Navštíveno 2099x

cca před týdnem mi nabourali auto. S viníkem jsme vše sepsali a já dostal v rámci pov. ručení ze servisu náhradní vozidlo. A dneska ráno přijdu k tomuto náhradnímu autu a zjistim že mi ho někdo zdatně ohobloval na parkovišti. Nevíte někdo co mě čeká, nehodlám v servisu zapírat, ale zase se mi nechce platit za něco co jsem nezpůsobil. Dobrák z parkoviště samozřejmě žádný lístek s kontaktem nenechal. Nevíte někdo jak se toto řeší?
Jo, měl jsi tam auto nechat, zavolat tomu, kdo náhradní auto poskytl co se stalo, zavolat PČR abys o celé situaci měl záznam a pak bys viděl co vlastně bude... Takhle? Podívej se do smlouvy o pronájmu vozidla co tam je napsané a podle toho můžeš počítat se spoluúčastí na opravě... Resp. tohle je (pro tebe bohužel) nejpravděpodobnější scénář.
Právě že smlouvu o pronájmu auta mi nedali. Už jsem procházel papíry a mám jen jakýsi předávací protokol, kde je stav nádrže a najeté km. Toť vše. Podívat se do smlouvy mě samo napadlo hned, ale to bych jí musel mít.
Já když jsem měl půjčené BMW, tak tam stálo, že mám kontaktovat BMW(byl tam uvedený nějaký kontakt) a že mám 10% spoluúčast.
Myslím, že to vesměs všude bude obdobné.

05.06.2014, 20:26 |
hawai Až budeš auto vracet, tak tam před ně najeď bokem kterej je Ok :-)
Hmm, tak jsem si to nejspíš našel sám. Sice podmínky můžou být individuální, ale zde výtah z nějaké obecné smlouvy:
Pokud nebylo dohodnuto jinak, hradí klient při škodě z jeho viny, nebo při odcizení pouze spoluúčast ve výši 10 % z celkové škody, minimálně však 10.000 Kč. Spoluúčast se hradí vždy když škodu způsobí klient, nebo viník není znám, stejně jako případné náklady na odtah vozidla zpět k poskytovateli.
Vzhledem k tomu, že viník není znám, spoluúčast mě nejspíš nemine. Jupí, to se mi tahle anabáze začíná teprve vyplácet, vlastní auto seškrábaný a mezitím si zaplatim ještě půjčený, no že bych se na to nevy...l
Minimálně však 10.000 Kč? TO jako těch 10%? ... to bych si to mozna promyslel jestli nebude lepsi a levnejsi to nechat opravit nekde inkognito na vlastni naklady cele, pokud pujde o neco mensiho.
budeš platit spoluúčast, většinou maj 10K aby tu pojistku neměli drahou
stříkni to sprejem a s*r na ně
Je to individuální. U nás máme na NV havarijko se spoluúčastí 2k. V předávacím protokolu je s tím zákazník seznámen. V tomto případě by tě to stálo 2k a toť vše. Jinak měla se zavolat PČR a možná ze záznamů z kamer by se nakonec viník našel...takhle asi už ne :-(
Jinak sprejovka by u nás neproskočila. Docela pečlivě si auta předáváme ale také přebíráme zpět a to kolikrát včetně zvedáku :-)
A podepisoval si jim nějakou smlouvu nebo si dostal pouze ten protokol ?
Horal-11: dej si pořádnou facku a až se probereš, tak si pormysli jestli si to opravdu myslel vážně ....
Přesně kvůli takovýmu xindlu to tady vypadá, tak jak vypadá .... :-(
Tak pokračování to má. Zřejmě ten tupec co mě ohobloval zaparkoval večer v té samé ulici. Takže jsem zavolal policajty a vše jsme sepsali a nafotili. Rýhy co zanechal přesně na výšku seděli k jeho škrábancům na jeho autě. Teď už je jen otázkou zda se policajtum přizná. Oznámil jsem to i servisu a je to přesně jak píše Tranportérák - maj spoluúčast 2k, takže to případně až tak bolet nebude a dotyčnýmu někde zavřu kyslík až ho potkám, pokud nebude čestnej.

06.06.2014, 14:45 |
CRK jak přizná? Pokud to sedí... Teda pokud už tam není hlášení, že si ho odřel ty a škrábance na autě přesně sedí :D