Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rekonstrukce nebo nový byt?

o Navštíveno 2659x o
o 09.01.2014, 12:47 | MajklM
Ahoj,
řeším problém, jestli koupit nový byt, nebo koupit starší domek a provést rekonstrukci. Obojí je ve stejné lokalitě. Rekonstrukce by byla méně finančně nákladná, ale mám trochu strach, co se kde ještě najde a že se prodraží jak časově, tak finančně. U nového bytu neočekávám nějaké zásadní opravy, je v záruce a je to novostavba. Co by jste zvolili vy? Domek na rekonstrukci na netu už není, ale tady je ukázka novostavby [ Link ]

o 09.01.2014, 13:05 | Cenda
volíš hrušky, nebo povidla.

jen tak trochu OT - že je byt nový absolutně neznamená, že je vše v pořádku a nebudou potřeba brzy opravy a dodělávky. I s těmi zárukami to může být pochybné. Článků a diskuzí na téma developerů je na netu dost.
o 09.01.2014, 13:14 | Thullo
Osobně bych šel do rekonstrukce - neboť tak si uděláš vše tak, jak budeš chtít jen ty sám - u nového bytu je to vždy otázka nějakého kompromisu. Už se ti tam nebude chtít nic upravovat tak, jak se to hodí tobě - prostě si zvykneš na to, jak to je... a to je podle mého chyba!

Já si raději kompletně zrekonstruoval bydlení a je to přesně podle mě.

Když si to všechno uděláš pořádně, pak není co by tě mohlo vystresovat do budoucna! ;o)
o 09.01.2014, 13:16 | gizmi
Hlavne nahore pises, ze volis mezi starym DOMKEM VS novym bytem a nize pak mluvis o novem BYTe :D Tak jak teda? :D Jinak 100% bych volil starsi byt a nasledne rekonstrukci. Ja treba koupil cihlovej byt 3+1 v Plzni, vybourala se komplet elektrika, natahala se nova, nove komplet podlahy, nove rozvody, nova topeni, novy kotel a jelikoz se vse delalo v ramci rodiny, tak to vyslo na peknou cenu a je klid. Zaklad je ovsem vybrat bytovku, kde je uz zatepleno, plastova okna, novy vytah, atd. = dobry zaklad. Do novostavby jsem chtel puvodne take jit, ale stejnou chybu jako mraky lidi kolem me neudelam. Dneska se stavi rychle, nekvalitne a jsou z toho jen problemy:( Znamemu se borti balkon na 2 roky stare bytovce, dalsim tam pri sikmem desti zateka, atd. PS: pokud byl myslen starsi baracek, tak tam pocitej s tim, ze to je jak s veteranem - cely zivot do toho budes vrazet penize a neustale to nebude videt :D Vidim to u tchana. Zateploval = randal, strecha = randal, plastova okna meni uz po2, protoze tenkrat jedny z prvnich uz jsou dneska sileny a predtim menil klasicka okna taky 2x. Proste je to neustala prace, neustale problemy (ale jsou lidi, ktere to bavi).
o 09.01.2014, 13:18 | Petura
taky hodně záleží na tom jak jsi zručný, co od bydlení požaduješ (jen přespání nebo větší vyžití), ne nadarmo se říká, kdo má chalupu má prdel v kalupu ... takže asi tak ...
na mojí pohodlnost je dobrý byt, ale zase není nad to se vyvalit odpoledne na zahradu, opíct buřta, pustit si rádio a neposloucháš bouchání vchodových dveří, klapání podpatků po chodbě a hučení výtahu ...
každé má něco do sebe
o 09.01.2014, 13:23 | AR
gizmi: ať čtu jak čtu první post tak je jasně uvedeno že se rozhoduje mezi novostavbou BYTU a nebo rekonstrukci BARÁKU. A tvoje první věta je taky trochu divná:

"Hlavne nahore pises, ze volis mezi starym DOMKEM VS novym bytem a nize pak mluvis o novem BYT"

ale asi seš dnes přepracovaný ;)
o 09.01.2014, 13:27 | gizmi
AR: huaaaa...mas pravdu...jdu uz od PC...to bude tim slunickem venku ;)

x v tom pripade ani jedno - zvolil bych rekonstrukci starsiho bytu, ktery uz je technicky z venku po rekonstrukci. Stary domek = cely zivot investice a prace, novy byt = starosti :)
o 09.01.2014, 13:59 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-09 14:09:24
Tohle je dost těžká otázka, co zvolit. Byt je takový více bez potřeb údržby, ale zase riziko, že budeš mít "super" sousedy, nebo že je tam vše slyšet, mě moc bydlení v bytě tedy nesedí... U domku máš stále co dělat, kdo není líný a baví ho trochu práce, hobby, tak je jasná volba. A sousedů tolik není a bývá to ok. Asi jako Thullo

