Navštíveno 1841x

Je tu nějaký dopravce, který třeba vlastní autobus?
Jak je to s náklady na autobus, co stojí taková pojistka, co stojí servis atd......? Vůbec nemám tušení, třeba někdo zdejší bude vědět
Nemyslím autobus MHD, ale bus, co jezdí dálky....nevím, kolik to má ani míst :)
To je hodne nespecificka otazka... :-) Dopravu delam, ale na tohle neni moc co napsat...
OK, zjednodušeně :o)
Koupím si autobus dálkovej, najmu řidiče a bude vozit důchodce na výstavy.
Co mě to bude stát krom nervů a benzínu?
Vím, že opravy, ale jak je moc náročný nechat poservisovat běžným servisem (řekněme garančním) bus?
U auta zaplatím za olej, filtry a to co to potřebuje 5000 Kč. Kolik to je u busu? 30 000 Kč? Jednoz za 20 000 km nebo za 40 000 km?
Pojistka to stejný, platí se tam něco zvlášť?
Nejsme z oboru, takže vím lautr hovno, jen mne to zajímá :o)
Bude to kus od kusu / značky, ale jde mi o to, s čím počítat :o)
Zoušel sem google, ale nic moc, tak se ptám tady :o)
Tak kdyz pujdu od zakladu, tak nikoho vozit nebudes, protoze nejdriv musis ziskat koncesi na provozovani prilezitostne vnitrostatni autobusove dopravy, coz neni ze dne na den a prokazuje se tam treba urcita mira financiho zabezpeceni.
Z provoznich nakladu to ale je zasadnim zpusobem kus od kusu. Kor u jetych, ktery maji za sebou klidne odjezdeny milion.
K pojisteni - stara Karosa v autoskole (cili bez povinnosti mit pojistena vsechna sedadla) mela POV 55kkc. S pojistenim sedadel jsi pochopitelne jinde.
Slusne pneu v nejbeznejsim rozmeru 295/50 R22.5 stoji 12kkc kus. Kazdy km jen na palivu je 7-10kc (po odpoctu DPH). Na dalnicich klasicky myto, s horsi emisni normou stoupa i sazba mytneho.
Jo, super, tak nejak jsem si predstavoval odpoved. Psal jsem to zjednodusene.
Moc dik, takto mi to staci:-)