Navštíveno 2472x

Mám dotaz, opravdu už se u nových modélů notebooků Toshiba nedělá taková ta posuvná lišta na touchpadu co nahrazuje kolečko myši? Zkoušel jsem to ve 3 obchodech a nikde nic. A když sem se ptal, tak z toho byl prodejce sám překvapený, protože říkal že sám má starší toshibu a tam to má. Ale nevypadal že by tomu bůhví jak rozuměl. Jak to tedy je? Dost to používám a tohle by znamenalo, že bych je musel vyloučit z výběru.

04.08.2013, 13:54 |
hanx Pokud vím tak to mají snad všechny ntb, tu funkci kolečka, jen to tam není vyznačené. Možná to taky záleží na nastavení touchpadu.

04.08.2013, 14:08 |
Tweety_xx | Upraveno: 2013-08-04 14:08:47
O vyznačení nejde, zkoušel jsem to a to mě právě zaráží. Proč by to rušili. A v nastavení sem v rychlosti v tom obchodě nic nenašel, protože nebylo moc jak se na to pořádně podívat.
Zkoušel jsem to asi na 6 pc a nikde nic.

04.08.2013, 21:40 |
koren budto ovladace nebo dva prsty zaroven kdekoliv na touchpadu?

04.08.2013, 22:33 |
crestik | Upraveno: 2013-08-04 22:36:25
Synaptics Touchpad Driver?
Nemusí to být vyznačené na tačpedu, jeto SWová fičura. Jdou nastavit oblasti, rychlosti posuvu, síly dotyku, falešné pohyby, akce na klik do rohu atd.
Takže to není jako u většiny, že je to pohyb zhora dolu (nebo obráceně) v pravé části touch padu, Jak to tedy je, at si to mužu jít vyzkoušet?
Doplním že jde mi o řadu Satellite C855

04.08.2013, 23:16 |
hanx Takže znovu: jde to u všech (nejspíš) jen záleží na tom, zda tam jsou nainstalovaný správný ovladače a správně nastavený.
Takže se toho obávat nemusím? Jde mi o to, že to bez toho nechci. A mistní prodejci co sem měl zkušenost jsou jen prodavači co k tomu ví tolik co si můžu přečíst i já na popisu. Ale když ted brouzdám, měl by to mít snad nějaké více dotykové ovládání, které umožnujě více věcí.
Ještě jedna věc u které si ale nejsem moc jistý. půjde u anglického windowsu přepnout jazyk na češtinu, nebo tam bude jen AJ?
crestik: OK díky, takže to jde řešit stáhnutím ovladače. děkuji za konkrétní data. Tím pádem je můžu zařadit zpět do výběru.
A k te češtině v AJ windows může ví někdo jak to chodí?

04.08.2013, 23:44 |
Mikoň Já mám za to, že to přepnout nepůjde. Dá se nastavit klávesnice, kódování a všechno, aby ti to české znaky bralo, ale wokna zůstanou v Aj.
No ted jsem narazil, že snad možná windows 8 by to mohl umožnovat, ale otázka je jestli to nebude jen windows koupený v ČR a možno přepnout na AJ, ale nepůjde mi windows koupený v UK přepnout na čj. Uvidíme. Kdyžtak se to bude muset přehrát.

05.08.2013, 11:01 |
zipp Win do češtiny samozřejmě přepnout jdou, ale není to 100%. Na některých místech ta eng zůstane, ale jen minimálně
Zipp: ty by ani nevadilo kdyby to bylo sem tam. Pamatuju si u dřívějších win, že byly v češtině, ale třeba instalační věci bývali v Aj ale to není problém. Spíš jestli ta čeština bude ve windwsu koupeném v UK.

05.08.2013, 11:16 |
zipp Tweety_xx: předinstalovaná tam myslím není, ale není problém stáhnout z webu microsoftu instalační balíček - sám jsem to už párkrát dělal
Tak vyzkoušeno 2 prsty kdekoliv po touchpadu fungují. Dokonce i to zvětšování zmenšování jako je to na tabletech atd.
Takže asi mám vybráno. děkuji za pomoc.

05.08.2013, 19:56 |
xSam U win 7 cestina samozrejme nesla u jine jazykove mutace. U osmicek je to jinak? Tto by me opravdu hodne prekvapilo...
xSam: u Win 7 Ultimate jde bez problemu zmenit jazyk, u Win 8 Pro je to jeste jednodussi.
Kluci nikdo nic? Žádný názor?