Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nekonečné téma - jakou TV? :))

o Navštíveno 6921x o
o 09.01.2014, 19:32 | StreetFighter
Já vím, několikrát opakované a omýlané téma, snad si Tuner2 a ostatní najdou chvilku čas a trpělivosti....

v pracovním zápřahu jsem z tohoto oboru úplně vypadl a nerad bych šáhnul vedle a poté toho litoval.

sháním LCD/LED/Plasma TV (nechám si poradit).
mé požadavky (také si nechám případně poradit či usměrnit správým směrem)....

- uhlopříčka cca 120-127cm
- Full HD
- 3D (po zkušenosti s aktivní 3D bych rád 3D pasivní - údajně není tak náročná na oči a není člověku hned zle :) )
- Wifi
- Smart TV
- má smysl převod z 2D na 3D?
- rád bych audio výstup, abych mohl později připojit k recieveru (budu brzy také řešit)

TV mám spíše na občasné koukání, nejsem žádný televiziní závislák, nemám na ní mnoho času, spíše zprávy, občas film....

Zatím poběžím na úplně obyčejnou anténu, časem možná budu řešit SAT či podobné....

poradíte nějaký rozumný kompromis? pročetl jsem několik recenzí, snažím se s mými (ne)znalostmi nějak zorientovat, ale ztrácím se....

vzhledem k tomu, že TV je věc, kterou mohu snadno upgradovat (narozdíl od kuchyňských spotřebičů), které budu také teď pořizovat, tak nechci zase investovat balík....

tak kterou? :))

Díky

o 09.01.2014, 19:40 | StreetFighter
zatím jsem vybíral mezi:
Philips 47PFL5008K

viz link: [ Link ]

nebo

LG 47LA691S

viz link [ Link ]
o 09.01.2014, 21:00 | P.E.T.R | Upraveno: 2014-01-09 21:01:48
Phillipsu se vyhni největším obloukem, co se dá. :D Obrazově na tom nejsou špatně, ale ten, kdo navrhuje menu TV, to musí dělat snad naschvál a pak se celé večery bavit nad diskuzemi na internetu nešťastných uživatelů, jinak si to nedokážu vysvětlit. U modelu se sat. tunerem to platí dvojnásobně. Zrovna dnes jsem měl tu "čest" se s jedním Phillipsem poprat a snad zase na dlouhou dobu bude klid. :D

S LG určitě chybu něuděláš, za málo peněz hodně muziky a mají velmi dobře řešený satelitní tuner.

Já osobně kupuji jedině Panasonic a samozřejmě plazma, jde mi o co nejkvalitnější obraz a nezajímají mi zbytečnosti okolo.

Audio výstup potřebuješ analog (2x cinch) nebo digitál (optika)? S optikou by neměl být problém, to už je snad standart, analog určitě najdeš u většiny Panasoniců, ale jinak to už bývá problém.

Se 3D radit nebudu, můj názor je, že je to absolutní pitomost.

Jako všude i u TV platí, že čím vyšší model, tím lepší obraz, ale samozřejmě i cena.
o 09.01.2014, 21:19 | StreetFighter
osobně spíše volím to LG, líbí se mi jejich Magic D.O. :)

s výstupem zatím nevím, zdali budu volit nějaký modernější reciever, nebo půjdu cestou jistoty v podání Yamahy DSP-A1, A2 a spol. Mám hrozně velký rozhled, budu i v tomto potřebovat nasměrovat.

k uvedené LG mě to táhne také z důvodu, že se s cenou dostanu k 16000,-

má konkrétně model LG 47LA691S nějaký zásadní nedostatek?

Díky
o 09.01.2014, 21:23 | Crimson
To je jednoduchý , poslední 60kovou řadu Viery

TX-P50ST60 - 22tis.
TX-P50GT60 - 30tis.
TX-P50VT60 - 38tis.
o 09.01.2014, 21:32 | P.E.T.R
S konkrétními modely ti neporadím, to zkus Tunera. Já nejsem prodejce, ale dělám montáže, takže si nepomatuji přesná označení, ale jde hlavně o praktické zkušenosti, které ovšem jsou často to nejdůležitější, protože to se nikde v letáku nedozvíš. :)

Magic DO je docela zajímavá věc, na internet a aplikace supr, ale na běžné sledování TV je klasické DO mnohem lepší.

