Navštíveno 2108x

Shánim horský kolo. Chci něco lepší cenovka do 30 tis. Zaujalo mě toto
[ Link ] Moc kolům nerozumim tak díky za každe rady.
velimi dobře postavené české kolo
[ Link ]

11.07.2013, 13:08 |
koren scott scale 40 starší model...

11.07.2013, 15:15 |
DaveF Kellyse bych nebral už jen z toho důvodu, že ho potkáš 100x denně a nic moc značka.
Souhlasím se všemi nade mnou.
- RBčko je v pohodě a nemá ho každej
- Scott jde sehnat za pěknou cenu ve slušné výbavě
- Radon je pěkně vybavený kolo za dobrou cenu, jen ho asi v CZ nekoupíš
já bych ještě přidal do výběru třeba
- CUBE LTD RACE
[ Link ] - FOCUS Black Forest 3.0
[ Link ] - to už asi neseženeš, za ty prachy to byl dobrej kup
- a spousta dalších značek, 30tis je na hardtaila dost peněz, takže bych hledal něco s vidlicí REBA a výbavou XT apod. a s váhou do 12kg. A nebo si můžeš pořídit 29ku ale to chce vyzkoušet co ti bude vyhovovat.
Co mám zkušenosti tak kamenní prodejci umí i lepší ceny než jsou na internetu, je to jen o dohodě. Spousta výrobců si asi ceny eshopů hlídá, protože rozdíly v cenách jsou minimální.
potvrzuju to že kammenej prodejce umí lepší cenu než e-shop .. já měl levněji o 5000,- oproti eshopu..

11.07.2013, 16:23 |
DaveF a nebo můžeš pročítat a diskutovat na bike-foru, prořád se to tam řeší co koupit, ale to budeš asi ještě víc zmatenej než teď :-)

11.07.2013, 16:33 |
Zdenek (A)
Hmmm... Nekoupit kolo jen proto, ze "ho ma kazdej druhej" je mazec!!! ;-)

11.07.2013, 16:45 |
swep Koupil jsem CUBE LTD Pro
[ Link ] asi před měsícem a zatím jsem maximálně spokojený, zvládá i obtížný terén bez problémů, komponenty jsou uplně dostačující, řadí hladce, brzdy by mohly být trochu ostřejší.
Problém je, že už je hodně rozběhnutá sezóna a mnoho kol bude problém sehnat, já původně chtěl levnější model, ale už se nedal sehnat.
29" je uplně super, už bych do 26" nešel
právěže v rozběhnutý sezoně už prodejci čistěj sklady, tak sice je omezenej výběr, ale za velmi zajímavý ceny...
A co tohle? Haibike umí hodně kvalitní kola.

11.07.2013, 21:49 |
DaveF Zdenek: tak ty bys třeba dal za Kellyse 30tyčí, já prostě ne, určitě to nejsou špatný kola, ale za tyhle peníze už bych se chtěl aspoň trochu lišit od většiny :-)

11.07.2013, 22:15 |
Zdenek (A)
DaveF: 30 koliku za kvalitni kolo klidne dam (kdyz je budu mit). A bude mi sumafuk, zda na tom jezdim jen ja nebo milion dalsich lidi. Stejne tak dam klidne nekolik mega (kdyz je budu mit) za Porsche a bude mi jedno, ze v nem jezdi pomerne dost lidi. Prece nebudu ohrnovat nos nad kvalitou jen proto, ze ji ma i nekdo jinej... Ted nemluvim konretne o Kellys. Neznam tu znacku a nevim, jak je kvalitni. Jen se pozastavuju nad odmitanim veci jen z toho duvodu, ze uz ji ma i nekdo jinej.... Tot vse... ;-)

11.07.2013, 22:40 |
DaveF jo, já to chápu, jen jsem napsal svůj názor, mě to u kola úplně jedno není jaká je na něm značka :-) na druhou stranu, pokud bude fakt vyjímečné za dobrou cenu, tak proč ne
jinak kvalita kol je +- stejná, komponenty používají všichni stejné a rámy jsou často taky z jednoho hnízda jen mají jiné logo
Mám Kellys řadu let a jsem tomu rád, výběru jsem věnoval dost času a u něj jsem našel v tu chvíli nejlepší poměr cena/výkon (zejména smysluplné osazení)...pak jsem si několik značek ošahal (velikost rámu atp.) a sedlo mě i v tomto ohledu.
Ovšem vůbec mě při výběru kola nenapadlo se koukat, kolik se jich prodalo, abych se odlišoval :-)

12.07.2013, 13:03 |
323Marty | Upraveno: 2013-07-12 13:04:25
A hard je podmínkou? Já třeba za třicet koupil fulla od Superioru, mám ho tři roky a je naprosto špičkovej. Osazenej je komplet SRAM X-9, vzduchový tlumiče se zdvihem 150mm vepředu i vzadu oba s lock-outem. Teď když po těch letech sednu na pevnej rám, tak už nechápu, jak na tom někdo může jezdit :o) Jinak najedu ročně tak 3-4000km opravdu na všech površích a to kolo drží jak tank - dokupoval sem zatim jen pláště a brzdový destičky a dopředu sem dával z vlastní vůle větší kotouč a občas na to dám i dětskou sedačku, takže to kolo vůbec nešetřim. Model je tušim XC-F50...

12.07.2013, 13:42 |
Zdenek (A)
323Marty: Ono samozrjeme zalezi na tom, kde s tim bude jezdit. Jestli to bude jen asfalt a trochu prasnych cest, tak full nema vubec cenu. Bude to akorat zbytecne tezky a na pevny cesty je hard vzdy lepsi, hlavne kvuli efektivnejsimu prenosu slapani do jizdy vpred. Nepredpokladam, ze by se do 30k vesel se zadnim inteligentnim odpruzenim (brain).

12.07.2013, 13:50 |
koren
Já osobně jsem taky z hardu přešel na celopéro a vracet se mi teda rozhodně nechce. Mám IQ6 od RB a zadní tlumič X-fusion nemá propedal ani brain, ale vůbec mi to nevadí. Dá se zamknout, ale už ani to nepoužívám a nevadí mi to na žádném výletě

12.07.2013, 22:49 |
jackobo | Upraveno: 2013-07-12 22:50:18
to co sem postnul koren to je krasne koleso, sice jete, ale vybavou prakticky top, a vypada hodne zachovale. Jen moc nechapu proc to ma Sram razeni kdyz je to jinak vse na XTR. Ale asi majiteli vyhovovalo vic.
Jinak taky jezdim na celoperu (ač s propedalem) a ten pocit z jizdy je na tom uzasnej. Nicmene je jasne, ze co se tyce prenosu sily smerem do predu tak na tom bude HT lepe.
A proto je idealni mit k fullovi jeste silnici, to je totiz zase uplne jinej level (a uplne jinej sport) :D :))
jinak jak pise DaveF - za 30k by se uz jako mohl dat sehnat HT celej na XT a s nejakou slusnou Rockshoxou ci Foxkou.
ps: a taktez souhlas ze za tyhle prachy uz bych asi chtel neco na cem nejezdi kazdej druhej (v ramci moznosti) :))
Verano: Jakou potřebuješ velikost? V bazaru prodávám karbonového Scotta
[ Link ]