Tak ted jsem zkoukl jaký byt myslíš... Koukal jsem již dříve na Modřany Koti Hyacint tuším to mají a jako to je drahota jako prase! Do toho bych nikdy nešel, 2+KK 55 m za 2.8 mega bez DPH? Tvl, malinkatý byteček a takový prachy, to je neskutečný hnus... Za ty prachy koupíš větší 3+1 aspon 75 m, a kompletně zrekonstruluješ a ještě ti zbude na skoro nový auto!
o 09.01.2014, 14:14 | Mr.Scully
Byť mám radši barák než byt, tak do starého baráku bych nešel nikdy, bude to nekončící rekonstrukce. U bytu se tolik věcí zvorat nedá (byť je fakt, že některé ty novostavby postavené během pár měsíců potvrzují, že dneska je fůra stavebních firem, ale málokterá kvalitní).
o 09.01.2014, 14:26 | AR
tak starý barák...pokud to veme z gruntu a nechá jen obvodové zdivo tak se není čeho bát že by to bylo neverending story ;)
o 09.01.2014, 14:36 | Mr.Scully
Je pravda, že třeba v Plzni je situace taková, že pokud chce člověk barák "ve městě" a ne někde na periferii, tak prostě MUSÍ koupit pozemek s nějakou stavbou a tu zrekonstruovat nebo zbořit. Kamarád to tak udělal, stavbu zbořil, nicméně i tak za pozemek na zajímavém místě zaplatil neskutečnou pálku. Prostě chtěl bydlet v Plzni - asi v každém větším městě už došly pozemky na stavění nových baráků :-)
o 09.01.2014, 14:38 | nome
no pokud zbude jen obvodové zdivo tak moc nevidím důvod proč rouvnou nepostavit celé z fleku.

vidím to u rodiců na baráku už 20 let tam tak různě po patrech něco opravují a když bych to spočítal tak už by za ty prachy měli novej barák a pěknej byt k tomu ...

řešil jsem něco podobného ale nakonec jsem koupil novej byt a po 5 letech jsem neřešil vůůbec nic (je pravda že cenově ten byt stál o cca 10-15% víc než bylo obvyklé )
o 09.01.2014, 14:52 | Mr.Scully
Když vezmu ceny, tak nový 2+kk na okraji Plzně dvě mega, starší 2+1 Plzeň na pěkným místě 1.4-1.5 mega... sehnal jsem zajímavý kup o pár set tisíc míň, zrekonstruuju a budu pořád pár set tisíc pod novostavbou a na lepším místě. Takže je to prostě kus od kusu. Novostavba by byla lepším řešením vždycky, kdyby ovšem byla kvalitně postavena :-)
o 09.01.2014, 15:35 | HIGHTOWER
no, ceny, ono je 2+KK (45 m) a 2+KK (60 m), to samé větší byty, dělají se 3+KK s 55 m, ale je to přeci 3+KK!!! To co se dneska staví, to je většinou děs...
o 09.01.2014, 16:09 | radek.613
Náš známý používá takové jedno hezké rčení.... "byt je na bydlení, dům je pro život"... A já se ním plně ztotožňuji, zejména když se bavíme v částkách, kde se objevuje přízvisko "mio".... Představa, že bych v dnešní době někomu dal za pouhý byt v paneláku či bytovce víc jak 100tis je pro mě podobně nestravitelná, jako to, že si kupříkladu nechám dobrovolně odebrat půl mozku :-D
o 09.01.2014, 16:36 | pbjun
Jak pro koho, nektere lidi co znam bych si na baraku nedokazal predstavit, ale pokud jsi aspon trosku zrucny a hlavne pokud mas rad soukromi a klid + zahrada je taky parada.... Ja jedine barak a taky koukam k rekonstrukci. Zatim koukame na domecky kolem mega + mega rekonstrukce... Tim padem bydlis defakto v novem za cenu "lepsiho" bytu. Za mega udelas na baraku strechu, hydro, zatepleni, okna, rozvody, podlahy atd. Mam to spocitane svepomoci ze kdyz koupim za mega a mega do toho dam tak zustanou jen nosne zdi a zaklady. A jeste dodam ze bych vybiral podsklepeny ;)
o 09.01.2014, 16:44 | gizmi
I hluk se da vyresit :) Otec resil v byte to, ze ma rad kvalitni poslech tvrdsi muziky a navic ze soused na patre ma byt jen na vikendy a vodi si tam damske navstevy. Inu poridil protihlukove sadrose a dle navodu na youtube si poradne vytlumil spolecnou zed. Vypada to dobre, od souseda nic neslysi, neotravuje ho a pohodicka.