Mě se třeba nelíbí u LG ten jejich stojan, co vypadá jak sáňky, ale to se dá vyřešit pověšením na zeď. Bohužel to je zas problém většiny výrobců, že každý nový model musí mít horší stojan než ten předchozí. :)
o 09.01.2014, 23:17 | kuchta
P.E.T.R:Nevím co máš proti Philipsu ale já s ním jsem spokojen.Mám nějakou 102cm a obraz pěknej.Je to pseudoLEDka a za mě nemůžu říct jediný křivý slovo.Není to smart tv.Na tyhle kokotiny mám notebook.Asi tak no.
o 09.01.2014, 23:38 | soray
Jsem ted resil neco podobnyho a nakonec jsem skoncil u Samsunga UE46F6510. Trochu sem se obrazu LEDky bál, ale nakonec supr, proti plazmě od Panasonicu co máme v CV skoro nepoznám rozdíl. Co mne hodně překvapilo a dost chytlo, je kvalita 3D - a to jsem tomu před koupí vůbec nevěnoval pozornost. Proti Panasonicu se mi mnohem víc líbí zpracování menu a široký možnosti nastavení všeho.
o 09.01.2014, 23:42 | P.E.T.R
kuchta: Co mám proti Philipsu jsem napsal myslím jasně a nepíšu, že by měla špatný obraz.
Ono to bude právě tím, že máš ještě "klasickou" TV, kde ty problémy nejsou. Pokud bys měl model se satelitním tunerem, tak bys pochopil. Stejně tak třeba jen připojit ji wifinou k internetu, kde u každé jiné TV zadáš heslo a připojíš se, ale u Philipsu musíš zadat heslo v šestnáctkové soustavě, protože jinak se nepřipojí. O tom, kolik položek se musí proklikat než se do toho nastavení vůbec dostaneš, snad ani psát nebudu.
Prostě Philips = Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
To jsou ty důvody, proč jasně říkám Philips nebrat.
o 09.01.2014, 23:51 | kuchta
P.E.T.R:Tak to pak jo :-D Blbě sem to pochopil.
o 10.01.2014, 00:45 | Ferro
jako Crimson.. btw asi poslední šance koupit plazmu..
o 10.01.2014, 01:11 | Tuner#2
Já nakonec domů koupil 46F6400 ač jsem teda plazmovej.

Bohužel v současné době mají obě technologie neduhy a bylo to o tom jaký kompromis přijmout a co bude vadit méně...

