Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dopravce - autobus

o Navštíveno 1841x o
o 08.07.2014, 11:21 | AllInOne
Je tu nějaký dopravce, který třeba vlastní autobus?

Jak je to s náklady na autobus, co stojí taková pojistka, co stojí servis atd......? Vůbec nemám tušení, třeba někdo zdejší bude vědět

o 08.07.2014, 11:23 | AllInOne
Nemyslím autobus MHD, ale bus, co jezdí dálky....nevím, kolik to má ani míst :)
o 08.07.2014, 15:13 | TeeKay
To je hodne nespecificka otazka... :-) Dopravu delam, ale na tohle neni moc co napsat...
o 08.07.2014, 15:24 | AllInOne
OK, zjednodušeně :o)

Koupím si autobus dálkovej, najmu řidiče a bude vozit důchodce na výstavy.

Co mě to bude stát krom nervů a benzínu?
Vím, že opravy, ale jak je moc náročný nechat poservisovat běžným servisem (řekněme garančním) bus?

U auta zaplatím za olej, filtry a to co to potřebuje 5000 Kč. Kolik to je u busu? 30 000 Kč? Jednoz za 20 000 km nebo za 40 000 km?

Pojistka to stejný, platí se tam něco zvlášť?

Nejsme z oboru, takže vím lautr hovno, jen mne to zajímá :o)
o 08.07.2014, 15:26 | AllInOne
Bude to kus od kusu / značky, ale jde mi o to, s čím počítat :o)
Zoušel sem google, ale nic moc, tak se ptám tady :o)
o 08.07.2014, 20:26 | TeeKay
Tak kdyz pujdu od zakladu, tak nikoho vozit nebudes, protoze nejdriv musis ziskat koncesi na provozovani prilezitostne vnitrostatni autobusove dopravy, coz neni ze dne na den a prokazuje se tam treba urcita mira financiho zabezpeceni.

Z provoznich nakladu to ale je zasadnim zpusobem kus od kusu. Kor u jetych, ktery maji za sebou klidne odjezdeny milion.
K pojisteni - stara Karosa v autoskole (cili bez povinnosti mit pojistena vsechna sedadla) mela POV 55kkc. S pojistenim sedadel jsi pochopitelne jinde.
Slusne pneu v nejbeznejsim rozmeru 295/50 R22.5 stoji 12kkc kus. Kazdy km jen na palivu je 7-10kc (po odpoctu DPH). Na dalnicich klasicky myto, s horsi emisni normou stoupa i sazba mytneho.
o 08.07.2014, 20:44 | AllInOne
Jo, super, tak nejak jsem si predstavoval odpoved. Psal jsem to zjednodusene.
Moc dik, takto mi to staci:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3144 sekund.