K baraku: tchan bydli na velmi lukrativni adrese v Chotikove (predmesti Plzne) a naproti bydli velmi fajn zenska s dvouma synama. Nez toho starsiho PCR zavrela, tak to bylo na lano na pude. Napriklad se pravidelne ve 2 rano chlubil otevreou Ninjou, nebo u kradenyho BMW "vypalil kastli" tak, ze hasici meli co delat, atd atd.. (zil v noci, spal ve dne). Naproti tomu ja i rodice mame v bytovkach naprosty klid, slusny lidi a pohodu.

"byt je na bydlení, dům je pro život" ...plne souhlas! Byt je na pohodu bydleni bez starosti, dum je na stres v zivote z hypoteky, oprav, uprav, atd.. :)
o 09.01.2014, 16:45 | Mr.Scully
Já zručný rozhodně nejsem :-D, ale do baráku rozhodně jít chci. Jen bohužel nechci dělat kompromisy a chci vybudovat pořádnej Hi-tech barák, navíc si nechci brát žádnou větší hypotéku, takže čekám, až budu mít tak nějak celou částku (byť třeba v nemovitostech) pohromadě, což samozřejmě bude ještě pár let trvat :-D Ale v bytě se cítím stísněný a štve mě nedostatek soukromí. Chci vířivku, chci pingpongový stůl a nechci potkávat sousedy :-)
o 09.01.2014, 16:48 | Mr.Scully
gizmi: Chotíkov mi teda moc lukrativní nepřijde, ještě před takovými třema lety jsem tam za kamarádkou jel cestou, která připomínala spíš vesnici z 50. let :-) Ale je to asi i podle toho, kde se bydlí, je fakt, že ty novostavby jsou spíš na tý severovýchodní straně. Nicméně je to takovej ten typickej satelit. Ale to jsme stejně offtopic :-)
o 09.01.2014, 16:54 | gizmi | Upraveno: 2014-01-09 16:55:53
Mr.Scully: naprosty souhlas ;) Ja trebas barak take chci, ale az decka budou mit nad 18. Vozit deti do skolky, do skoly, pripravit je o kamarady ve meste, pripravit je pak pozdeji o moznost vyziti, atd.. Pekna zahrada je fajn pro dospelaka (grilovacky, posezenicko, atd) ale pro decko defakto klec. Manzelka vyrustala v baraku a je strasne rada, ze jsem chtel take do bytu. Navic jen pozemek = 1M a postavit tak, aby to bylo kvalitni a vyhovovalo to = dalsich x. Radeji budu vychovavat bez stresu z narocne hypo, dopreju detem cestovani (manzelka byla max usmolene Chorvatsko, protoze starej barak chce investice) a vzdelani a baracek holt az povyrostou ;) Jinak receno - ta volba neni jen na cloveku samotnem, ale musi zvazit i budoucnost..

PS: ted mas Malesice-Chotikov novou silnici :o) Jinak bydli ve "starem" Chotikove nahore u hriste
o 09.01.2014, 16:58 | Mr.Scully
Jj, vím, že se to tam právě dělalo, kamarádka bydlí přímo u té cedule, jak se jede na Malesice :-) Ale celkově se mi Chotíkov prostě nelíbí. Je to mix staré vesnice (inverze) se satelitem bez infrastruktury. Teda aspoň mi to tak přijde, jezdíval jsem tam před pár lety, teď už jsem tam zase nějakou dobu nebyl.

