Navštíveno 5938x

17.03.2013, 19:04 |
yethy Ahoj,
resi se tady i spousta veci okolo stavby, tak to zkusim taky :-)
Planuju postavit garaz o vnejsich rozmerech 7,5 x 7,5m se sedlovou strechou. Ma predstava je jedny garazova vrata a jedny klasicke dvere. Parkovat tam bude jedno auto, motorka, kola, sekacka a jine veci. Pocitam i s prostorem pro ponk, takze to bude zaroven i dilna. Uvnitr nebude zadna pricka, takze to cele bude otevrene, jen obvodove zdi. Bude to lehce zasazene do svahu, pocitam cca metr v tom "nejhlubsim" miste. Puvodne jsem mel predstavu o klasickeho betonove podlaze, vyzdeni obvodovych zdi cca 50cm nad zem a pak zbytek koncipovat jako drevostavbu (z duvodu ceny). Z venku chci aby to bylo sladene s RD, takze stejna fasada i stresni krytina (plechova, napodobujici tasky).
Postupem casu ale uvazuju, jestli by drevostavba nebyla zbytecne komplikovana a zda by nebylo lepsi dozdit zbytek zdi a od drevostavby uplne upustit.
Mate nekdo zkusenosti nebo doporuceni z ceho stavet aby to bylo levne, jednoduche a rychle? Co jsem koukal na net, tak se dost doporucuje P+D cihly (Tondach keratherm vychazi celkem slusne)a nebo BST tvarnice.
Mate s tim nekdo zkusenost? Co z toho bude lepsi? Nebo zvolit jiny material?
Garaz bude samostatne stojici, vytapena jen v pripade potreby primotopem, takze uvazuju o dodatecnem vnitrnim zatepleni.
Prikladam i predbezny nacrt me predstavy.

hele už jen z toho že budeš moct do klasické zdi narvat mraky poliček a pod bych to ze sendviče nestavěl
7,5 x 7,5, na jedno auto, i když moto, a drobnosti a pracovní ponk a tak? Mi přijde až zbytečně velké. A pokud ano, i tak by to mělo být uvnitř rozděleno a ne openspace, v zimě to tam nikdy celé přímotopem nevytopíš ani trochu a když, tak na tom projedeš vejplaty...
Dřevěné takto velký prostor bez dalšího vnitřního "zpevnění" (přepážek) bych nedělal
To jsou jen mé postřehy k základní koncepci, k matroši konkrétně nevím...

17.03.2013, 19:31 |
deda Stavěl jsem něco podobného,ale v menším. Sedlová střecha dilna s garaží dohromady včetně montážní jámy. Sedlová střecha s plechovou sřešní kritinou imitujicí pálenou tašku na domě . Také zasazeno cca. metr do svahu. Snažil jsem se co nejvíce ušetřit takže jsem stavěl z toho co dum dal. Cele jsem to postavil z heluzu 40cm (zbyla mi ze stavby domu) ale stavěl jsem ji na "štorc"takže síla stěny 25 cm. Co mi chybělo tak jsem poschaněl ruzně na netu po inzerátech co kde komu zbylo.Stěna co je zasazená do svahu je do výšky svahu vystavěna ze ZB20 a nad to jsem pokračoval normos cihlama

17.03.2013, 19:35 |
deda něco málo ze stavby

deda

deda

deda

17.03.2013, 19:36 |
deda

deda

deda

17.03.2013, 22:32 |
TROY luxus :)
Záleží jak to chceš využívat..dokážu si představit že bych si udělal menší dílnu na menší opravy,která by sloužila i jako garáž, celou ze dřeva a sádrokartonu..
Čtyři trámy do země,nahoru podpěru střechy z dalších dřevěných trámů,položit na to střechu z nějakýho plechu,kolem to obehnat silnou MDF deskou,nebo sádrokartonem,všechno zateplit vatou,polystyrenem,natřít něčím kvalitním a je to. Pro vytápění to zebezpečit proti vzplanutí,okna tam můžeš vyřezat vždycky. Jen je to možná trochu jednodušší pro zloděje.. Účel na takové to domací žvýkání to splní..jen je to takové...jednodušší..

