Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: Problikávající LED žárovka

o Navštíveno 1978x o
o 13.06.2013, 23:33 | Ravo
Ahoj,
stavím si demo panel na LED žárovky a narazil jsem na jeden docela dost zásadní problém a už jsem dost v koncích a nevím co s tím (a přiznám se že mám kompletní elektrotechnické vzdělání :-(

V demopanelu jsou různé druhy patic, každá patice je přes vlastní vypínač připojena na fázi. Když panel osadím různými LED žárovkami, tak se mi stává, že v komplet vypnutém stavu - všechny vypínače jsou OFF - občas problikne žárovka osazená v G9 patici.
Zkoušel jsem to měřit a nevím kde se to tam bere, ale proti nule naměřím 10-30V v místě přerušené fáze (za vypínačem u žárovky).
Zkoušel jsem i vykuchat pryč to trafo 230/12V a pořád to dělá. Dráty tam vedou tak něják halabala, ale moc se mi nezdá že by se tam mohlo něco naindukovat, navíc nikde nic neteče, protože je všechno OFF.
Vypínače jsou taky OK, měřený odpor. V obvodu už nic dalšího není, žádný doutnavky atd.

Fakt jsem už v koncích, nemá někdo nějákou ideu?

Díky moc za příspěvky k tématu.

foto k příspěvku  od Ravo

o 14.06.2013, 01:31 | cr4sh3r
špatný vypínač - šmejd žárovka - indukce v kabelech

cokoliv z těch tří variant by mohlo vyřešit přemostění žárovky odporem a kondíkem
o 14.06.2013, 02:22 | michall | Upraveno: 2013-06-14 02:24:05
[ Link ] sice na téma úsporky, ale je to podobné
o 14.06.2013, 07:40 | Milhauzz
Znám. Projevil se souběh, bylo tam pár voltů a lehunko to svítilo. Ale tady bych to na souběh neviděl. Holt vyšší moc :)
o 14.06.2013, 08:41 | michall
Ono stačí jen trochu naindukovaného napětí na přívodním vodiči, kondík ve zdroji se pomalu nabije a až napětí na něm přesáhne určitou mez, tak se vybije do LEDek. A tak pořád dokola. Vodiče mezi vypínačem a LEDkami co nejkratší a přes celou tu sestavu (mezi L a N) klasickou žárovku, stačí s nejmenším odběrem.
o 15.06.2013, 07:25 | z0diaC
dal bych tam 2-pol vypínače a přerušoval i přívod N a máš klid .... kdybys viděl jak svítí LED žárovky u nás v práci ve vypnutém stavu :-) ..... můj poznatek je,že hodně záleží na té žárovce - jakým způsobem je "zapojená" - zkus tam dát s G9tkou od jiného výrobce .... každopádně vypínač 2pol by to měl vyřešit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3047 sekund.