Já chci barák ideálně v Plzni nebo někde na kraji, zatím jako nejrozumnější plán je u Borské přehrady před Liticemi, hned nad tím Škodalandem (máme tam pozemek, ale bohužel tam nejsou vůbec žádné sítě). Plán B zatím nemám a dostatek peněz taky ne, tak to nehrotím :-) Jen si utrhuju od huby a šetřím (teda když pominu výměnu auta :-)
o 09.01.2014, 17:10 | gizmi
Mr.Scully: vzdyt mas peknej byt ;) Jen by me vadila absence vytahu a malinko i misto. Jsem zvyklej vylezt ze vchodu, stoupnu na roh a jede bud 12tka, nebo 2jka. Kdyz nic, tak za 10min jsem na namesti a bydlet nad obchodem taky neni spatny :o) (ikdyz cloveku se sebehnout dolu fakt nekdy nechce, kdyz neco zapomene :D) Ted mam pod barakem vlastni garaz na moto a 300m od baraku oplocene misto na mazlika. Navic patky travime v Malesich a SO/NE v Rokycanech na chate (5km od posledniho baraku o samote a s vlastnim rybnikem - ten klid je k nezaplaceni a zadny barak tohle proste neumi. Na druhou stranu bydlet tak bych taky nechtel). Ten SkodaLand je fajn, ale taky se jednou projdes na MHD :o) Ono je to vazne tezky, vse ma sva pro a proti a defakto idealni mix neexistuje (tedaaaa - tchanovo soused ho nasel - v zime je v tropech, v lete na zahrade u baracku..ale to je jina liga :D
o 09.01.2014, 17:15 | Mr.Scully
gizmi: no moment, zastávku dvojky mám 80 sekund chůze od vchodu :-) a na náměstí je to taktéž přesně 10 minut. 95% času stejně jezdím autem (a díky tomu jsem neměl chřipku nebo nachlazení asi tak sedm let :-D). Tramvají jen do hospody / na koncerty.

Ono kdoví jaká bude situace za deset let... MHD bude jezdit dál, hranice Plzně budou taky posunuté, naše situace bude taky jiná (ať už finanční - lepší či horší - nebo osobní - potomek atd.). Takže stejně moc plánovat nejde ;-)
o 09.01.2014, 17:18 | gizmi
Mr.Scully: byt si vybavuji, ale tu polohu jsem si zamenil s kamaradem :D Sakra, ja mam dneska den :D Mas pravdu! :))))
o 09.01.2014, 21:27 | radek.613
"byt je na bydlení, dům je pro život" ...plne souhlas! Byt je na pohodu bydleni bez starosti, dum je na stres v zivote z hypoteky, oprav, uprav, atd.. :).... Pekna zahrada je fajn pro dospelaka (grilovacky, posezenicko, atd) ale pro decko defakto klec....

Tak tohle může napsat jen homo-konzumus s nějakým defektem osobnosti z dětství... že Tě vaši odkládali na vesnici k babičce do polorozpadlé chatrčky a babi Tě zavírala na zahrádce u slepic když jsi zlobil? :-D :-D :-D A teď vážně - maje obé, jak 2x200 m2 obytné plochy s 3500m2 "zahrádky" v místě s nulovou kriminalitou, nulovým výskytem temného obyvatelstva, smažek, feťáků, objektů z betonu či parkovišť plných dýzlů, to vše cirka 25 minut cesty od Globusu, tak 70m2 kůču v pátém patře poválečné renovované bytovky (okna,zateplení,výtah,a ostatní kraviny co dnes móda žádá) 10 min od centra středně velikého města, mám v životě poměrně jasno, kde a jakým způsobem vychovávám a žiji se svou rodinou a opravdu, opravdu ani v nejčernějším snu svým dětem nepřeji a neplánuji prožít dětství a dospívání ve 3+1 uprostřed panelového ráje s povinnou městkou "zelení" protkanou psími minami, kde si ráno po probuzení můžu vybrat, jestli koukat na startující frontu důchodců u právě otevíraného supermaketu, nebo marné pokusy sousedky zaparkovat podélně k chodníku tak, aby zbytkem ulice dokázal projet alespoň cyklista, počítat při dopíjení čaje tramvaje a busy, nebo zavřít oči a vnímat, co kdo kolem ze sousedů vaří, který je právě na záchodě, kterému na schodech upadla hůl, nebo se poblil ve vchodu po návratu z pařby :-D Nicméně "bytečkáře" chápu, je to tak pohodlné, "bezstarostné", moderní, jdoucí s masou... prostě trend. Jen nechápu ty cifry za ty napůl společné kóje v bytových domech, mě přišlo i těch 75tis co jsem platil já neuměrné všem omezením a kompromisům, které by mi žití v takové krabici přineslo...
o 09.01.2014, 21:41 | Luke_288
Jj, bydlim v byte na Praze 3, je to bezstarostne, prcka muzu vyvetrat na balkone, slysim kazdy splachnuti hajzlu sousedu, taktez kazdej jejich krok (dup). Komu tohle vyhovuje nechapu. Pokud kolem bydli rodiny s detma, tak je hluk neresitelnej- a ne, to fakt neresi nejakej sdk- pomuze, ale neresi.
Pri predstave, ze bych svoje deti celej zivot vychovaval v byte se mi jezi vsechny chlupy.
Samozrejme, pokud ma nekdo predstavu, ze bydleni v dome = na samote u lesa, pak chapu obavy ze ztraty kamaradu, dovazeni do skolky apod.
Tam kam se chystam to mam 20min pesky do centra mesta, skolka i skola do 5min chuze, bydleni v lokalite novostaveb, mladych rodin s detma, zahrada... Nevidim jedinou vyhodu bytu.
o 09.01.2014, 21:43 | gizmi | Upraveno: 2014-01-09 21:46:04
Kdyz to je tezky :D Jeden se bavime o peknem byte a jeden o holobyte za 75t nekde u cikanu, fetaku, atd... To nema smysl komentovat :)

