaké konstukční problémy vedoucí k zadírání, spojené s hladinou oleje / jejím přelejváním za jízdy.
Podvozek není na sportovní svezení, spíš na pohodlné cestování.
Jak se mi líbí 159, tady mi fakt, že z ní toho je v breře většina prostě vadí.
Pořád to auto má nějaké kouzlo, pořád je to alfa, ale řešit sportovní auto s rozumnými náklady, hledal bych jinde, a neměl bych problém najít spolehlivější auto poskytující víc zábavy ze svezení a spáleného benzínu - bez ohledu na to, jaké má ta alfa charisma.
otázkou je, co pro Tebe znamená "co bych si mohl dovolit".

02.08.2014, 00:16 |
xSam Honzo, zajimave... O te spotrebe a motorech od GM jsem uz cetl:-/
To co bych si mohl dovolit je 200-250.
Chtel bych zabavne, prijemne auto co by zvladlo i normalni denni provoz.
Za 250 se dá pořídit nějaké WRX kolem roku 2006-08.
Kdyby jsi chtel pritlacit na 300 tis., tak vim kdo prodava krasne Subaru STI.
A co GTčko? Vím, že není tak výrazně jako Brera, interiér v podstatě 147, ale taky nevypadá zle. Ale sporťák to taky není.
A hlavně GT má ještě Alfácké Busso, ten správný V6 motor :)
je to víc Opel než Alfa.
Jako člověk co má Italský auta - nedporučuju.
Těžký, špatnej podvozek, mimo 2,4JTDm 154kw špatný motory. I u dieselů špatný převodovky a spojky.
Se sportovnim autem to nemá nic společnýho.

02.08.2014, 20:40 |
xSam Hmm,tak bych řekl, že mě úplně moc netěšíte.
Impreza se mi moc nelíbía navíc sehnat pěknej kousek za dobrý peníze, není jednoduché.
A co ta Alfa GT, nebyla by toto cesta? Dá se pořídit do 150K což je velmi příjemné.
Brera neni spatny auto, jenom od toho nemuzes ocekavat to, co neni.
Brera neni zadny sportak, je to klasicke GT - cestak na dlouhy cesty. Nejvic ji sedi dalnice, na okresky to neni.
K motorum - jediny rozumny benzin je TBi, ty jsou ale z poslednich let vyroby a stoji vic nez tvuj limit. Ostatni benziny jsou od Opelu / Holdenu a nestoji za nic.
Nafta 2,4JTDm je v pohode, celkem bezproblemovy motor.
Brera nema zadny chronicky vady, jedine, co zlobi, je rizeni (zdedena vada ze 159). Da se sehnat repas za cca 6k.
Pokud jde o GT - opet to neni zadny trhac asfaltu na okresky, je to opravdu cestovni auto, i kdyz je na silnici agilnejsi nez Brera.
S mym GT jsi jezdil, takze obecnou predstavu mas.
Busso V6 je dobra volba, akorat sehnat v nejakem slusnem stavu u nas nejde. A slusny stav je 200k+, jinak se do servisu fest vysypes. Pri hledani auta je potreba opravdu velmi peclive vybirat.
GT je tezka 147čka s min mistem na vše... Urcite je to jedna z pravych poslednich alf, takze proc ne. Busso je ale nenazrane a dynamikou v tomhle aute extra neoplyva (to bych si radsi koupil lehci 147 GTA) ..
1,8TBi je opravdu slusny motor, ale sportovni rozhodne neni (netoci nad 6, u 5500 mu dochazi dech)...
proste, v tomhle neni zadne novejsi italske auto dobre...
Jen mě dodatečně napadlo - co třeba jít touto cestou? Link jen jako příklad, nikoliv konkretní kus:
[ Link ]
350Z taky dobrá alternativa, tenhle konkrétní kus je po místním členovi - Pešovi, taky jsem na něj koukal, nicméně je tak o 50 stočenej a byl bouchnutej :/
Wrx / sti na denni provoz, tak to gratuluju:) benzinku k tomu..
350z zere taky jak prokoplej, 15 neni problem:(

04.08.2014, 13:11 |
xSam 350Z se mi nelíbí, to není auto pro mě.
Tak nějak jsem byl rozhodnutej pro Breru, ale asi jste mě odradili. Pak mě napadlo to GT a je pravda, že po tom co jsem to měl půjčený od Codexxe, tak to nebylo špatné povezení, ale ty sportovní ambice tam opravdu úplně moc nejsou.
Tak nevím, budu muset nad tím ještě přemejšlet a něčím se povozit.
a co třeba 330i, myslim že svezení v tom bude lepší jak v Alfě.

