Navštíveno 10964x

Už 100x jsem se chtěl zeptat....na co je tento pruh?
Jinde, než v pohořelicích jsem ho neviděl.

20.07.2014, 00:20 |
Dr.T Cyklostezka pro odvážné :-)

20.07.2014, 08:16 |
Alííí Nene, to je modra zona, v Praze je v centru skoro vsude. Proste se tam nesmi parkovat, tak to chteli zduraznit pro vsechny.. :-)
A teď vážně chlapi....:-)
Nevim, ale podle me uz jsem to tam vidal tak 4-5let zpet kdyz jsem tudy jezdil
I v okoli Pohorelic jsou na silnici ruzny testovaci vodorovny znaceni...
Řekl bych, že to má popřít mýtus, že dvojitá plná není zeď ;-)
L-J: jako že příprava na to, že po prázdninách začnou tu zeď stavět ? :)
Někde jsem zaslechl, že to má něco společnýho se šírkou silnice, ale víc si nevzpomenu, zkusím se poptat kamaráda odtamtud :-)
Tak lepší modrej pruh na silnici než na obálce... :)
Než hnědej v trenkách:-))
Jo, je to tam dlouho právě.

20.07.2014, 21:30 |
Ravo | Upraveno: 2014-07-20 21:33:13
Jako rodilej (a teď už bývalej) pohořeličák s pár známými v bývalé dopravní komisi ti to vysvětlím - byl to takový hokus-pokus místní dopravní komise na téma "dopravní zklidňování". Udělala se širší mezera mezi bílými čárami a vyplnila jinou barvou aby to psychologicky zužovalo jízdní pruh a aby tím pádem lidi podvědomě jeli pomaleji. Jak to asi (ne)funguje si dokážete určitě představit. Nemá to oporu v žádné legislativě atd. není to nic standardního a nikde jinde to asi ani nenajdete.
Oni v Pohořelicích vůbec mají hodně převratných myšlenek podobného ražení. Např. udělají retarder a vrchem vedou přechod pro chodce (u staré radnice a u školy). Bohužel(bohudík) je hodně dlouhý (kvůli tomu přechodu) a nízký, takže jde v pohodě bez zpomalování přejet i v městsky nelegálních rychlostech. Místní na to hodně rychle došli..
A když jsme už u Pohořelic, pozor na radary, z kterých si udělala místní radnice regulerní výdělek do rozpočtu:
Jeden na příjezdu od Mikulova, klasická fotobudka, bere někde na úrovni začátku budov skladu nádraží, k průmyslové zóně se to v pohodě dá sypat, i když jste už za značkou města (hint: v protisměru neměří ;)
Druhej záludnější - průběhový radar (dvě kamery, bílé pruhy na silnici) na ulici Znojemska (příjez do Znojma). Začátek u bývalých kasáren, konec u sámošky Jednota. Bere oběma směry, pozor na to (hint: když se zapomenete, uprostřed úseku je odbočka do ulice Rybářská, přes Šumickou se lze elegantně vyhnout druhé kameře. Nebo na chvíli zastavit ;-)
No a aby to nebylo všechno, časem se dočkáme dalšího průběháče někde na ulici Brněnská...je to v jednaní, holt to prostě dobře nese :-(

20.07.2014, 22:13 |
Alííí A zastaveni mezi prubehovym radarem pomaha???? Jako ze na 60ce vlitnu 120, zastavim na 3 minuty, a vyjedu 90kou, a jsem cajk? Tezko ne?
Co by ne? Kdyz je vysledna prumerna rychlost pod tou povolenou?
to Alíííí:
Průběhový radar vždy poměří vzdálenost mezi kamerami a na základě času spočítá průměrnou rychlost. Takže kdybys tam vlítnul 200 km/h, pak na 10 minut zastavil a vyjel zase 200 km/h, tak bude průměrná rychlost třeba 40 km/h a pokutu nedostaneš.
Ty kamery samy o sobě rychlost nezměří a ani to neumí, jsou to prostě jen kamery.
Nektery umi merit i aktualni rychlost ve spojenim s indukcnima smyckama ve vozovce (treba na Strakonicky v Praze do centra)