17.03.2013, 22:49 |
deda ještě doporučím koupit okna popř dveře také někde v bazaru nebo za levno a podle toho udělat díry ve zdi

18.03.2013, 08:29 |
yethy deda: Mas to pekne! Tak nejak si to predstavuju, jen to bude ctvercovy pudorys. Mas spocitane na kolik te to vyslo? Taky to vidim na okna, dvere a vrata z bazaru.
Chtel bych to jako plnohodnotnou garaz a opravdu bez prepazek, protoze tam obcas ty dva auta budou, tak aby se tam dalo manevrovat.

18.03.2013, 19:43 |
deda Vše jsem si dělal sám a včetně vrat s el. pohonem(ty jediné jsou nové namontované firmou) se cenovka vyšplhala malinko nad 100 000

19.03.2013, 09:15 |
yethy To je velmi sympaticka cenovka za takovou garaz! Muj rozpocet je velmi podobny tvemu, tak snad se mi povede se do nej vlezt..

19.03.2013, 10:20 |
Lubak Já stavěl z porobetonu z 2 jakosti a tedy krapet nest. tvar a velikost cca. 10,5 m dlouhou v přední částky široká cca. 5m vzadu na druhé auto to mám ještě do L jako dílnu a cca. do 100 tis. jsem se vešel. Dělal jsem tedy rovnou střechu (hurdy)obyč plechový vrata (zateplený)a 2 okna.

19.03.2013, 12:59 |
Skury | Upraveno: 2013-03-19 13:01:04
Já přemejšlel taky z čeho a asi to zkončí na betonových plotových dílců + dřevěný vazníky. Za mě levný a rychlý řešení.
[ Link ] Zevnitř opláštím polystyrenem + asi osb desky dle potřeby, z venku nechám přírodně. Na střechu plechová krytina + nějakou izolaci.
Lubak : muzes prosim poslat foto, mam podobny zamer do budoucna a zajima me, jak muze vypadat takova garaz za 100tis..
Dekuji

19.03.2013, 18:07 |
AR Lukaash: a ty foto nahoře od deda ti nestačí jako ilustrace garage za 100 papouchů?
AR: Moje představa o garáži se, co se provedení týče, hodně blizi tomu, co nastínil Líbal a děda uvádí, že použil zbytky že stavby domů, které mu snížily náklady. Pokud Lubak stavěl vše z kupovaneho, vypovídá to pro mě více, než dedova stavba.

19.03.2013, 22:03 |
Lubak Foto se pokusim ale nejdrive ve ctvrtek
Dekuji, nespecha to :-)
PS: predesly text jsem psal z telefonu, proto ty chyby :-/

25.03.2013, 08:29 |
yethy Lubak: nezapomen prosim na ty fotky, taky se rad kouknu! :-)

25.03.2013, 09:14 |
Lubak OK snad dnes nezapomenu je to tedy takové bojové uvnitř, nebot mi tam zateklo a není opraveno a je tam mrdník ale pro představu udělám foto

27.03.2013, 09:07 |
Lubak | Upraveno: 2013-03-27 09:07:30
Sorry že to tak trvalo upozorňuji, že v garáži je bordel ted to je spíš skladiště.-)
Garáž je cca. 10,5 metru dlouhá (2menší auta za sebou se vejdou) za vratama je to širší cca.3,5m tuším vzadu zužené a za rok dílna s regálem ta je cca. 2,5m na 2m
Bohužel byl limitovanej pozemkem jinak bych stavěl větší.-)

27.03.2013, 09:08 |
Lubak

27.03.2013, 09:08 |
Lubak skladiště:-)

27.03.2013, 10:55 |
yethy Zvlastni pudorys te garaze :-) Ale za ty prachy to mas dost velke! Dik za ty fotky.

27.03.2013, 12:35 |
Lubak Jak jsem psal byl jsem limitovanej rozměrama pozemku využíval jsem každej metr.-) i když mě od toho odrazovali že je zbytečně dělat ještě za roh, ale jsem rád že to tak je čím větší tím lepší, kdybych měl možnost dělám ještě o kus větší min. o metr delší neboť se mi tam vejdou zasebou 2 menší auta, pokud tam chci dám větší auto jako MK3 Mondeo tak už je to na ho....
Diky, pro predstavu staci :-)

27.03.2013, 19:18 |
Lubak OK tak to jsem rád