Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: Jaky blesk na Canon EOS 500D

o Navštíveno 2605x o
o 31.12.2013, 17:46 | Knightey-
Sestra shanim pridavny blesk k jejimu fotoaparatu.
Neco si vybrala na netu, ja tomu prd rozumim a vim ze je zde spoustu expertu, tak se ptam za ni.

Odkaz na blesk -> [ Link ]

Potřebovala bych vědět, zda tento blesk bude kompatibilní s mým tělem, popř. zda-li se to dá nějak obejít. Pokud ne, tak jestli by jste nedoporučili nějaký jiný do 2tis.... Svatby často nefotím, spíše vůbec, nebo jenom když se zrovna něco naskytne. Fotím různé akce v interiérech kde s mým vestavěným toho moc neudělám. Asi každý ví...
Jsem zaměřena na exteriérové focení portrétů nebo nejčastěji sportu, kde blesk nepotřebuji, pokud nefotím k večeru takže jsem občasný fotograf akcí.

Predem dekuji za jakekoliv info, napady ci postrehy.

o 31.12.2013, 18:26 | lukee_cz
asi bych se bohuzel drzel rady "na fotak Canon jen blesk Canon" (prave kvuli kompatibilite)...pokud by to melo za neco stat a mrknul bych treba na bazarovy Speedlite 430 (ale i tak to je cenou uz pres limit).
Ja tak dlouho vybiral levny blesk (ala [ Link ] ) az jsem nakonec koupil Speedlite 580EXII a rozhodne nelituju.
o 31.12.2013, 18:52 | Ghofig
Urcite bych pockal, trochu prisetril a koupil neco od Canonu...

Je skoda vyhodit prachy za nejakej takovej kram, ktery ji pak bude akorat srat a ve vysledku ho nebude bud pouzivat nebo ho nekam proda/zahodi :)

Kdyz koupi tohle, tak se pripravi o moznost nataceni hlavy a jine pomerne dulezite moznosti, ktere nabizi kapku drazsi, ale urcite uzitecnejsi blesk od Canonu...
o 31.12.2013, 19:16 | koren
co jsem tak procital, tak metz neni vubec spatna znacka. kazdopadne todle je zakladni model, takze radsi bych se tomu vyhnul a jako kolegove nademnou

ale je fakt ze vysolit 5k za blesk by se mi taky nechtelo:-)
o 31.12.2013, 20:42 | Proffesor_W | Upraveno: 2013-12-31 20:44:13
Budu absolutne opacneho nazoru, at si slecna napred rozmysli co s tim opravdu chce delat. Pokud to ma byt na nejaky rychlocvakaci akce a jen potrebuje svetlo tak ano, at si koupi Canon a cvaka s TTL. Pokud ale chce svetlo pro foceni portretu tak bych ji Canon v zadnem pripade nedoporucil. A to z jednoho duvodu. Fotit portrety s on-camera bleskem je naproste zverstvo, bude to chtit na off-camera prez odpalovac. A na to proste nepotrebuje drahy Canon s TTL. Na to bych ji doporucil Yongnuo z ebaye, bud levne mk2 nebo o neco malo drazsi mk3 s vestavenym prijimacem. Jsou to full manual blesky s dobrym smernym cislem, maji optical slave a mk2+3 jsou i docela dobre udelany. Navic stoji par supu (80 dolaru?). Ja fotim s Metzama a budu se jich zbavovat, byla to uplne zbytecna investice kdy jsem za cenu jednoho Metze mohl mit 3 tyto manualy.
o 31.12.2013, 20:45 | Knightey-
Vsem dekuji za info. Preposilam ji link.
o 31.12.2013, 20:52 | Proffesor_W
o 01.01.2014, 01:34 | Mr.Scully
Osobně nevidím důvod, proč kupovat blesk jiné značky než Canon. Jasně, nižší cena, ale může být draze vykoupená částečnou nekompatibilitou. Pokud začíná, tak Canon 430 EX z bazaru za trojku nebo i za míň, když se zadaří.
o 01.01.2014, 03:59 | Proffesor_W | Upraveno: 2014-01-01 04:05:15
Jak rikam, je to jen o tom na co to bude potrebovat. pokud jako off camera, vubec nezalezi na tom jestli je kompaktibilni s telem nebo ne. Kdyz uz, tak by dokonce mohla pouzivat starsi Nikon blesky, maji optical slave a dokonce PC sync. Nassadi to na nejaky pocket wizard a jediny co potrebuje od tela je aby reklo "TED". TTL je stejne nahovno. Jakakoliv automatika je na hovno pri foceni bleskem mimo telo, at uz na blesku, nebo na fotaku.
Pokud chodi fotit nekam na party jen tak lidi, nebo nekde do poslanacke snemovny delat fotky politiku pri rozhovorech pak jo, pak at to ma TTL a vsechny automaty na svete, tam jde o rychlost a moment, neni cas na to neco nastavovat. Ale pokud chce fotit portrety v exterierech jak pise, tak to proste neni potreba a zjisti to opravdu velmi rychle.
Na prenos signalu TTL na dalku bude navic potrebovat nejaky pixel king nebo pocket wizard kterej bude stat pomalu 2x tolik co ten blesk a i potom zjisti, ze je to stejne na prd, ze ta automatika si dela co chce a ona pak ve vysledku nema konzistentni expozice.
Za mne kazdopadne:
blesk na portrety = stojan, hlava, destnik/softbox, odpalovac, manual manual manual manual. Vic na to opravdu neni potreba, je to jen krabicka ktera bleskne, kdyz ji neco rekne aby se tak stalo (odpalovac).