jinak ono i srovnavat panelak a cihlak je docela ulet. To co popisujes jsou nesvary panelaku, ja se bavim o kvalitnim byte.

ke koukani z okna - na to normalne pracujici (a ted trebas v mem pripade i nepracujici) lide proste nemaji cas.

PS: juuu a nejvic super je probudit se o weekendu se zvukem sekacky, motorovky, cirkularky, atd :) K tomu cerstvy vesnicky vzdousek = spalim v kotli vse co najdu, kdyz to hori, tak proc to vyhazovat, atd..
o 09.01.2014, 21:47 | Luke_288 | Upraveno: 2014-01-09 21:52:18
Ja bydlim v cihlaku a je tu uplne presny jak pise radek. Bytovky plny plovoucich podlah jsou hlukove horsi nez starej panelak.
Kdyz jsme predtim bydleli u mlady na sidlisti v panelaku, tak tam byl paradoxne vetsi klid nez mame ted, prtz kolem nas bydleli duchodci co chodej po byte v backorach a v 22h chodej spat

Jinak teda bydlime vedle parku a zahradnici tam taky sekaj trakturkama a motorovyma srpama, foukaj fukarama listi...a jejich smeny zacinaj pred 7h rano a to i o vikendech
o 09.01.2014, 22:21 | radek.613
Gizmi: bavíme se základně o modelu: Je jedno, jestli to je holobyt za 75tis, do kterého (jsem-li padlý na hlavu dvakrát ročně pravidelně již od dětství) vrazím následně 300tis a víc abych potlačil věci vysloužilé a zvelebil jej k obrazu svému (mimochodem to není holobyt mezi feťáky a ta cena byla tak příjemná, protože to byl přímý odkup od města, nikoli koupě od vychcaného majitele či nenažrané realitky), nebo to je Tebou definovaný "pěkný byt", který ovšem nestál 75tis, ale tak 5x - 15x víc, že. Důsledek je stejný - omezený obytný prostor, nulový užitkový prostor, mizerné soukromí, sousedi které si nelze vybrat ani přebrat, a vše ostatní, včetně prostředí. Na to nemá potom ani tak vliv to jestli cihlák bo panelák. Úlet to tedy v žádném případě není, jen je třeba pochopit perspektivu.

Ke koukání z okna - Tvůj argument je více, více než úsměvný, potěš koště, jestli založený na skutečnosti v centru Plzně, to tam ty lidi pak opravdu, opravdu lituju, že se při snídani ani nemají čas podívat z okna :-D :-D :-D

