Zdravím hifistu:-)
Na hudbu bych do 25m2 doporučil kvli tvému požadavku na basy raději plnohodnotné podlahovky, například zde:
[ Link ] Cena by mohla být kolem15tCZK.
tyto Shany jsou bedny, které s přehledem a velikou rezervou převálcují jakékoliv jiné bedny ze stejné cenové kategorie, myšleno v nových cenách.
jde o poctivou konstrukci lidí, kteří o návrhu a výrobě beden "něco málo" vědí a zrovna tento model patřil mezi ty velice dobré a vyhledávané. Poctivé měniče, poctivá ozvučnice a hlavně - vynikající (bez nadsázky) zvuk!
Pravda, tím bys vyčerpal většinu svého budgetu na aparát, ale uvědom si, že bedny jsou 90% úspechu - ovšem nutno jim přizpůsobit místnost.V prázdné místnosti nebude hrát nic a nikdy pořádně.
K zesilovači: obecně se role zesiloavče silně přeceńuje, ale to spíše v nákladných high-end aparátech za stovky tiíc korun. U aparátů pro běžé domácí použití pro lidi s "normálními" nároky bych šel klidně pro začátek cestou "radši o to dražší a LEPŠÍ bedny a o to levnější méně nákladný zesilovač, oCD zatím pomlčme".
Takže se orientovat na něco z druhé ruky v původní nákupní ceně kolem15tCZK, což lze dnes sehnta jako SH kolem 5tCK - například NAD,nebo takovýhle Denon:
[ Link ] Vidíš, že jis sice na ca 20tCZK, ale dostaneš hudbu, která tě bude bavit a bude mít šanci, že ji nebudeš muset za půl roku měnit, protože ti přestane vyhovovat.
Jinak toto:
[ Link ] jsem osobně vlastnil a ohu říct, za ty prachy opravdu vynikající.
K těm Quadral Q - nemohu si pomoct, ale to raději stokrát ty Shany.... V této ceně a navíc SW je cesta do pekla, protože to prostě nehraje.
Možná k CD, protože já jsem zastánce, že vše má mít své, tedy fil ať je fil a hudba ať je hudba - protože DVD j těchto sestavách DK nepatří mezi nic moc, pak bych se také radši poohlédnul po nějakém slušném CD playeru.
TZřebas toto:
[ Link ] nebo toto:
[ Link ] nebo toto:
[ Link ] a další.
to vše ber jako VODÍTKo, ne jako dogma. Chci jen naznačit, kudy bych šel já a jen znovu zopakuji, že 80% svých peněz bych vložil do beden a zbytek do zesáku.
K tomu slušné kabely typu 2x4mm2 (napřklad známé dvojlinky Jamo) a máš vskutku slušně hrající aparát.
Nějaké sety 5+1 se SW bych ani neuvažova, protože to prostě na hudbu není a obecně bych s v nízkém rozpočtu zcela jistě vyhnul i řešení se SW. je to fakt škoda peněz.
PS: bays nesjou zdaleka všecno, nejvíce hudby je ve středních partiích, takže tam se zaměř na to, aby tě v této frekvenšční oblasti zvuk nějak nerušil (agresivní, nebo zastřený apod.). Basy radši střídmém než WOW efekt, protože bys došel časem k závěru, že ve velké (nezatlumené) místnostoi není nic horšího, než zaduněné basy (bučí, hučí, duní, ale nehrají).
Kdyby něco, klidně napiš.
Zn: rád pomohu při výchově správného hifisty:-)
Sory za překlepy, píšu na rychlo....