Navštíveno 1545x

Mám dotaz, je tu někdo, kdi ví jak to mají s pneu v UK, Koupil jsem sadu kol a na každém kole je jená guma. Stejný rozměr, ale každá guma jiná.
A když jsem se díval na jinou nabídku, tak sem tam viděl taky každou gumu jinou. Je to jen lajdáctví, nebo opravdu se to tady neřeší?
nebylo by snazsi se zeptat nekoho tam? Je to asi uplne to same, jako by ses nejakyho anglicana ptal, jestli ma pivo mit teplotu 15°C nebo 10°C ....
Mini: jo to je asi pravda.Zkusím vyhledat nějaký pneu servis, ale říkal sem si že tohle bude rychlejší než se někam dostanu.

12.02.2013, 14:09 |
tappaja | Upraveno: 2013-02-12 14:10:19
Ptal jsem se tady kolegy, v UK to neni nelegalni, ale je to pekne nahovno. Nikdo to nedela.
(krom vohnouta na ebayi:o))

12.02.2013, 14:12 |
Tweety_xx | Upraveno: 2013-02-12 14:12:22
JJ co se týče logiky, je musí to být na kulové, když se každé kolo chová jinak.
Ale díky za info.
Jasny, proste podle zakona je zajima rozmer a hloubka dezenu.
Mam stejnou zkusenost, bohuzel ... vsechny pneu stejneho rozmeru s velmi slusnym vzorkem ale rozdilny vyrobce.
Nakup v UK :-)
to je jaky kdyz nekdo slozi ctyri rezervy jako sadu :-D
co jsem slyšel, že když je to stejný vzorek a stejné označení pneu tak může být výrobce jiný, takhle to měl známý na autě, ani nevím proč, 3 pneu jedna značka, čtvrtá pneu jiná ale typ stejný, takhle to být může ;)
Vyhláška upravuje, že na jedné nápravě, musí pneumatiky mít :
stejnou značku
stejný rozměr
stejnou kategorii použití (např. : silnice, sníh, terén)
stejnou strukturu (diagonální nebo radiální)
stejný rychlostní index (T, H, V, W...)
stejný index nosnosti

12.02.2013, 16:52 |
Rudi tapp - i v UK?
Ne, v UK je zajima jen hloubka vzorku, a aby byl stejnej rozmer. Trosku na palici, ale co uz. Evidentne to ale nezpusobuje smrtelny nehody, tak jim je to fuk.
(ja myslel, ze jimmy popisuje situaci v CR)
Tap: nehody to nezpůsobuje díky článku mezi volantem a pedály. Co tady tak sleduju tak se tu jezdí úplně jinak (když pominu velké města kde jsou drzí jako všude). Žádná nervozita, klid a pohoda. Za vše si poděkují atd.
tappaja: no právě u nás jsem slyšel, že to tak je, že musí bejt stejnej rozměr, vzorek, typ označení pneu, nosnost ale výrobce může bejt jinej