Navštíveno 1872x

Ahoj vespolek,
mám směnku na jednoho člověka,ten však na sebe vyhlásil osobní bankrot a tím pádem mi tu částku bude splácet následujících 5let a nemusí dle zákona tohohle posranýho státu zaplatit prakticky ani polovinu. Proto bych raději směnku někomu odprodal,pochopitelně patřičně levně díky této situaci... Nezabývá se tím někdo z Vás,nebo nemáte na někoho prověřeného doporučení??
Zapomen, nikdo to nekoupi a nikdo nic nevymůže, budeš rád za těch 30% bohužel :(

31.07.2014, 16:44 |
Sau S tím jeho bankrotem mosels jako věřitel sůhlasit, ne ?

31.07.2014, 17:01 |
Kapka (M)
proto jsem nikdy nikomu nic nepujčoval..a mám klid a spoustu kamarádů :-)
SAu : v týhle banánový republice nemusíš souhlasit s ničím

31.07.2014, 20:05 |
Sau johanik : A jak to teda je ? Měl sem za to že bez souhlasu věřitele osobní bankrot vyhlásit nejde. Nerýpu, enom sa ptám, nikdy nevím kdy sa to može hodit...

31.07.2014, 20:33 |
pbjun Nejsem si úplně jistý, ale:
Musí být více věřitelů - tedy aspoň 2
Dále se věřitelé musí o dluh přihlásit
No a nakonec ten kdo vyhlašuje svůj bankrot musí mít příjmy na to, aby byl schopen během 5ti let uhradit 30% dluhu.
Zbytek dluhu se splácet nemusí...
za kolik toho je ta směnka, kolik bude muset splatit v tom bankrotu?
Díky za reakce.
S ničím sem souhlasit nemusel,krom mě je v tom insolvenčním řízení ještě několik dalších subjektů,ale všichni s mnohem menší sumou,většinou jde o nezaplacený věci u operátora,dluh u elenrgetiky atd. Já mám směnku na 150tis.
Johanik : ano,sem smířený s tím že dostanu 30%,ale chci je ted,ne po kouskách za 5let. Někde sem se dočetl že ůdajde firma si může případnou pohledávku kterou nedokáže vymoct odečíst z daní právě ve výši 30% z její ceny. Nevíš o tom něco jakožto mistr účetní???