Philips opravdu nebrat, tragické menu a LG/Panasonic LCD je jedno a to samé. Panasonic bohužel letos kompletně osadil řadu svých LCD TV panelama od LG a ty jejich IPSka nemají žádný slavný kontrast.
o 10.01.2014, 01:15 | tappaja
Tohle sem resil nedavno, nakonec sem koupil LG 55LA740. Cerna sice neni cerna, s plazmou se to srovnat neda, ale nakonec zvitezila vybava. Dokoupil sem klasickej dalkac a musim rict, ze i po dvou mesicich co ji mam, mi dela radost.
Mozna je to tim, ze jsem posledni televizi kupoval nekdy ve 2001, sirokouhlou Sony Wega :)
Samsunga jsem nechtel kvuli aktivnimu 3D.
o 10.01.2014, 07:24 | yethy
Taky jsem pred par dny resil a nakonec koupil plazmu LG 50PH670S a zatim spokojenost. Magic ovladac je naprosto super, necekal jsem tak elegantni, rychle a intuitivni ovladani. Mam externi SAT, takze prepinani programu resim jinym DO nez od TV.
Akorat ted premyslim jak TV povesit na zed ze sadrokartonu, je pomerne dost tezka...
o 10.01.2014, 08:38 | Kapka (M)
yethy: taky ted po ni pokukuju..chci ji vymenit za svoji starou plazmu LG 42"..a chtel bych používat interni SAT,zase bude o jednu krabičku méně... říkáš teda naprosta spokojenost? co třeba připojeni na PC?v pohodě?
o 10.01.2014, 08:57 | yethy
Kapka: mam ji teprve tyden a nejsem narocny uzivatel TV. Doposud jsem frcel na CRT 72cm, takze oproti tomu je to ted velky luxus :-) Ja jsem opravdu spokojeny. Na FullHD je to perfektni. Pokud koukas na programy ktere nejsou v takovem rozliseni, tak je to celkem hruza,ale to bude asi u kazde TV s tak velkou uhloprickou. Ma to nepreberne moznosti nastaveni obrazu, takze se s tim da pohrat. Moznosti nastaveni obrazu je na muj vkus az moc, ale je tam i wizard pomoci ktereho si to doladis. PC jsem k tomu mel zatim pripojene jen jednou pres HDMI a v pohode, zadny problem. Jedine co me znepokojuje je ze mi TV hlasi u FullHD filmu ze SAT nebo i PC ze je to 1080i, ikdyz by to melo byt pry 1080p. Kolega co byl u me rikal, ze se to malinko lisi v rozliseni a nikde v TV jsem nenasel moznost jak tohle prepnout a goolit jsem zatim nemel cas.
Za me urcite spokojenost, hlavne pomer cena vs velikost uhlopricky je super. Magic DO je super, ale jak rikam, na prepinani programu ho nepouzivam, tak nevim jak se osvedci v techto ukonech.
o 10.01.2014, 10:27 | DaveF | Upraveno: 2014-01-10 10:29:44
poznámka k audio výstupu - taky jsem to řešil protože mám ještě klasický poctivý stereo receiver a musel jsem to u Panasonicu (ET50) připojit přes sluchátkový výstup, nicméně věčné hledání ovladačů a přepínání zvuku mě dost štvalo, takže jsem si pořídil moderní receiver navíc s ethernetem (a jako bonus BR přehrávač) a zvuk mi teď jde z TV přes HDMI ARC a jsem happy - ovládání hlasitosti, přepínání vstupů, vypínání receiveru - všechno funguje tak jak mi to vyhovuje.
PS. Na kvalitu stereo zvuku jsem rezignoval, s malými dětmi to v obýváku stejně nevyužiju
o 10.01.2014, 11:23 | Bulík
For Kapka,

Vlastním plazmu LG 50PM670 s vestavěným sat.tunerem.
Při přepínání programů je třeba počítat s větší prodlevou,ale není to žádná trága.
Jinak spokojenost.Připojení na PC v pohodě.
o 11.01.2014, 09:28 | StreetFighter
Pánové, díky, nakonec tedy dopadla LG 47LA691s - snad bude spokojenost :)
o 12.01.2014, 08:58 | kaa
Se sem vecpu. Potrebuju televizi do detsky herny, libi se mi tahle sony [ Link ]
Ale hlavne, protoze bude docela vysoko na zdi, potreboval bych drzak, kterej by byl posuvnej, abych ji mohl stahnout tak o pul metru dolu. Nevite kde ho sehnat?
o 12.01.2014, 09:27 | ACEMajky
Ja se taky pridam, zvazuju nejakou TV k pocitaci, jen nevim na co v takovem pripade hledet. Jasan, urcite aby byla full HD, bude to spise na obcasne hrani (ted jedu na 23" monitoru) a prevazne automobilovych her. Koukal jsem na tyhle modely:
[ Link ]
mozna by stacil tenhle model, ale ten podle popisu nema svetelny senzor na upravu podle svetla v mistnosti - to je podminka, kterou chci, jelikoz to mam i na mem monitoru i na TV v obyvaku a nehodlam se hrabat porad nekde v menu):
[ Link ]
jelikoz sem na panasonic, tak me zaujala i tato, ale senzor podsviceni v popisu take neni:
[ Link ]
a nakonec zastupce LG, ale ten nema nahravani na USB:
[ Link ]
zvazuji, ze by casem dcera tuto TV dostala do pokojicku (zatim zbytecne, je ji 4,5roku), takze otazka, zdali neni lepsi koupit neco levnejsiho, co k PC bude stacit a usetrene penize pak za 2 roky nepouzit pro nakup TV pro dceru a tohle nechat u PC, kdyz uz si na to clovek zvykne. Druha vec je, ze na pohadky tahle TV bude stacit a k PC by sla koupit nejaka modernejsi s rychlejsi odezvou

