Navštíveno 1988x

Asi blbej topic, možná že někdo řekne že to není bravíčko, ale je tu někdo kdo si kousal či kouše nehty a podařilo se mu nějak přestat? jak jste přestali, či co vám pomohlo ?
Tenhle topic navrhuji na téma roku 2013 :-)
To není ironie, já chápu, že tenhle problém má spousta lidí, ale něco tak neobvyklého se tu ještě neřešilo
už se tu řešili cigarety, alkohol a mnoho jiných věcí, tak jsem zkusil tohle
dobře si udělal,nepřestal jsem,prostě to nejde,zkoušel jsem laky a různý ptákoviny ale nic..........

07.04.2013, 21:33 |
CRK i nohy nebo jenom ruce..?
jen ruce.Taky se snažím prostě to nejde, i když si je nekoušu tak do nich aspon pořád vrtám , drbu, a nevím co dělat
ja sem si kousal nohy, tak jsem pribral a uz se k nim neohnu :D :D :D
Hele, kousal jsem si nehty asi v patnácti a odnaučoval jsem se to hodně pracně minimálně pět let... ale žádný náplasti ani pepř na prstech nepomáhaly. Sám nevím, co bylo nakonec tím faktorem, prostě to postupně ustávalo. Chce to se zabavit něčím jiným, pracovat, jíst - fakt nevím.
stříhej je tak často,že nebudeš mít co kousat :)
uvedom si jak pri tom vypadas a mozna te to prejde ;)
stříhám si je jak debil snad každý den, jinak bych si je kousal - hodně blbej zlozvyk :(
Zadej doma, kámošům, kolegům, a si je budeš kousat, ať tě vyfotí, natočí a pak ti to dávají, třeba to pomůže postupem času ;-)
taky sem si kdysi kousal nehty, nastesti to mam uz za sebou ted jen obcas si treba jeden ukousnu kdyz se zapomenu ..:D co mi pomoho nejvice? asi to kdyz sem se podival na prsty a mel sem je jak rosnicka, proste asi se mi zhnusilo jak ty prsty vypadaji a zacal sem se hrabat v autech , kolikrat sme jak komenik a to mi ver ze do toho bys nekousl..:)
...já mám nehty v poho, a teď jsem ze zajímavosti zkoušel, co na tom koho táhne, a nejsem schopný si zubama odlomit ani kousek...asi mi chybí grif, nebo je pravda to, že nehty jsou pevnější, když se do nich nerejpe :-))
To sem ani nevěděl že tolik lidí s tím má problémy.Co si tak pamatuju tak naposled ve školce říkali vychovatelky dětem ať si nekoušou nehty.Jinak snad nevím ani o jednom člověku kdo by si na tom vybudoval závislost,tak že asi neporadím.Jinak zajímavá úchylka :-D
tak já se přiznám.Koušu si asi od narození ani nevim jak sem se k tomu dostal.Kouřit sem dokázal přestat,ale kousat ne.Jediný kdy se mi to povedlo,bylo když sem si nechal udělat gelový nehty (ten plastovej základ nehtovej co se dává na živej nehet se odlamuje po kouskách a "nechutná" ).Byl to úplně jinej pocit po těch letech.NEDOKÁZAL sem prvních pár hodin napsat ani sms na hardwarový klávesnici a kapacitním display.Každopádně sem ztratil důvod si ten plast s gelem kousat a po 3tejdnech sem měl jít na doplnění gelu a už ani nevim proč sem nešel a pod geláčema sem měl krásný,ale ještě měkký nehty.... mňam :) vydržet to s gelovejma pár měsíců tak bych to asi zvládl nekousat si svý.Mladá má kurs a je i dělá jen sem si za tejden nenašel 2hodky času si je nechat od ní udělat.Vím výmluva.... Mimochodem gelový nehty na mně vidělo spousta lidí a známejch a jen jedna holka to poznala :) jinak nikdo pokud sem jim to neřekl.Negativa čas cca 2hodiny a cena cca 500 za první nehty pak cca 350 co 3tejdny a pak nezvyk při činnostech s prsty.Pozitiva image :) chystám se na gelový,ale....

