Navštíveno 2656x

Nemáte někdo tip kde v Liberci čistí interiery aut?Teda spíš kde to dělají pořádně.Jde mi hlavně o sedadla.Díky Kuchta
kup si z detailingu od místního člena "soray" koncentrát ValetPRO a udělej to sám.
budeš se divit tomu co z toho dostaneš za bordel
Minulej týden sem čistil Octu L&K a čučel sem jak puk jak interiér prokouknul
..spotřeba minimální díky tomu, že je to koncentrát, kterej si naředíš sám

19.04.2013, 21:31 |
motyc to tomas.V: a čistíš to ručně? Mám béžový interiér, tak by se něco osvědčeného hodilo :) dík
No to by bylo nejlepší.Páč nerad dávám auto z ruky.Jak se stím pracuje.Myslim jako jestli se to nanáší kartáčem nebo čím?Díky

20.04.2013, 09:31 |
gizmi tomas.V: to je tedy rada:) Nic proti, ale zadnym rozmydlenim niceho nedosahnes skveleho vycisteni. Bez tepovace ti akorat vylezou fleky, nebo to zaperes :)
Kuchta: snadna rada..udelej si to az bude pekne pocasi sam, proste si pujc kvalitni tepovac od Karcheru a rovnou si muzes udelat doma koberce a hlavne madrace. Nebudes verit, co "vytahnes" za bordel z postele, ktera je snehove bila a tvari se jako cistounka. Skoda ze nejsi z Plzne, domluvil bych se s tebou, Karcher pujcuji..
Já doporučuji
[ Link ] Tam jsem vždy byl spokojený.
Valetpro je fakt super, ale obrovsky záleží i na materiálu, třeba anglán se čistil lépe jak němec...
Mam dotaz, kdysi sem nekde slysel, ze jak se jednou sedacky vycisti, tak se pak vice spini (nevim, zdali se treba vlakna z potahu jakoby roztrepi a nemaji pak tak hladky povrch, tim se na tom lepe drzi prach a spina.
Mate s tim nekdo zkusenost?
cezetko:To je tam pod mostem jakoby pod OBI že?Taky sem slyšel že tam sou šikovný.No pozeptám se tam.Díky za tip
Jako Gizmi: My jsme si pořídili domů trochu jinej stroj , a to ETA Neptun, kvůli dětem a psovi a psovi. Několikrát jsme tím čistili i auto a z relatině čistých sedaček (vizuelně) mi vyždycky ve vysavači zůstalo kafe jako prase. A to se týká i sedačky doma a koberce atd. Jinak vysavač maká minimálně jednou za měsíc, spíš častejí (používáme ho poue na čištění, na klasické vysávání máme jiný vysavač). Na čištění používáme nějakej halzl na strojní čistění z Tety za kilo a v pohodě (dělá se i Vanish, ale je o dost dražší)

21.04.2013, 09:49 |
Collin | Upraveno: 2013-04-21 09:50:05
Bavíte se o tomto
[ Link ] Je potřeba teda tepovač? Ručně s kartáčem by se to nedalo?
Dá se to i ručně, ale... Musíš to hned sušit mikrovláknem, aby se ti to do toho ještě víc nezažralo (a nebylo to celý mokrý) a výsledek jako při tepování rozhodně nedosáhneš, i když velká snaha nebude tak špatná :)

21.04.2013, 10:11 |
gizmi Kartacem NEEEEEEE :( ProBoha!!!! Ta spina se tim krasne zadre a naopak ti vse vyleze. Nechapu proc hledat alternativy, kdyz v kazdem vetsim meste najdes nekoho s profi tepovacem a pujcis si ho za 3 kilca. Za ten den si udelas auta i domacnost a az uvidis co jsi vytahl ze vseho za bordel, tak si jeste nafackujes za myslenku kartace a ruznych pripravku. Nehlede na to, ze k tomu dostanes v cene i prasek (ktery sam o sobe neni levny a je proste uz letama odzkouseny). Ten prasek sunda i letitou krev a jiny bordel..
ACEMajky: odpoved je snadna - pri pouziti tepovace nikoliv (ten vodou proplachne latku a ihned je voda vysata - ucel neni promocit, ale proprat tak, aby latka zustala co nejvice sucha) a pri pouziti kartacu, hadru, atd 100% - spina se "zadre" do materialu a pri sebemensim kontaktu s vodou (potem) "vyleze"...
gizmi: Co jsem vyčistil kartáčem tak zatím vše dobré.. Je fakt,že někdy sem to dělal 2x aby výsledek byl podle představ.. Jasně,že tepovač je tepovač,ale i s kartáčem to jde.. I když ne vždy ideálně.. Bez toho tepovače je to bohužel delší dobu mokré a špína se tak nevytáhne. Plus to je ještě pracnější..

