Navštíveno 2871x

18.02.2014, 12:48 |
DITR chlapi potrebuju radu koupil jsem auto mesic zpatky stale mi nedosel velky TP byvaly majitel ho samozrejme pry poslal a stale nic od patku ma vyply mobil a nereaguje co stim mam kupni smlouvu auto maly tp pojistku nejake fotky primo i inzeratu dat to na pcr??
a proc nedojdes na Magistrat a auto na sebe neprihlasis, ale ze velky TP nemas, ze se ztratil... pokud ho poslal, tak by si teoreticky mel byt v poloprevodu...

18.02.2014, 12:58 |
DITR pokud ho poslal no spis se bojim aby neudelal nejakou kurvarnu jako ho nekdo ukradl
tak dojit na magistrat a zjistit, jestli auto podle vin je na tebe registrovano....
To už se tu řešilo a pozdě honit bycha. Když odjíždím autem bez VTP, pak oproti záloze 10.000,- Kč, kterou majitel dostane jako doběrečné když ho pošle...
Bez TP s novým autem neodjíždím, člověk si ušetří spoustu problémů, pokud dostane TP rovnou při koupi. Auto se přeregistruje na nového majitele během pár minut.
Takže asi jako MiniMike - začal bych zjišťováním, na koho je teď vlastně přihlášené.

18.02.2014, 14:01 |
gizmi Nevim jak je to presne dlouho, ale ja kdyz posilal SPZtky do Prahy (z Plzne), tak to trvalo 10dnu a nasledne se mi balicek vratil zpet. Ja ho "prebalil", odeslal a dosel do druheho dne. Trebas je opravdu na ceste. Kazdopadne jak radi kluci, zajed na urad a pozeptej se ;)

18.02.2014, 14:07 |
DITR dik za rady kluci hned zitra rano frcim na urad ta zaloha me vubec nenapadla sakro hodne dobry tah

18.02.2014, 14:48 |
M.a.R.i | Upraveno: 2014-02-18 14:48:59
No s tou zálohou teda fakt nevím, kdybych to vzal z pohledu prodávajícího.
Budu prodávat auto třeba za 50 000, kupující mi dá 40 000 s tím, že mu pak VTP pošlu na dobírku za 10 000. A on se pak na mě v*sere, dobírku nepřebere a zajde rovnou na magistrát, že VTP ztratil a já budu o 10 000 chudší. Good job! :)
A i když to bude ošetřeno ve smlouvě, tak tak je ošetřen i případ bez dobírky, kdy prodávající je povinen poslat VTP. Akorát se takhle riziko přesune z kupujícího na prodávajícího. Já bych teda jako prodávající na žádnou dobírku nepřistoupil a jako kupující mě to ani nikdy nenapadlo.

18.02.2014, 14:52 |
tesil Souhlas....
Já měl vždy za to, že duplikát TP může nechat udělat jen ten, kdo je řádně zapsaný jako poslední majitel. Tzn ne ten v odhlášce.

19.02.2014, 10:50 |
RedBaron | Upraveno: 2014-02-19 10:51:34
To může někdo nechat udělat duplikát techničáku, ve kterým je jinej vlastník vozidla? Záloha mi fungovala asi 30x, jak při koupi vlastních aut, tak když jsem jezdil se známými jako konzultace. Nikdy nebyl problém, naopak to vždy pomohlo se problému vyhnout, protože je to motivace to vyřídit a co nejdřív poslat a ne se s tím crcat a kašlat na to.
No, tak u me by zaloha nefungovala. 95% svych aut jsem koupil a odjizdel bez tp a nikdy nebyl problem. A kdyz uz jsem kupoval auto od nejakeho od pohledu idiota, tak jsem to resil hned na miste a odjizdel s tp v odhlasce. Každopádne jako doklad o nabytí slouží kupní smlouva, takze kdyby byl problém, máš alespon něco v ruce. Já do smlouvy vzdycky píšu, že prodávající je povinen do x dnů odhlasit a poslat ..........
Urcite bych nikdy neprodal auto nekomu, kdo mi za zbytek penez po poslani TP.
Stačí být v odhlášce a nový TP ti normálně vystaví, sice je to trošku problém a déle to trvá, ale jde to. Sám jsem to po ztrátě řešil.
Predpokladam, ze kdyz uz to hodi do odhlasky, tak to i posle. Kdyz neposlal,tak asi nebyl schopny udelat ani tu odhlasku.

20.02.2014, 14:26 |
M.a.R.i | Upraveno: 2014-02-20 14:27:36
o 18.02.2014, 14:48 | M.a.R.i | Upraveno: 2014-02-18 14:48:59
Vycházel jsem z toho co tu někdo psal, že lze zažádat o kopii VTP na základě kupní smlouvy a pokud to tedy nejde tak i tak názor neměním co se týče zálohy/dobírky :)
P.S.: Pokud to odhlásím na něho, pošlu mu VTP na dobírku, tak VTP nepřevezme a na magistrátu mu udělají kopii na základě odhlášky, takže to nic nemění :). Pokud teda to s tou kopií VTP v odhlášce platí :)