08.04.2013, 07:24 |
hanx Kup si pilník na nehty a nos ho všude s sebou. Začni si nehty pravidelně pilovat třeba každý / každý druhý den a kousat si je nebudeš. Vyzkoušeno.
2 Mafian25:
No Ondro, mě pomohlo jednou to, že jsem pořád měl v puse lízátko, nebo párátka. Přestal jsem úplně a začla se mi přítule o nehty starat - pilovat a lestit. Vydrželo mi to asi půl roku a měl jsem nehty krásné.
Pak ani nevím proč, jsme tu péči zanedbali a už to šlo zase dolů :o(
Stříhání nehtů na rukou mi nějak nedělá dobře, takže jen piluju skleněným pilníčkem - a už si je udržuji sám. I když do nich vrtám (nějak nejde přestat) tak se snažím si je udržet jakš takš koukatelné - tedy aby na nich byl alespoň malý bílý proužek...
No, ale opravdu od kousání pomůže jen pusu a hlodání zaměstnat něčím jiným - zkus párátko! Mě to pomohlo...

08.04.2013, 07:29 |
JP Já jsem si kousal nehty do 15 let. Často jsem si přitom odtrhnul nehet až do krve, což bylo fakt nepříjemný. Pak jsem jednou jel v tramvaji do školy, držel jsem se tyče před sebou, koukal jsem z nudy ostatním lidem na ruce a pak jsem došel k tý svojí, která jediná měla nechutně ohryzaný nehty. Přesně v tu chvíli jsem přestal a od tý doby si je nekoušu. Vůbec jsem od tý chvíle necejtil žádný nutkání ani potřebu, nic jsem nemusel potlačovat, prostě jsem přestal. A to se o to předtim mockrát pokoušeli rodiče různýma technickýma prostředkama, ale vždycky neúspěšně:D. Nedávno jsem potkal exspolužáka kterej v tom jede od mala doteď a už má z prstů takový divný bambule s drobnýma kraťoučkyma nehtama. Kouše si i tu kůži okolo, no když jsem to viděl tak bych mu ruku fakt nepodal...
Největší problém je, že po těch letech kousání jsou ty nehty změklé, takže jdou kousat dobře. Takže pokud se někdo diví, že mu to kousat nejde - ale jde, ale chvíli to trvá, než změknou :-) Jsem rád, že je to za mnou, je to stejně nechutný zvyk jako kouření :-) Kuřáci smrdí, kousači nehtů blbě vypadají :-)

08.04.2013, 10:57 |
Jujk0 Trošku blbá rada a trošku mimo, ale napadla mi hneď, ako som uvidel nadpis. Začni sa škrabať v prdeli. Možno prestanú chutiť :))

08.04.2013, 11:06 |
Gegt Jujk0: za chvili se tu bude resit nemuzu prestat se skrabat v prdeli :)
Zacinam se bat, kam az to tady dovedete :-D
zkus cernej lekarskej balzam, ten vydrzi smrdet cely den, jestli je budes kousat i pak, viz jujkOva rada...
někde jsem četl, že to je typický pro nervově labilní, zkus cvokaře, uvidíš že pes může bejt zakopanej úplně jinde .-)

08.04.2013, 18:27 |
sts Bože už nic nepište, nemůžu přes slzi v očích číst...

08.04.2013, 18:31 |
tesil | Upraveno: 2013-04-08 18:35:41
Stando, i pres okousany nehty vim, ze slzY jsou s tvrdym:-)
Mimochodem gumy vypadaji vic nez dobre, v patek jsem objednanjej na prezuti, tak dam pak vedet.

08.04.2013, 19:15 |
soda kdyz jsem byl mrnavej spunt a zkousel to, hrozili me nasi rukavicemi. nepomohlo. pak se tata nas... a rekl me, ze me bude macet ruce ve slepicacich. od te doby byl klid :-)

08.04.2013, 20:04 |
sts Slzi je trošku blbě...