PS: tak pokud míříš konkrétně, doporučuji napřed průzkum a zjištění skutečností, vypadá to lépe, než takhle trapně popisovat své niterní představy současného venkova :-D :-D :-D Přesto Ti odpovím - za tři roky se mi tak probudit ještě nepoštěstilo, nevím co pro to mám udělat. Nepochybně jest to způsobeno tím, že tu máme minimum městských "hejsků" - chalupářů, co znaveni týdnem přežívání v bytovce či paneláku vyrazí v pátek večer vybít své frustrace :-D :-D :-D na chalupu do vsi, ať už sekáním trávníku, řezáním dřeva a jinými kratochvílemi. Totéž se týká otopu, jede tu dřevo v pyrolýze, a několik uhelných automatů, inverzi a prach známe jen z televize a z průjezdu těch pár nafťáků přes náves během dne. Ale byli jsme Ti v létě v rámci pozvání na (cizí) svatbu na víkend v jednom satelitu - zhuštěném okraji velkoměsta plném moderních nízkoenergetických domečků, a co tam s těma sekačkama a cirkulárkama předváděli domorodci, to bylo tedy něco :-D Všechno je to totiž o lidech a jejich vzájemné komunikaci... a já jsem moc rád, že jsem našel místo, kde si s domorodcema neposíláme emaily, nesetkáváme se na facebooku, ale venku, nezávidíme si co má kdo za plotem (on tady vlastně skoro nikdo žádné ploty nemá) a když něco potřebujeme, tak se sejdeme a vyřešíme to k všeobecné spokojenosti. To se týká kupříkladu i těch sekaček, péče o vodní zdroje, rybníky... ale to městský člověk málokdy chápe :-D :-D :-D
o 09.01.2014, 22:28 | HIGHTOWER | Upraveno: 2014-01-09 22:31:19
PS: juuu a nejvic super je probudit se o weekendu se zvukem sekacky, motorovky, cirkularky, atd :) K tomu cerstvy vesnicky vzdousek = spalim v kotli vse co najdu, kdyz to hori, tak proc to vyhazovat, atd.. - na tý vesnici alespoň tohle vidíš a přizpůsobíš se tomu a nebo nemáš to celoročně, ale ve městě, tam je to celoročně, jen ten prach a humus vzduch nevnímáš :-D A třeba stačí takový autobus projíždějící i ve vedlejší ulici a nedej bože tramvaj :-D zlatá sekačka :-P, motorovka :-D A na vesnici jsem ani nějak neměl chuť a náladu spát dlouho, v 7-8 jsem byl vzhůru a pohoda, tady v Praze teď o víkendu spím do 10 :-D

Jo a ty motorovky, sekačky atd. vadí jen lidem z města, který jezdí na vesnice si odpočinout od rachotu města, od smradu na čerstvý vzduch :-D Jo, těm to fakt vadí, ale jen těm co tam jsou krátce, ti co tam jezdí desítky let, tak těm to už taky nevadí a sami se hnedka přidají a jdou sekat, řezat atd., protože na vesnici je tohle potřeba a je to nejlepší relax :-)
o 09.01.2014, 22:33 | radek.613
Hightower: MHD je vysloveně "balzám" na duši a klidné pohodové spaní a odpočinek, tak jak mě vždycky se*e, když musíme s malou zůstat na přenoc v paneláku u tchýně, které pod okny jezdí tramvaje a busy do půlnoci co 5 minut a ráno od pěti zas, tak mě nese*e ani současná politická situace v téhle zemi :-D :-D :-D
o 09.01.2014, 22:47 | Mr.Scully
Nevím, mám tramvaj (+ noční autobusy) sto metrů od baráku a neslyším ji, ani když mám otevřené okno a to mám lehký spánek. Možná je to otázka zvyku. Stejně tak když jedu kousek za Plzeň (Vejprnice), kde mám známé, tak bych se z "vesnického" vzduchu poblil, tam je inverze za jakéhokoliv počasí a těžko říct, jestli topí uhlím nebo pneumatikama, ale snažím se co nejdřív vypadnout zpátky do města.

A to říkám jako člověk, který preferuje dům před bytem. Ale chci dům někde rozumně v civilizaci. Kdybych měl vybírat mezi současným bytem v naprosto klidné čtvrti nebo domem někde na vesnici, kde se zastavil život před 50 lety, tak beru stávající byt.
o 09.01.2014, 22:53 | radek.613
Vejprnice nejsou venkov, to je díra v zemi v Plzni, čistší vzduch a klid až tak od Touškova dál :-D :-D :-D
o 13.01.2014, 11:03 | MajklM
Ahoj,
díky moc za všechny odpovědi, narazil jsem díky nim na pár věcí, které bych si měl prověřit, jako je tloušťka stěny v bytě apod.
Osobně si jako nemehlo nepřipadám, ale komplexní rekonstrukci domu jsem nikdy nedělal, takže by to bylo menší dobrodružství. :) Opravy v bytě bych asi zvládl líp. Nicméně dům je dům, o tom žádná. Ještě o tom popřemýšlím i s vašimi připomínkami.
o 13.01.2014, 13:41 | Kesam
Ja koupil před 4 romana být po rekonstrukci komplet a teď tam praskají zdi okolo oken zedníci atd nepoužívali dle mě kvalitní materiali a v kuchyňi mi opadali že zdi dlaždičky tak jsem je tam lepit znova sám. Radši bych šel teď někam do baráku kde dávají lišky dobrou noc.:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1818 sekund.