Date nejakou radu, diky...., cenu zvazuju max kolem 10 000,- (samo i 11 je mozne, pokud by za to ta TV stala)

Rozhodne chci, aby to melo LAN (wifi je asi zbytecna, stejne vetsinou pisou, ze to ty TV nestihaj a pak se pres wifi kousou/trhaj), prehravani DLNA, svetelny senzor, Full HD, komponentni vstup (kvuli DiGiTV satelitu), HDMI, jako bonus nahravani na USB pokud by TV sla dceri do pokojicku a doporucite za 2 roky spise k PC koupit jinaou TV

Diky
o 29.01.2014, 21:51 | ACEMajky
Tak jsem si vcera delal test na plazme v obyvaku (panasonic HD ready 1024x768, 106cm uhlorpicka model x10y) a pripojil sem noutas a pustil WRC3ku a kdyz jsem byl na vzdalenost natazene paze od TV, tak sem zajizdel o 2s lepsi casy nez na vzdalenost rekneme 2,5pazi. Cili zvazuju opravdu koupit do pracovny nejakou LCD TV, ale nevim jakou vybrat, aby to bylo pouzitelny a jestli ma smysl koupit nejakou obyc, nebo zdali k PC je potreba neco kvalitnejsiho, kor kdyz clovek bude koukat rekneme z 75cm-1m

ci jine tipy od nekoho, kdo pouziva TV k PC

diky
o 31.01.2014, 06:06 | ACEMajky
Ma nekdo zkusenost s touhle potvorou.
[ Link ]
Bohuzel nikde nemuzu sehnat udaj "input lag". Obecne pisi, ze LG je na tom s input lag spatne, ale zase u tehle TV v reakcich v obchodech dost lidi pise, ze krasnej obraz (otazka, jaky maji srovnani) a par lidi pise, ze i na hry OK, ale otazka, zdali to nepisi jen jako ze na tom proste hry bezi...
o 31.01.2014, 17:43 | ACEMajky
tak mi to nedalo a vzal sem si moji plazmu panasonic hd ready (TX-P42X10Y) do pracovny a prubnul ji u PC. Velikost 106 je uplne super, jen kdyz nahodim WRC4, tak se na to neda koukat. V rychlich scenach vidim treba stromy trhane - nekolikrat vedle sebe, jako kdybych prvni snimek a pak az treba osmej a pak az patnactej, a ty prechody mezi nima byly vynechany a vzdy sem videl 2 sousedni snimky najednou - 1. a 8., pak 8. a 15.)

mozna to je dano snimky za sekunku, kdy fraps mi ukazuje 30 snimku a mam zaply vsync. Kdy vsync vypnu, mam 57 snimku, ale bez te synchronizace se na to neda koukat (vlni se jakoby obraz)

Cili ted nevim, zdali na LCDcku od LG
[ Link ]
by to nebylo uplne stejny
prikladam video, zdali to bude videt na replay:
tady je to celkem dobre videt:
[ Link ]
jine hry, kde mam 50-60 FPS uz se zdaji na tom lepe, dokonce kdyz si dam na obrazovce zobrazit volant a srovnam jeho reakce s mym volantem, na kterym hraju, tak nemaji takovy brutalni zpozdeni jako ve WRC4 hre
o 31.01.2014, 20:41 | ACEMajky
Tak jsem se s tim trapil a zjistil, ez ta hra stoji za prd. Asi fakt dava jen 30FPS a tim to bude, jelikoz jiny hry maji 45-60FPS a i WRC3-ka je v pohode, tak ted uz jen aby ta TV LG byla OK
o 02.02.2014, 02:02 | ACEMajky
tak wrc4 asi vyreseno, tvurci to pohnojili, ale uz je patch

nasel sem tv od panasoniku, nebude lepsi nez ta LG?
PANASONIC VIERA TX-L42E6 [ Link ]
o 02.02.2014, 09:42 | Tuner#2
Panasonic letos ve svych LCD pouziva panely LG a krom nejllevnejsich modelu to jsou vsechno IPS panely, ktere obecne nemaji moc rychlou odezvu, takze nevim jak moc budou vhodne na hry. Zkus to poresit na tv freak, ja z hlediska her televize otestovane nemam.
o 02.02.2014, 09:49 | ACEMajky
Aha, diky za dulezite info, model co sem uvedl od panaka by mel byt rok 2013, pokud by i ten mel IPS, pak neni duvod jit do panaka a muzu vzit levnejsi LG, ktere ma i nahravani na USB (lidi na alza a mall dost to LG chvai, otazka, zdali jsou kvalitu schopni posoudit)