Blesk na cvakani momentek s rodinou = neco s TTL (otazka je jestli ji na to opravdu nestaci vestaveny, popripade po chvilce cviku si nastavi manual i na tom).

K tem yongnuo, at to zni jakkoliv cinsky, ty blesky jsou provereny a fungujici. Na youtube najde tuny recenzi, testu atd. Nevim kolik ted stoji jeta 430ex, ale myslim, ze za jeji cenu urcite poridi ten novy manual a k nemu odpalovac z ebay, a mozna zbude i na stojan s destnikem.

Navic v tomhe mluvim z vlastni zkusenosti. Koupil jsem Metze s TTL a kolikrat myslis ze jsem ho pouzil? Jednou, kdyz jsem fotil tatovi model na stole. Vyhozeny penize.
o 01.01.2014, 10:14 | Kamil
sice mám sám 2x canon, ale zrovna včera dorazil kamarádovi na zkoušku yongnuo za cca 3k a fungujou výborně. Nečekal bych, že to někdy napíšu, ale na běžný focení mi přijdou jako lepší volba než 430EX.
o 01.01.2014, 12:52 | Mr.Scully
Proffesor_W - jj, jasně, pokud jde o zablesknutí mimo tělo a bez TTL, tak na značce opravdu nezáleží, ale myslím, že to nebude případ té sestry, která shání podle všeho svůj první blesk :-) Určitě ho bude mít nasazený na těle a tam je prostě hlavním faktorem stoprocentní kompatibilita a ne třeba dosah nebo další parametry. Čímž neříkám, že čínský blesk nemůže udělat stejnou službu - jen bych byl hodně opatrný a vygoogloval různé recenze (viz Kamil) a teprve podle toho kupoval. Já mám od Metzu třeba druhý battery grip a slouží mi stoprocentně, ale u nějakého foťáku jsem četl o problémech (nebo to byl Phottix, už nevím)... prostě googlovat a googlovat a teprve podle toho kupovat ;-)
o 01.01.2014, 14:29 | Knightey-
Prave proto se ptame tady, protoze je zde spousti lidi co foti na "profi" urovni, kdyz jsem videl ty Vase fotky :)
Nez aby neco koupila a pak to bylo k nicemu. Je to "jen" blbych 1600,- Kc ale pro ni to je treba setreni pul roku pri studiu na SS. Takze tady prave proto vic plati 2x mer a jednou rez.
Kazdopadne vsem dekujeme.
o 01.01.2014, 15:06 | Knightey-
Jestli prej teda tento je OK -> [ Link ]
Je to Canon, takze by mel byt plne kompatibilni a cena je adekvatni? Jak se pozna na blesku jestli je dobry ci spatny u bazarovych prodejcu?
o 01.01.2014, 17:02 | lukee_cz
knightey: dle mne tohle je presne to co hleda. Uz jen proto, ze kdyz zjisti, ze ho nepotrebuje, tak ho proda za stejnou cenu dal. Pripadne pokud nebude dostacovat nakonec (coz se asi nestane), tak nastava stejna situace ;)
o 01.01.2014, 17:06 | Proffesor_W
At neni zazoutly sklo a to je vse, pokud se otaci a naklapi hlava a cvaka tak se nemusi o nic bat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3105 sekund.