Navštíveno 4755x

10.10.2013, 18:18 |
Alig Zdarec...pánové chci se optat.Je něco co dokáže rozpustit montážní pěnu?? Před pár lety jsem koupil mx3 ,která mi stojí na dvoře a jen tak jsem lezl a přemýšlel co s ní až sem narazil na to ,že ten blb co jí měl předemnou jí zevnitř vystříkal prahy montážní pěnou....při tom ty prahy sou v super stavu. A nevím jak ji odsud dostat. Napadla mě asi jediná zákeřná věc a to- vyříznout prahy ,vydlabat tu pěnu a prahy (nové) navařit z5..Poradí někdo?Díky

10.10.2013, 18:27 |
MARWiN | Upraveno: 2013-10-10 18:27:55
aceton nebo nějakej pěnožrout, určitě to existuje jenom si napamatuju název, každopádně opatrně aby ti to nevyžralo i ten plech..prahy bych pokud možno neřezal pokud je to zdravý, po sváru je tam vždycky ten plech načatej od těch teplotních změn, ať je jakkoliv ošetřenej a počítám že zevnitř prahu se pak asi někdo těžko dostane a je určitý riziko že to začne hnít tam nebo hned kousek vedle
Pokud je tam správná pěna a prahy jsou good, tak nechat tak jak to je!
Na virtu byl onehdá jeden člen co to takhle udělal na 120cce a na to že pak byla leta daily car, tak prahy pořád jako nový. Je to lepší jak když to někdo nechá bez ochrany a pekně vesele tam kondenzuje vzdušná vlhkost při rozdíl teplot.
Aceton nebo je čistič pěny.

10.10.2013, 18:34 |
Alig Prahy sou stále v supr stavu, tudíž ani mě se nechce do nich řezat..Počkám ješte pokud někdo nahodí nějakou zkušenost a uvidí se. Max. nějaký ten aceton nebo (pěnožrout) prubnu někde jinde na nějakým plechu a uvidím co to s tím udělá..
Montazni penu nicim neodstranis, jen mechanicky. Aceton nebo odstranovac peny funguje jen na nevytvrzenou penu!
Takze nechat.
Dyt to tam nic neudelá.. nech to tam..

10.10.2013, 20:46 |
1kw Woko_O: montážní pěna drží vodu.
Otázka je proč to někdo dával do zdravých prahů... Nemůže to být origo?

10.10.2013, 20:50 |
soda jak psal tappaja a woko, pokud to doted nic nedela, nech to jak je. rozpouštědla tomu nic neudelaji, mechanicky to spise narusis a anijak tomu nepomuzes

10.10.2013, 21:39 |
Alig Origo to nebude,takovou prasečinu by při výrobě neudělali. Ono co v tom autě bylo pí... Dotyčný to doprasil tak,že si na dvoře nejspíš udělal celolak a do roka to popraskalo po celým autě..
Tappaja:
Nesouhlas. Několik let uzrálou stavební pěnu jsem odstranil tímto odstraňovačem. Bylo to z bílého parapetu, který navíc nebyl zcela hladký, ale malinko strukturovaný. Samozřejmě odstraňovat pěnu z prahu je nesmysl - jen reaguji na to, že vytvrzenou pěnu nelze odstranit.

camron:aha, ty jo, dik za tip, mam od prasat zedniku zaflakany ramy, vyzkousim to.
Ale stejne si myslim, ze tohle odstrani maximalne tak tecky nebo omylem znecistenej povrch, rozhodne to nevyzere penu z prahu..
Tappaja:
Tak ten práh - to je pochopitelně nesmysl. Ale na tahle "stavební znečištění" tohle fakt funguje, vyzkoušeno. Zkoušel jsem předtím i takový spray - ten šíleně smrděl a výsledek žádný. Následně jsem jako poslední pokus koupil tohle a šlo to dolů :-)
No zejtra kouknu v Bauhausu. Proste klasika, zednik neco penil, ustrikla mu pistole a mam tecky na ramu okna a na dlazbe. Nechtelo se mi to skrabat dolu, z plastovyho okna...

10.10.2013, 23:19 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-10 23:20:51
1kw: Asi jsi nečetl můj post že?
Tak ještě jednou, když už to tam je, tak rozhodně NECHAT bejt a pokud je to jen trochu slušná montážní pěna, tak většina jich má nasákavost 0,6 - 1% objemu = montážní pěna je nanasákavá!!! Kdyby pěna nasávala vodu, tak v domě máš pod parapetem za chvíli plíseň/vlhko.
I proto to v prahu funguje lépe (viz. ten případ 120cky z virtu), než když to někdo nechá holé a kondenzuje tam každé ráno vzdušná vlhkost...
Montazni pena drzi vodu? jsem neslysel. mozna 1kw myslel, ze kdyz na ni caknes, tak drzi na povrchu, ale rozhodne ji nijak neabsorbuje, nebobtna apod. Jinak by se s ni tezko fixovaly okna a jiny veci.

10.10.2013, 23:32 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-10 23:32:43
Luke_288: Však to píšu v předchozím postu, že to je blbost ;)
Když na to půjdeš ředidlem či chemií, tak ten surovej plech v dutině akorát začne reznout a půjde to do háje. Jak už jsem psal, nechat to tak jak je...

15.11.2013, 15:13 |
Alig Tak na pěnu prdím...Nezbývá čas a finance pouštět se do něčeho. Nejspíš půjde holka do světa a nějaký fanda mx3 si jí opraví či poladí..