Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zkušenosti s LINN

o Navštíveno 2691x o
o 05.02.2014, 15:02 | Milhauzz
Leckterému hifíkovi teď asi ukápla slina. Nu, já slintám ještě teď. Málo kdy se podaří mít něco takového doma. LINN je celkem pojem, většinou ale zapadající do kolonky "superpředražené hifi", někomu to lépe zase padne do seznamu věcí, díky kterým je možno v obydlích movitých lidí udělat ozučení pro celý barák. Nu abych tedy nechodil okolo horké kaše:

Dostal se mi do rukou koncový zesilovač, tzv. roomap od značky Linn, přesněji Linn Knekt roomamp v.1, který je určený pro ozvučení místnosti. (princip Linn spočívá v distribuci balanced signálu do těchto zesilovačů a pak pomocí ovládátka na stěně se dá zvolit, co chci poslouchat, kde to chci poslouchat a jak hlasitě). Tento koncák se dá použít i samostatně. Výkon není oslnivý, nějakých 2×25W na 4 ohmy.

Byl jsem na zvuk hodně zvědavý, i když se principielně jedná o nejlacinější "krám" od Linn. Takže, můj domácí řetězec je vesměs mainstream. Digitálně z PC přes Audigi, receiver Yamaha 1065 jako DA převodník a předzesilovač, preoutem pak do koncáku Linn a obstarožní bedny Marsyas Audio. Kabeláž dle fotek jak vidno se nese v duchu low-endu.

Zapojeno, spuštěno, můžeme začít. Přehráváná hudba byla ve formátu wav nebo flac. U hodně dobrých nahrávek jsem měl pocit, že reprobedny zmizely a jen to hraje. Prostor vylezl hodně směrem do šířky až sem lapal po dechu, že konečně něco takovýho mám doma a slyším to na vlastní uši. U výšek byla kvalita zesíku asi nejmarkatnější. Absolutně se nic neslilo i když bylo zvukových informací eurékum. Prostě všechno to tam bylo, nic se neztratilo, nic ničemu nepřekáželo a neskrylo se za ostatní. Hromada nástrojů hraje úplně jinak, ať de o klavír, kytary nebo cokoliv, co hudebník ovládá rukama. Jde slyšet každá struna, náběh, začátek, průběh, konec, dozvuk. To všechno tam je. Neksutečný, co může být v muzice za detaily. A je to hodně zábavný objevovat na notoricky známých CD nové zvukové informace :)

Asi nejzajímavější je to, že i když udáváaný výkon 2×25rms není mnoho, tak to tepe jak urvaný. I při nízkých hlasitostech to má drajv. Jak je hodně z nás navyknuto na volume-up, aby to mělo grády, tak tady ne. Stačí prostě volume s rozvahou aby zbylo i na dialog s druhým hifíkem a všechno jde slyšet.

Asi začínám konečně chápat co je to opravdový hifi. A když si vezmu, že mám k dispozici tu nejlacinější věc co kdy Linn asi vyrobil a zbytek stojí totálně za prd a přesto to hraje "supr", tak si ani nedokážu představit, jak může hrát nějaký opravdu hodnotný high-end celek, ať už od této firmy nebo od jiné.

Nu, to bychom to měli a zpátky do práce :)

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 05.02.2014, 15:08 | Milhauzz

foto k příspěvku  od Milhauzz

o 06.02.2014, 18:25 | Lucni.konik
Určitě to musí být super zážitek. Avšak když jsem koukal na pořizovačky, tak to je na "druhou hypotéku".
o 06.02.2014, 19:13 | Milhauzz
Starší kousky se dají na Ebay sehnat celkem za sranda peníz, nový ano, to je na hypotéku ještě mých dětí :)
o 06.02.2014, 20:40 | Tuner#2
Pěkný jako vždy radost číst ;)
o 06.02.2014, 21:20 | Milhauzz
Škoda že nebyl čas se rozepsat, nová práce = nový starosti a míň času na texting :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.361 sekund.