Navštíveno 2122x

23.03.2013, 16:43 |
dolph čau
je třeba se pořád učit nové věci, tak jsem si pořídil tuto věc.. existuje někde nějaký návod pro blbce jak se s tím naučit alespoň základy ? něco jsem našel, ale pořád to není ono..

23.03.2013, 17:37 |
JR Navodu je plnej web. Zalezi co presne s tim chces delat.

23.03.2013, 17:40 |
dolph nic moc extra v plánu nemám, ale rád bych se naučil třeba něco ve stylu letáku...fotka plus text...
...tak na to snad není třeba návod. Co jsem dělal ještě v jednociferných verzích, tak to bylo v poho...ale sežralo to čas, asi jako všechno ostatní, že

23.03.2013, 18:23 |
dolph věř tomu nebo ne, ale ja bych si radeji neco precetl nez abych tápal :)
a že to sežere hromadu času s tim počítím
Co takhle Mistrovství v CorelDRAW! ? Ale ke stažení to asi nebude :-)

23.03.2013, 20:20 |
dolph pěkná palba teda za knížku... asi napíšu ježíškovi :)
začínal jsem na verzi 3 a skončil na verzi 9 - pak jsem v tom přestal dělat, ale to Mistrovství v Corel jsme měli v práci, to bylo dobrý, ale bavim se verze 4, 5 .. trošku retro dneska

24.03.2013, 00:10 |
dolph už to tahám díky..
jinak jsem teda použil youtube a něco málo okoukal, ale nedaří se mi taková jedna, myslím, že základní věc.. něco vytvořím a uložím, ale jak to uložím do nějakého normálního formátu aby to na PC otevřel i člověk co corel nemá... na výběr je hromada různých formátů, ale mě teda žádný známý...
kdyby někdo vědel.. díííky :)
standard koncovka je .cdr, čili CorelDRaw - je to vektorové malování, takže křivky. "Normální" lidi to neotevřou, nebo si stáhnou nějakej viewer - co to přečte.
Jinak standard - namalovat co potřebuješ a použít export do JPG například, zvolíš si velikost v pixlech, zachování stran, transparentnost atd atd. A "nornální" lidi to přečtou - aj na mobilu.

24.03.2013, 08:37 |
hanx opravím mazliga - export používej spíš do pdf :)
nejde o to to ukládat, ale exportovat
Do pdf neni export ale vyraz publikovat
Pokud jses nekde v dosahu mohu poskytnout nejake lekce

24.03.2013, 11:41 |
dolph MazliG: díky to je vončo :)
Newman: no do Havířova to máš na lekce asi trochu z ruky :))
každopádně jsem včera resp. dnes seděl skoro do rána a laboroval.. nakonec se to nezdá tak složité jak jsem si původně myslel..
ale přeci jen je jedna věc na kterou nemůžu přijít podle tohoto vide jsem se snažil napodobit to co ten borec dělá
[ Link ] v 0:56 začne rukou malovat "vlaječku" tak jsem to udělal podle něj.. v 1:05 klikne na první bod kde začal malovat a vyplní to.... ALE ikdyby mě urvalo, tak se mi to za nic nepodařilo.. video jsem si přehrával pořád dokola a prostě NE.. to bylo něco pro mě...
takže kdyby někdo poradil byl bych moc vděčný :)
díky

24.03.2013, 12:16 |
JR On proste nakreslil objekt a pak ho obarvil na cerno.

24.03.2013, 12:18 |
dolph JR: no čoveče toho jsem si všiml :)
ale mě to nejde :)

24.03.2013, 12:23 |
JR tak si nakresli treba kolecko a pak si proste v pravo klikni na barvu .... levym delas vypln a pravym obrys.
kolečko a předdefinované obrazce ok, ale on namaloval ručně defakto křivku, kterou si rozložil na body / s těmi pak lze dolaďovat / ale fígl, ale ti šla výplň je "ucelit" něco - musi se na konci body spojit ! pak lze pracovat s výplněma.
- když uděláš kolečko, nebo čtverec - rovnou kreslíš tvar, který je spojen po obvodu - tzn. navázané body - ručně si ten poslední bod musíš spojit - nemáš chybu tady ?

24.03.2013, 21:42 |
dolph MazliG: jde videt ze tomu rozumis :) presne tu chybu jsem udelal.. na to uz jsem prisel po tom co mi napsal JR.. :)
toto je fajn poradna... mam jeste jeden problemek...ale momentalne mam neco v krvi tak to poresime ASI jutro
diky vsem
jestli se chceš něco naučit, přečti si co je bod, co je křivka, co je vektor - a vůbec pointu Corelu, pak to půjde věř mi o dost líp - převody na křivky a práce s tím spojená ...

24.03.2013, 22:49 |
JR Mazlig: No jasne, proste kreslis v rucnim rezimu a posledni bod spojis v prvnim a krivka se sama uzavre.