Nějak se nemůžu rozhodnou a potřebuju radu, které auto je podle vás výhodnější si nechat. Teď mám
Ford Mondeo rv 99. 1,8 benzín, 85kw, najeto poctivých 135 XXX
Stav estetický nic moc, auto je pobouchaný, nárazníky vyměněný, koroze zadních lemů, Motoricky ale perfektní, pravidelný servis, někdy kolem 120-130 tis dělaný destičky, rozvody, vodní pumpa, oleje atd. Nová technická, kterou auto bez problému prošlo
Z pozůstalosti mi tu teď zůstala
Mazda 626, Od funglovky v rodině, rok 2000, 2,0 benzín, 85kw, najeto poctivých pouze 65 XXX. esteticky naprostá voňavka, v zimě nejetá, pouze v létě s ní děda jezdil na chatu, jinak parkovaná v garáži. Auto nezná sůl, Teď udělaný komplet brzdy na předku za cca 6000,- , potřeba ještě vyměnit silentblok na zadnim rameni, ten trochu mlátí.
A teď se nějak nemůžu rozhodnout který auto nechat. Mondeo mám rád, obrovský + že to je kombík. kdyby byla mazda v kombíku, tak se nerozhoduju a nechávám jí, ale bohužel to je jen sedan, což mi dost vadí :-( Obě auta jsou poměrně líný, ale mazda mi přijde o něco línější. S mondeem jsem plánoval odjezdit tuhle technickou a za dva roky ho vyměnit za něco novější. Mazda sice ještě pár let vydrží bezproblému jezdit, ale furt je to věkově nastejno a chtěl jsem něco novějšího a v případě že si nechám jí, tak výměna za novější povoz přijde až v době kdy bych jí odjezdil.
Mondeo má vyšší spotřebu než mazda.
Výbava je u obou +- stejná.
Co je podle vás lepší nechat? nějak se furt nemůžu rozhodnout