JInak sem nasel, ze panak ma input lag 34ms. Vcera sem porovnaval muj noutas Dell Inspiron 7720 17" s plazmou panasonic x10y co mam a plazma je ve vykresleni o 50ms rychlejsi a na noutasu se da v pohode hrat, tak v mem pripade (moje oci/mozek) asi to zpozdeni nepostrehnou (samsung LCD monitor je o 40ms rychlejsi nez LCD na noutasu, ted jen musim porovnat LCD noutase s CRT, abych vedel, jake zpozdeni vlastne ma).

JInak sem koukla na video manika (maniaka) co na youtube jezdi WRC4 na 3 obrazovkach (monitorech) a ma udelany huste kokpit, cili asi uz ma neco najezdeno a v monte carlu ho davam o 4s, cili zpozdeni asi fakt nema vliv (a to hraju jen prilezitostne)

to jen tak co sem zatim vyzkoumal
o 02.02.2014, 10:23 | Adler
ACEMajky: toho panaka jsem mel v merku taky. a nedoporucuju ti ho ... pomalejsi televizi na vsechno sem snad v zivote nevidel. od prepinani mezi programy pohybu v menu. po pripojeni externiho disku to snad 5 minut nacitalo, pac to vsechno pere do jedne slozky. nakonec sem vybral [ Link ] a spokojenost
o 02.02.2014, 10:25 | ACEMajky
Dik za tip, koukam ze je 3D, cili 570s ktera neni 3D by mohla byt snad taky OK. Ale koukam ze ta tvoje je 100Hz (MCI200)
o 03.02.2014, 21:26 | ACEMajky
Tak mam noveho kandidata - panaka TX-L42ET60E
sice ma IPS panel, ale dost to chvali. Kdyz neni zaply herni rezim, tak je input lag desny - 190ms, ale s hernim rezimem jsme na 42ms...

hlavne mam nabidku za 13500,-
Jeste zvazuju provedeni 47", uvidime (kurnik,to ta cena leze ale nahoru)
Ted du hledat vyhody a nevyhody IPS panelu
o 03.02.2014, 21:31 | AllInOne
TX-L47ET60E mám a jsem spokojenej.
Ale nejsu žádnej náročnej uživatel :-)
o 03.02.2014, 21:41 | ACEMajky
Tak nadseni se nekona, sem se prehledl a skladem maj jen FT60 radu - cili cenove jinde, tak zase nanovo :(
o 06.02.2014, 21:22 | ACEMajky | Upraveno: 2014-02-06 21:25:01
Optam se, jelikoz sem plazma pozitiv, jak jsou na tom dnesk aplazmy s vypalovanim. Pry uz to neni co byvalo a to ctu v clankach z roku 2010. Cili plazmu k PC by jste doporucili?
Ty LCD jsou fakt krize, budto to ma to motion blur na nic, nebo input lag desnej (190ms), nebo je to za raketu....
K PC idealni treba
[ Link ]
zadne smart funkce, staci i jedno HDMI, cena taky super, ....
o 11.02.2014, 16:53 | ACEMajky | Upraveno: 2014-02-11 16:55:34
Tak jsem nakonec zustal me krevni skupiny a koupil plazmu - LG 50PN6500
[ Link ]
pustil jsem na ni WRC4 - RS na ktery uz 14 dni testuju dataprojektory, monitory a TV a maso. Super obraz, koukam na to ze 70cm a pohoda. Dal sem 3x RZ a odnesl TV do obyvaku k zahoreni (musim kouknout an net, jak dlouho jinechat zahoret). Ale je mozny, ze se uz do pracovny nevrati, je to maso, pustil jsem si od BBC planetu zemi ve full HD a sileny. Ostrej obraz, velky jak sv.n, ted jsem prepl na starou plazmu 106cm a desny, malinkaty (koukam asi ze 4-4,5m).
Takze LG bude ted v obyvaku a panak pude do pracovny a kdyz bude k PC panak OK, tak asi LG zustane v obyvaku (bohuzel panak je jen HD ready - 1024x768).