04.08.2014, 13:29 |
xSam Baworům já vůbec nerozumím jezdil jsem jen s jedním a to mělo s normálním BMW pramálo společného.
Můžeš dát prosím třeba konkrétní odkaz?

04.08.2014, 13:39 |
xSam Mazda 6 MPS???
hele a co takhle GTV 3.0 V6 Busso?

04.08.2014, 13:44 |
xSam walish, rozhodně zajímavá volba, i se mi to líbí, ale se svými 191 CM a 110kg se do toho moc nevejdu:-(
Spider ? :-D případně občas je na prodej nějaký pěkný kus 156\147 Gta. Nebo Kappa V6, případně 20v Turbo

04.08.2014, 13:49 |
walish | Upraveno: 2014-08-04 13:50:57
Nebo ultimátní kladivo na vše, Cadillac STS :-)

04.08.2014, 13:49 |
xSam Spider, hranu čelního okna mám přesně ve výšce očí:-)
Sakra, tady se to rozjelo, než sem stihnul reagovat. Teď můžu tak napsat - jako Dexter. 330i e46 kupé v letech 2004 - 2005 už i se šestikvaltem, nesmrtelnej motor, kterej si s tim kupátkem krásně hraje, všechno je čitelný, náhon na zadek. Myslim, že tomu auto dodnes moc není co vytknout. Jasněže to taky neni žádnej "závoďák", ale to neni nic z toho o čem se tu mluví...
[ Link ]
nebo trochu přitlačit na e90. přeci jen už ta e46 neni nejmladší model.
ad GTV - posledni sportovni alfa. Ale: je to tvrdy a tedy nic moc pro tvoje zada, je to maly (vejdu se i ja, ale s pohodlim to nema nic spolecnyho), ma to kufr tak na notas a solidni kus se shani horko tezko i v DE.
ad 156/147 GTA - spatny to neni, sam po 147 GTA ve slabsi chvili koukam. Ale: je to porad normalni 156 / 147 se vsema nectnostma (napr. choulostivy podvozek) - diky tomu slabsi chvilka odezni, dobrej kus se zase blbe shani
Kappa V6 / 20VT - s moji Kappou 20VT jsi jezdil, takze zase mas predstavu jake to je - pohodlnej korab na dalnici, v primce celkem rychly, ale jinak obratnost na urovni tanku.
Co se zkusit vydat smerem nejakeho hothatche - Focus RS, Megane RS... U BMW bych se mozna podival na 330Ci - bez strechy by to mohlo byt zajimave...

04.08.2014, 18:15 |
xSam Nejake GTV si chci zkusit, ale u nas zadny na prodej neni.
Pravda je, ze bych v tom asi fakt trpet mohl.
Hoth hatch me opravdu nenapadl Focus by sel, megane nevim, prijde mi to hodne sterilni a bez emoci.
330ci vypada veru pekne, ale peknej kousek bude urcite mimo muj limit,
Zejtra se jdu povozit jednou Brerou, tak schvalne, jestli se potvrdi, to co tu pisete.
Nebo bych mohl jit jeste cestou s60R, k tomu mam blizko a mozna by mi to mohlo splnovat me pozadavky.
Corolla TS (1,8VVTi 142kW) - pohodlny, pritom sportovni. Hrave se srovna s Brerou co se akcelerace tyce. Je ale daleko spolehlivejsi a min zere + tocit od 8200 je skvelej pocit
330Ci e90 - to uz tady bylo napsany, ale je to za vic penez
147GTA - levny dily co se podvozku tyce.
Hot Hatche maji proste drazsi dily. vsechny.
Focus RS - nevim jestli za ty rpachy sezenes neco slusnyho co se hned nerozpadne nebo neshnije.
Megane RS - opet penize, nekoupis nic slusnyho.
s60R proč ne
nebo jit obracene. Neco starsiho co drzi a ma slusnej motor

