Navštíveno 2837x

Nevíte, jak je to s apkou Whatsapp a roamingem? Přišel mi celkem zajímavej účet na roamingové sms, používal jsem jen whatsapp. Tak jestli právě WA neposílá zprávy jako klasické sms. Myslel jsem, že to je posíláno jen přes datový tok. V podstatě když jsem byl mimo wifi, tak mi nešly ani odeslat.
Pomyslnou třešničkou na dortu je absence funkcí odhlášení a vypnutí. WhatsApp lze vypnout pouze natvrdo skrze správce procesů nebo s pomocí odinstalace. Takže se uchystejte, že před každou cestou do zahraničí budete muset aktivovat datový roamingový balíček, nebo odinstalovat WhatsApp.
Kuwa tak jsem doma :)
Co je to za blbost? Vždyť přece ta appka je proto, abys neplatil za sms. Sám si napsal, že když nemáš připojení k netu, tak ti nešlo nic odeslat. To by přece znamenalo, že platíš normálně za sms i v rámci ČR.
Blbost to je mno. Ale SMS jsem posílal asi jen 10 :) Operátor účtoval 95 SMS roaming. Nemám tucha, za co je to ostatní. Proto se ptám, jestli WA posílá zprávy jako i jako klasické sms, které pak sdružuje do jejich appky a nebo je to separátní program, a chybu mám hledat jinde ;)
je to separatni program kterej bez pripojeni k wifi nebo datovymu roamingu nefunguje,takze chybu hledej jinde.
Rajdlos : chybu bych hledal jinde. je to program, který opravdu funguje jen na datech (wifi/mobilní data). sám jsem ho používal několikrát a v zahraničí bez problémů ;-)
Rajdlos: Co to zkusit bez simky? :)

26.06.2014, 21:22 |
TROY často podobný věci řešim v práci - některý zařízení když jsou dlouho ve wifi nečiný tak se tvářej že jsou sice na wifi ale tukaj si do mobilní sítě skrz mobilní data :(
Bez simky whatsapp nefunguje, alespoň to píšou na netu ;)
TROY: to je divný, data jsem vypnul manuálně před dovčou, protože 1MB si účtovali 1500Kč :)

26.06.2014, 21:26 |
TROY pokud jsi vypnul i data v roamingu tak si to nemělo co tukat,ale to je zrádná věc protože i nějaký aplikaci si zapnout data :/
Já jsem vždy vypínal datový tok v roumingu a nic mě nikdy nepřišlo navíc a u androidu mám možnost povolit přenost dat v roumingu. Je fatk že u symbiánu e52 mě vypnout whatsapp nešel

27.06.2014, 08:04 |
duke Nepsal jsi náhodou ty sms s diakritikou? Pak je tu při určitém nastavení smsek v telefonu 170znaků pro sms a mohlo by to hned naskočit na úplně jiný počet odeslaných zpráv.

30.06.2014, 15:35 |
Conan Dle mého Whatsapp posílá SMSky, když je nemůže doručit po datech.
Uvedu příklad manželky, někdo po ní chtěl aby si zřídila účet WA. Dotyčný jí posílal z WA zprávy, ještě než si založila ten účet, ty zprávy jí chodili jako SMS.
Když si založila WA účet a nainstalovala aplikaci, tak už chodí po datech.