Da nekdo ze znalych tip, jak zahoret plazmu - nekde sem cetl, ze proste sledovat normalni filmy/videa/TV porady 100-200hod, pak uz tomu staticky obraz nebude tolik vadit - luminofory se vypali rovnomerne....

Jo jeste pustil sem na to satelit od DiGiTV a celkem to de na 50". Tchan ma na DiGiTV satu plazmu od LG taky 50" ale jen HD ready a desny,a le to bude tim, ze na to kouka ze 2,5m :)

Samo, pozemni vysilani je o necem uplne jinym
o 14.02.2014, 19:27 | ACEMajky
Dotaz na zkusene. Koupil jsem LG TV viz vyse a vcera, kdyz sem dokoncil instalaci TV na zed + repro okolo TV, tak mi ted TV neukazuje aktivni HDMI vstup - neni prosviceny, ale funguje. Cim by to mohlo byt? Ze by pri ukladani kabelu okolo zdi doslo k preruseni treba uzemneni? Predtim vse fungovalo OK

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 14.02.2014, 19:31 | ACEMajky
aktivni je pouze antena

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 14.02.2014, 20:03 | Tuner#2
Konektor nesedi presne, zkus s tim zakvrdlat. Jen me neni jasne jak to muze fungovat, kdyz na nej neprepenes.
o 14.02.2014, 20:42 | ACEMajky
jak to myslis, jak to muze fungovat, kdyz na nej neprepnu. Kdyz chci PC, tak na nej prave prepnu a dovoli mi to. Zkusim teda vyndat a zandat
Pak se optam, zezadu tv je HDMI2 a zboku HDMI1 a v zavorce PC. ma smysl pripojit pc do toho HDMI1?
A posledni, nastavil sem si plochu na cernou ve win a vsiml, ze TV nevypbe body, ale cernou vykresluje tak, ze tam strida rychle asi jednotlivy barevny body-z blizka to vypada, jako kdyz na analog tv jste bez signalu. Da se to bejak zmenit, aby proste bypl body...
o 14.02.2014, 21:01 | Tuner#2
Když vstup HDMI není vysvícen, tak nechápu jak na něj můžeš přepnout? Kurzor tam prostě nejde přesunout.

Vstupy jsou obvykle jedno, ale to najdeš ve specifikaci jednotlivých vstupů, kdo ví co LG třeba ořezalo na dvojce (nemusí podporovat některé rozlišení) ale obecně jsem se s tím u současných Tv nesetkal.

Černá na LG není černá. Nikdy neuměli tzv. zhášení bodů tak jako to kdysi uměl Pioneer a později se to naučil jen Panasonic díky přechodu inženýrů k němu. Prostě i při černé je ten bod aktivní, je tam určité minimálná napětí, které se projeví velmi malou činností toho bodu.
o 14.02.2014, 21:25 | ACEMajky
tak tady z PC pres HDMI je z blizkabta cinnost velka-fakt zrneni z trech zakladnich barev jako svin. Pokud prepnu na DVB-T, tak je to cerne (bod)

ja muzu jezdit po vsech vstupech i nevysvicenych a muzu je potvrdit, pokudbpo potvrzeni na nem neni signal, za chvili vyhodi menu, ze neni signal a muzu v menu dat polozku-seznam vstupu ci zavrit (jinak me to taky prekvapilo, ze mi umozni jezdit i po rekneme neaktivnich vstupech
o 15.02.2014, 13:32 | Brnďa
Tak pro pripad kdyby nase lcd bylo ko, nejaky tip na tv 50" uhl a do 25tis
o 15.02.2014, 13:47 | ACEMajky
De o to co od ty TV chces a zdali LCD ci plazmu. Ja osobne sem studoval nabidku na trhu (je pravda, ze sem chtel neco rekneme do/okolo 15 a jeste uziti k PC) a LCD totalne nepouzitelny + sem konecne zjistil, proc na vetsine LCD vidim postavy desne konstrastni a vse vypada jak telenovela - je to prepoctem obrazu na rekneme vetsi frekvenci - no proste balamuteni. Cili jak jak se muzes docist nahore sem skoncil i k PC opet u plazmy a rozhodne nelituji. Mel sem ji jeden vecer pichlou misto me plazmy v obyvaku a malem tam zustala :)