04.08.2014, 20:57 |
xSam walish, to asi ne, ale ne ze by to nebylo lakave:-)
A co minicooper John Works?
A nebo pak uz jen to STS:-D
A nebo klidně už Volkswagen Passat 4.0 W8 4Motion
[ Link ]
xSam: JCW? Ty asi nevieš čo s peniazmi že? Alebo sa chceš posnažiť skamarátiť s každým servisákom u BMW/Mini? :-D
Hlavně ne nějakého sterilního němce bez duše a designu či pojízdnou Ikeu :-D :-D :-D xSame... jdi cestou srdce... já mít 250 na auto pro radost, určitě si něběžím pořídit něco z éry EU regulí, měkčených plastů a ochrany chodců v duchu prasopsího designu.... jak říká kolega motorář, jedna lambda pro každou stranu stačí :)
Radek má pravdu (Capri, Alfetta, 128SC, nějakej mergl s koulema, Lancia Delta Integrale :D)
ja se obavam ze radek by mluvil spis o necem jako je tohle ;)
[ Link ]

04.08.2014, 22:13 |
xSam Ach jo, se z vas picnu. Pojizdna ikea:-)))
Jak je vidno, budu si to muset jeste srovnat v hlave, fakt nevim co chci. Respektive vim, ale na to nemam:-(

04.08.2014, 22:14 |
xSam Honzo, ale to je hodne zajimaci:-)))

04.08.2014, 22:18 |
Dexter | Upraveno: 2014-08-04 22:19:09
WRX na denní ježdění je zcela naprosto v klidu. Spotřeba se dá běžně udržet kolem 9/100.
Nissan 350 je sporťák a spotřeba není to hlavní, co by mělo tazatele resp. zájemce o toto auto tak moc zajímat. Jinak ano, dá se s tím jet za 15, ale i za 25, ale taky za 9. Resp. v Infiniti to jde taky a bez velkého omezování. Jen těch 25 se mi zatím nepodařilo:-) (motor 3,7)

05.08.2014, 11:29 |
Kacko | Upraveno: 2014-08-05 11:33:24
Kolega teď prodává 350Z
[ Link ] Auto znám, je v super stavu. Prodává to protože ho nevyužije a poslední rok a půl s ním jezdil jen dálnice, hlavně praha - plzeň.
Na tý dálnici při jízdě v rámci předpisů jsme jezdili za 9l.
Jo a jezděný bylo jen v létě, přes zimu garážovaný.
No a proč ne, že? Bylo nějak nabouraný?

05.08.2014, 12:20 |
Kacko Nebylo. Jediný poškození co vim, tak mu vymlátili zadní sklo, který nechával dát origo za tušim 35k.
Komický je, že s Kiou 1.6i při stejný jízdě na dálnici jsme jezdili s podobnou spotřebou:)

05.08.2014, 13:02 |
OMEGA Když vidím ty spotřeby tak jsem rád že už mi táhne na 4 pětky a z benzínu jsem vyrostl :) Stejně většinu těhle "sporťáků" zmíněných zde pojedu a to mám rozptyl spotřeb 5.9 - 12 (dálnice nebo okreska tak jak se smí vs velmi velmi velmi svižné město) a průměr 8.2 :)
tsss... (...v hlavě nejmenovaného člena fóra...) tsss...
dobráá pára... no papej... benál bude za chvilku, teď ještě pojeď na výpary... hele kamion, schováme se za něj... jů, kopec, plachtíme, žůžo... a sakra, stoupání, vynuluju počítač, kolik že to mám spotřebu... no pěkných 6,3... to je slušný na 3,5 litr, ne? borci budou čumět... teď zas dotankuju 9litru, to staci... rozjedu to, vynuluju a ...

05.08.2014, 13:47 |
EFCA Works je hodně zábavný autíčko (1. generace), ale slušný kousky jsou vidět hodně málo a je potřeba počítat s nemalou rezervou na případný (= velmi pravděpodobný) opravy a to už se, obávám, do limitu nevejdeš. Na druhou stranu zvuk kompresoru je velice návyková záležitost :o)

06.08.2014, 19:47 |
Kacko tak ta 350Z je pryč..