Navštíveno 3364x

27.08.2013, 21:46 |
hawai | Upraveno: 2013-08-27 21:53:34
věřím že se tu najde někdo kdo se trochu vyzná a poradí :-)
Už dlouho si chci pořídit nějakou flašku kvalitní tequily - a tím nemyslím Sierru nebo Olmecu co maj v každym Tescu, ale nějakou vážně kvalitní 100% Agáve :-) Buď blanco nebo reposado. Ale nevím jakou a jen tak na blind se mi kupovat nechce. Počítám s cenou do litru. Pokud by byla nějaká vážně dobrá za podstatně nižší cenu, tak bych si k tomu vzal ještě i nějakej Mezcal, ale opět jakej? :-)
Tak doufám že se tu někdo vyzná a poradí :-)
to musis hledat takovou kde na dne plave mrtvej cerv

27.08.2013, 22:08 |
hawai kral: to právě neni klasická tequila, ale ten mezcal :-)
jo aha, mno budu cist dal
nekde jsme pred lety cetl clanek o tequile a prave tam byla zminka ze ty nejkvalitnejci maj cerva ci jiny zviratko
Jojo, onehda se nam mexickej skolitel smal, rikal, ze nejkvalitnejsi je cira, tak to lemtaj v mexiku, za cerstva, zlata - pokud to neni barva chycena ze sudu zranim, je obarvena karamelem, bez cerva a jinejch kokotin pro gringos... bez soli a citronu, skorice..:o)
Ja bych zvolil blanco a pak dalsi lahev uz nejakou zrajici, abys zjistil, co ti bude vic sedet.
Co třeba tahle?
[ Link ] Případně si tam vyber nějakou jinou ;)
No ta sůl se používala, zadržuje vodu a když chlemstali celej den tequilu, tak museli tu sůl. Ale to je mooooc dávno, dneska se už tak nechlastá ani tam, aby se musela sůl dávat.

28.08.2013, 09:10 |
nome moje velice oblíbená je,
[ Link ] v poměru cena/kvalita jsem zatím nenašel nic co by mě osobně chutnalo víc. A to testuju docela často :-)
ako tappaja, červa hľadá len gringo :-D

28.08.2013, 16:04 |
hawai walish: máš s ní nějakou zkušenost?
nome: zrovna na tuhle jsem včera taky koukal :-) pokud sem nedá někdo ještě jinej tip, tak do ní asi pujdu

11.02.2014, 21:09 |
hawai Tak jen pro info to tu obnovím kdyby to někoho zajímalo :-)
Nakonec jsem k vánocům dostal od přítule tuhle
[ Link ] a musím říct, že už na první ochutnání je k neporovnání s nějakou Sierrou nebo i vyhlášenou Olmecou z obchoďáku. Chuť opravdu po Agáve, nekrábe, nepálí, ale přesto zahřeje. Piju jí z koňakový skleničky, bez citronu a bez sole, prostě jen tak jak je a je to lahoda.
no a jelikož mi tak zachutnala že už mám tak na poslední dvě skleničky, tak jsem si dneska udělal radost a pořídil si tuhle nádheru :-)
A je to snad to nejlepší co jsem v životě pil. Vůně naprosto exklusivní, absolutně bez zápachu jakýhokoliv alkoholu, jen vůně koření :-) A na chuť to opravdu stojí za to. vřele doporučuji.

12.02.2014, 09:20 |
gizmi To asi nemam psat, ze jsem si taky koupil, ale tu z Lidla, co? :D :D
pred cca 3ma mesicama jsem byl mexiku. meli jsme tam i kost asi 7 druhu tequily. a je to tak jak se pise vys. mexikani to pijou bez cervu bez soli bez citronu a podobnych picovin. jediny co tak to prokladaj rajcatovou stavou,neco jak u nas se zere pecivo pri vinu. jednotlivy tequily se lisily delkou uskladneni a tim v jakych sudech to bylo. jednoznacne uplne nejlepsi (a nejdrazsi) byla Herradura Anejo. v zivote jsem nepil zadnej jemnejsi alkohol.
jo a taky se to tam pije chlazeny na uroven az je husta popripade s trochou vody. kazdopadne jsem se nesetkal se soli a citronem nebo cervama. to je spos takovy divadlo tady u nas.