21.04.2013, 11:51 |
AR hmm kurna koukl sem na pujcovnu v obi a za tepovac zaloha 7tycek, trosku ulet :(

21.04.2013, 12:13 |
gizmi Collin: no coz o to, ale ve finale te to vyjde jeste draz a neni to takove :)
AR: ono kdyz das 25 tycek za stroj, tak pak pujcovat bez zalohy je tezky :) Honda ted ma trebas akci na svezeni na jejich motorkach a taky tam mas cca 15t zalohu.. Proste zijeme v CR - state zlodeju :(
Kazdopadne nabizim pro zname cleny na AHC pujceni bez zalohy ;) Bezne to delam tak, ze cizimu cloveku oproti zaloze 5t, podruhe 3t a napotreti uz dle dohody. Doba je zla..

21.04.2013, 12:59 |
AR jasný chápu. nevím kolik tyhle masinky kostujou a premyslim ze by se domu poridila nejaka hoby verze, na koberce, sedacku a k tomu i auto ;) Jinak k tem zaloham, jasne klidne do ceny naradi (poku to neni extremne moc) ale treba v tom obi nejakou lesticku ti pujci na zalohu 10k, me nerikej ze jeji porizovacka je tak vysoka.

21.04.2013, 19:05 |
gizmi AR: hobby verze moc nejsou, proste chce to poradny tlak. V tomhle pripade jsou zalohy docela opravnene. Jinak mezi nama nahradni dily stoji raketu :) Kupoval jsem pitomej filtr (dle meho cena 20,- je moc) a jelikoz druhovyroba neni, tak 300,- :( Ted jsem trebas nedavno resil poskozene kolecko a nastesti slo koupit jine mimo Karcher. Zadni napravu jsem si take repasoval sam a snazim se veskere sroubky menit za nerez. Jen se modlim, at neodejde cerpadlo, nebo motor. Nebrat to jako "stroj hlavne pro sebe" tak se snad nikdy nezaplati, navic lidi s tim zachazi jak prasata. Dokupoval jsem nastavec do auta a nedostat ho od rodicu k vanocum, tak by me bylo lito ho platit. Je to draha sranda :( Na druhou stranu moc prodejcu neni, ty pro doma jsou na nic a jedina konkurence (psoudokonkurence) Rainbow je 3x drazsi a defakto to same.

21.04.2013, 20:38 |
AR ar: je mě jasné že se k tomu lidi chovaj jak prasata, aneb klasika není to moje tak co bych to šetřil že :(
Takže myslíš že ty "hoby" verze jsou na nic? Koukal jsem právě na něco od karchera konkrétně tento:
[ Link ] má to cenu? pro takové to domácí luxování ;) koberec, sedačka a samo že auto ;)

21.04.2013, 21:54 |
soray Pro domácí použití Ti bohatě stačí hobby tepovač, není důvod kupovat mašiny za x-desítek tisíc.
Jinak Valetpro Heavy Duty je asi to nej, co jsem na tepování interiéru vyzkoušel a co bych doporučil. Není nutno se ani bát nějakýho blednutí barev.
Takže pro důkladný vyčištění interiéru ideálně jakýkoliv tepovač + Valetpro Heavy Duty. Kartáčem a rozprašovačem lze také, ale výsledek zdaleka není takový, jako tepovačem. Tenhle způsob je vhodnější spíš jako běžná pravidelná údržba.
Následný zašpinění lze výrazně omezit nějakým Fabric Guardem, mě se nejvíc osvedčil 303 Fabric Guard
[ Link ]