Jinak problem se vstupem na TV (nevysvicenym) bude asi v PC (ale nevim proc, kdyz to fungovalo) - prohodil jsem HDMI kabel s monitorem (vystupy z grafiky) a na TV uz je vysvicenej, ale ted kdyz PC uspi obrazovku, tak mi monitor pise, ze mam zkontrolovat HDMI kabel, cili nekde je neco spatne - ale fungovalo to v pohode...
o 15.02.2014, 14:04 | Brnďa
No ja si rikam ze nej vychazi panasonic l50et60
o 15.02.2014, 14:58 | ACEMajky
Jj,ale uz se ocekavaj novy modely, ze pridou na trh brezen/duben
o 15.02.2014, 14:59 | ACEMajky
Tak sem prehodil zpet HDMI - monitor/TV a uz TV ma vysviceny vstup, tak asi nejaky spatny vlny
o 15.02.2014, 15:05 | Brnďa
Jj, no jeste uvidime co reknou v servise:)
o 16.02.2014, 20:42 | Pinky
ten vstup se zaktivní až když to co je pripojeny je zapnutý
mam taky tuhle tv
o 17.02.2014, 06:09 | ACEMajky | Upraveno: 2014-02-17 06:10:26
pinky-dik za tip, ale PC bylo zaple restartle pri zapnute TV. Bylo to nejakym spatnym kontaktem v PC na HDMI kabelu (ac sem ho 2x odpojil a zapojil). matlo me to, ze vstup bezproblemu fungoval, kdyz sem ho vybral, ac nebyl vysvicenej (aktivni)
o 20.02.2014, 11:32 | Brnďa
Tak znova :) je realny sehnat kvalitni lcd ci plasmu do 15ti tisic?
o 20.02.2014, 20:16 | ACEMajky
co beres tim kvalitni, ja bych ti rad napsal, ze ta LG je kvalitni, ale nemuzu srovnat s drazsima. Oproti mymu 5 let starymu panaku je to velkej skok vpred (ale panak uz muze byt taky opotrebovanej)

Ja sem max spokojen, pokud nepozadujes ty chytre funkce (blbosti)

o 20.02.2014, 20:17 | Brnďa
Netreba wifi atd, jde ciste o tv. Jestli to nejsou nejaky stary kusy
o 20.02.2014, 20:18 | Brnďa
Samsung ue50f5000 tahle mne vcelku zaujala
o 20.02.2014, 20:26 | ACEMajky
Ta LG je rok 2013, ted se zacnou objevovat novy 2014 kusy TV na trhu, zbytek budou 2013 doprodeje
o 20.02.2014, 21:22 | P.E.T.R
Brnďa: Samsung jedině od 6. řady nahoru. Ta 5000 má tragickej obraz.
o 20.02.2014, 21:46 | Tuner#2
Tak, tak, Samsung až od 6tkové řady, já jsem zvolil 6400 a spokojenost.
o 20.02.2014, 21:46 | Brnďa
To je mazec neco vybrad do tech 15tis :)
o 20.02.2014, 21:46 | Brnďa
Vybrat :))
o 20.02.2014, 22:29 | P.E.T.R
Ono v téhle úhlopříčce a ceně do 15t Kč to budou vždy ty základnější modely, takže buď přidat na ceně nebo se smířit s obyčejnější TV.
o 20.02.2014, 22:40 | Brnďa
Ja jsem stejnyho nazoru ze si radej priplatit, ale starsi lide videli v okay plasmu za 8000 a kdyz jsem radil plasmu za 25 tak bylo zle :D
o 20.02.2014, 23:25 | ACEMajky
takovejm radeji neradit a at si ji teda koupi za 8000,-
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.