Navštíveno 1289x

19.03.2013, 12:03 |
Losky Ahoj, mám pět let Panasonic
[ Link ] a přemýšlím, zda koupit Full HD nebo to zatím neřešit. Běžná TV má pěkný obraz, video pouštím přes MMC v HD kvalitě a obraz se mi zdá super, zvuk jde přes receiver. Koukám na ní z 2-2,5m. Je tam znát rozdíl mezi Ready a Full?

19.03.2013, 12:31 |
Kamil HD Ready - 720 řádků
full HD - 1080 řádků, na větší úhlopříčce to bude sakra poznat

19.03.2013, 12:43 |
Losky to vím, ale jedná se mi o to, jestli je to na tu vzdálenost poznat. Třeba Hd ready videa vypadají tak jako tak dobře, oproti klasice. V obchodech mají akorát tak promotion videa A těm moc nevěřím.
Losky: Pokud zůstaneš u 42" tak si troufám tvrdit že ze 2,5m rozdíl takřka nepoznáš. Pokud půjdeš do větší, tak tam ten rozdíl už bude výraznější ve prospěch full HD.
Kamil: HD ready TV měli obecně 768 řádek ;)

19.03.2013, 12:55 |
Losky právě, že jsem slyšel, že tady na té vzdálenosti to bude nepatrný rozdíl. U 50" by to asi byl už větší rozdíl. Přemýšlím, zda koupit nějakou novou a nebo na to zatím kašlat. Chci si v zimě koupit X720 nebo PS4,kde hry budou ve Full HD
Tak ja testoval pred asi 4-5 lety HD ready a Full HD od panaku (HD ready je X10Y a ta Full HD je ted nevim, NeODPD panel, Gneco rada - nejaka trojka tusim), oboje 42"
Postavil sem je vedle sebe a na obe pustil Full HD obraz (na jedny z karty, na druhou z noutasu pres HDMI) a z 2,5m sem nevidel rozdil pri beznem koukani
Pokud sem na ne hodil staticky obrazek, tak uz byl rozdil znat - na Full HD byly videt jednotlive stebla travy
Losky: Slyšel jsi dobře a ACEMajky potvrdil i to co si myslím a mám odzkoušené já ;)
Jinak souhlasim, pokud vetsi TV, tak urco FULL HD

19.03.2013, 13:39 |
Losky mám problém s místem, takže se mrknu na velikost 50" a pokud se vejde, tak zvolím tohle. Pokud ne, zůstanu u té své.