Navštíveno 2551x

Panove resil nekdo ADSL pripojnei vs Mikrotik router? V soucasne dobe mam zyxel routery a rad bych je plne nahradil Mikrotika aby jsem mohl sledovat co se na siti deje. Pokus s malinou nebyl zrovna nejstasnejsi

12.04.2013, 09:43 |
AR Hele a nepleteš si trochu pojmy? Mikrotik router je zařízení co ti ve zkratce routuje datovou komunikaci kdežto ADSL je způsob připojení k nějaké síti.

12.04.2013, 09:58 |
htd ahoj, velice jednoduche:) ADSL si das do BRIDGE a pak v mikrotiku na port z ktereho mas kabel z ADSL modemu nastavis pres PPP PPPoE, jmeno, heslo a zda dynamin nebo static a samozrejme automaticke vytaceni pri vypadku...
mam to tak u nekolika klientu:)

12.04.2013, 09:58 |
htd | Upraveno: 2013-04-12 09:59:06

12.04.2013, 10:19 |
Milhauzz | Upraveno: 2013-04-12 10:19:29
Je to tak
1, ADSL modem do bridge
2, mikrotik vytvořit novej interface s PPPoE klientem
3, nastavit dial out
4, změnit na maškarádě (srcnat) tento interface
5, ua-la, jede to
A co myslite toto :-)
[ Link ] Jinak nez podstoupim skoleni microtiku poradi nekdo jak udelat logovani nazvu zarizeni mac a kam se lezlo? macy potrebuji i kvuli statistice unikatnich pristupu
bod 4) čistě hypotetická otázka, proč nastavujete maškarádu na interface?
Já pokaždé, když jsem to takto nastavil, tak něco korektně nefungovalo. Vím, že je to tak správně, ale v rámci vnitřní sítě a tuším použití domény to dělalo bordel.
Takže mám zapnutou maškarádu bez definice portu a funguje to nejlépe.

12.04.2013, 11:47 |
htd LukasMatej: zalezi na co:)
1/ pocet uzivatelu
2/ co bude mikrotik delat (firewall?jaka pravidla)
3/ wifi potrebujes? :)
cezetko:
maškaráda (masquerade) je způsob zpracovnání klientské adresy z LAN, která je maskována jedinou adresou na WAN. Celá síť se tak navenek tváří jako jedna IP
htd: to je jasný. Ale na to jsem se tak úplně neptal.
cezetko: já to nastavuju tak, že pokud je jedna public ip, tak maškarádu, pokud je více public IP, tak srcnat.