Navštíveno 1567x

23.01.2013, 09:47 |
xSam Ahoj všem,třeba někdo bude umět poradit.
Kamarád by potřeboval dostat 11 let starou dceru z Dublinu do Prahy. Údajně letecká společnost AER LINGUS toto neumožňuje. Respektive až od 12 let. Nevíte někdo jak na to?
Haleď asi neporadím,ale jako cestovali jste někdy letadlem?Já teda dost a občasný situace co jsem zažil na letišti nevim jak by vyřešilo samotný 12ti letý dítě. Kolikrát jsem měl s tou chutí se sebrat a nikam neletět.
Mám tam kamarádku která semtam lítá domů... Kdy by to mělo bejt?

23.01.2013, 12:45 |
AR patryck: nabyl si z toho prvního příspěvku snad pocit že by všechny procedůry na tom letišti to dítě absolvovalo samo? Selským rozumem bych si tipnul že bude doprovázeno tam kam až to zákazy dovolí a u příletu zřejmě taky nebude samo hledat tágo dom....

23.01.2013, 12:57 |
tesil Tohle jsem resil v lete u me 9 lete dcery, ale do Londyna. Umoznoval to akorat British Airways. Takze cena vysoka, ale na Ruzyni se dite predalo slecne. ktera ji odvedla do VIP, pak ji predala letusce v letadle a v Londyne ji zase odvedli az k clovekovi, kterej ji ma prevzit. To samy zpatky. Mala z toho mela zazitek navic zpatky sedela vedle Jagra:-))
Cely to musi byt sepsany na takovym lejstru, ktery se vyplni na letisti, vcetne kopii dokladu rodicu i tech, co dite prebiraji na druhe strane.
posadit do autobusu za řidiče :-)
určitě když to kámoš dá na net, že potřebuje zajistit přepravu děcka, tak se ozvě mnoho hodných strýčků co mu i zaplatí letenku :-)))

23.01.2013, 19:57 |
xSam Mělo by to být někdy koncem února.
Samozřejmě dítě by bylo odvedeno kam až se může jedním rodičem a druhým vyzvednuto v Praze.
Autobus je nesmysl.
Vypadá to docela neschůdně.
Samozřejmě obrovskou roli hrají finance, takže prostě není na dolítnutí do Dublinu a vyzvednutí si dítěte a po 14ti dnech zpátky to samé:-(
Mrknu se jestli British lítá přímo do Dublinu.
Díky za rady a názory.

23.01.2013, 20:01 |
tesil Jen jeste pro predstavu, tak jedna ta zpatecni letenka do Londyna s doprovodem byla +- 9.000 z toho byl 2.500 ten priplatek za doprovod.

23.01.2013, 20:06 |
xSam tesil: Částka je to akceptovatelná, určitě levnější než letět dvakrát tam a zpátky.
Bohužel co jsem koukal tak přímé lety z Dublinu dělá jen ten Lingus:-(((

23.01.2013, 20:25 |
Sau | Upraveno: 2013-01-23 20:27:42
xSam : Tak sa zkus zeptat na ten doprovod u British Airways. Pokud by ho měla, přestup v Londýně na cestě do Prahy by pak nemosel byt problém, ne ?
tesil : To Jágr letěl v economy ? To hledím :)
EDIT : Ikdyž teď sa dívám na stránky BA a je tam psané : "On British Airways operated flights, children under the age of 12 years must be accompanied by a person of 16 years of age or above"

30.01.2013, 10:37 |
xSam | Upraveno: 2013-01-30 10:37:45
Takže vyčerpal jsem všechny své nápady a vypadá to, že to prostě nelze, nijak:-(((