Navštíveno 2733x

Poradí někdo s výběrem plynové pistole tak do 2 tis k ochraně majetku a případnému zastrašení při krádeži?
Poradím ti přesně, na plynovou se vykašli, muže se totiž lehce stát že až ji někde vytáhneš tak protivník vyndá svojí legálně drženou zbraň a na místě tě může klidně legálně zastřelit
Cece ja bych to nechtel :( Vytahnes na nekoho plynovku a on na tebe pravou a nebude cekat az to zmacknes. Ja o tom taky premyslel ale tenhle fakt mi to vymluvil. Sprej nebo shocker nevypadaji jako pistole a ve vysledku to muze byt veliky plus.
hm, to je fakt, asi máte chlapci recht, to mě nenapadlo
hm, asi ten paralyzér
jde mi o to, že auto bude mít alarm s pagerem a prostě v momentě narušení abych byl u auta a něco udělat se zloději...popř jestli má někdo nějakou lepší osvědčenou metodu, sem s ní :-)
Pro drobnou potyčku je lepší varianta teleskopická tyč, vozim ji častěji než pistolku :-)

22.01.2013, 19:18 |
JP Člověk co jde ukrást auto radši uteče a když nebude moct, tak má většinou něco po ruce - když už ne nůž, tak alespoň nářadí co potřebuje k "práci", takže přímej kontakt mi přijde jako nesmyslnej risk. S teleskopem mu s trochou štěstí zlomíš hnátu a budeš na to vzpomínat až tě poveze rychlá s dírou po šroubováku v plíci. Bejt to na mě, tak si buď koupim auto který nikdo krást nechce (což dělám), nebo prostě spoléhám na to, že když někoho přistihnu, tak ho zaženu z dálky třeba tim, že k němu poběžim s něčim v ruce a budu řvát:). On přišel ukrást/vykrást auto, ne se porvat, takže nejspíš bude chtít utéct. Při přímym kontaktu riskuješ život a s pravou palnou zbraní v týhle zkurvený republice dlouhý soudy a dost možná i kriminál.
tak mě už jednou auto ukradli a nerad bych, aby se to někomu povedlo podruhé. Auto je samozřejmě pojištěné proti krádeži, ale i tak sem do něj nasypal dost a přijít o něj nechci a o tvrzení, že si koupit auto, které se nekrade, s tím s tebou nesouhlasím, to vyřeší pouze to, že auto nebudu mít žádné. Já koupil auto, které mi prostě vyhovuje nejvíc ze všech a to že je to koncern, s tím nenadělám nic.

22.01.2013, 20:50 |
JP | Upraveno: 2013-01-22 20:54:09
OK, když už potřebuješ jezdit nějakou tuctovkou, tak já prostě pořád preferuju ukradený pojištěný auto před možnym pobytem na JIPce, v krematoriu, nebo před soudníma tahanicema/kriminálem... každýho volba.
Je dobrý vědět, že všechny tyhle "sebeobranný" věci jsou především talismany co dodaj sebevědomí který tě může stát s vysokou pravděpodobností víc než to auto, který se snažíš ochránit... a to ať už na místě skončíš jako vítěz, nebo poraženej. Vzpomeň si třeba na toho důchodce co minulýho Silvestra zastřelil cikána - z toho vyšetřování jsem měl skoro pocit, že kdyby na něj byl jenom jeden, tak ho za to snad zavřou. Nebo na toho taxikáře co zastřelil zfetovanýho magora kterej ho pobodal v autě - ten měl k base hodně blízko. Co teprve někdo, kdo bránil "jenom" svůj majetek a vědomě/dobrovolně šel do fyzickýho konfliktu...
hm, jasný,to máš naprostou pravdu, toho se taky obávám. Takže možná nejlepší volba bude alarm+gps modul, aby se co nejdřív našlo..
GPS modul od uniqy co nyní dávají k pojistce, divoký západ tu sice je ale jen pro bohaty
jako PAVELK
taky doma v šupleti

22.01.2013, 21:28 |
DITR ja mam zoraki atak 925 a spokojenost funguje jak ma bez jedineho zaeknuti neni tezka ale je trosku vetsi kdysi sem mel voltrana super p29 a ten je tak nespolehlivy ze je jistejsi snim utocnika umlatit :D ale taky uz jsem toho nazoru ze radsi zbrojni prukaz je to jistejsi plynovka je hracka :( kdyztak se mi ozvi ukazu ti ji muzes si ji vyzkouset zastrilet si atd

22.01.2013, 21:28 |
DITR ja mam zoraki atak 925 a spokojenost funguje jak ma bez jedineho zaeknuti neni tezka ale je trosku vetsi kdysi sem mel voltrana super p29 a ten je tak nespolehlivy ze je jistejsi snim utocnika umlatit :D ale taky uz jsem toho nazoru ze radsi zbrojni prukaz je to jistejsi plynovka je hracka :( kdyztak se mi ozvi ukazu ti ji muzes si ji vyzkouset zastrilet si atd

22.01.2013, 21:36 |
mishan | Upraveno: 2013-01-22 21:44:13
no na to ale 15 tis. každý nemá
takže lepší si tedy pořídit zbrojní průkaz jako obranu,když mi budou chtit čorovat ? :-D
ale vlastně tady v tomto státě mě za obranu majetku ještě zavřou
To radši, než plynovku, bych koupil vzduchovou pistoli na broky, nikoho s ní nezabiješ, ale cítít to bude :). Mám jednu doma a střílí celkem slušně. Třeba tady:
[ Link ]
tys asi nepochopil o čem to je. když na někoho vytahneš plynovku nebo tuhle vzduchovku a pokud má on opravdovou zbran,tak tě může zastřelit když oboje vypadá jak opravdovej kver
přesně tak, takže volím ten teleskop
Neboj, já chápu o čem to je, proto jsem taky na začátku psal paralyzér, nejlíp teleskopickej, ale M. chtěl prvně plynovku, tak mi přijde lepší vzduchovka, účinnost na 10 metrů. Ono se taky může stát, že vytáhne teleskop a zloděj pistoli.
hm, ta vzduchovka by nebyl špatný nápad, stačilo by mi otevřít okno a mám zloděje jak na dlani, 10m od baráku a ani nemusím vyjít ven a můžu pálit :-)
Řekl bych to jednoduše - když mám tužbo cokoli na drbana tahat (ať je to teleskop, paralyzér,plynovka, ostrý kvér), musím mít zároveň na paměti, že drban na mě taky může vytáhnout cokoli. Pokud si toto nejsem schopen uvědomit, nemá cenu se do žádné akce pouštět ani si hrát na hrdinu, protože to špatně skončí. Není to tedy ani tak o tom nástroji, jako o obsahu dutiny lebeční..... Aneb, na pivu v hospodě možná na někoho udělá dojem, že si zahraješ na "tvďáka" s plynovkou u pasu, ale nejsi-li ji psychicky a fyzicky schopen bez váhání, účinně a efektivně použít, radši u sebe nic nenos...
samozřejmě s tím , co píšeš souhlasím,o hru na tvrdáka mi vůbec nejde, chci si jen ochránit svůj majetek pokud dojde k tomu, že se o5 někomu zalíbí,tak tomu co nejúčinněji zabránit
jak bys to třeba řešil ty, když už mi tu píšeš? :-)
mishan: Kdyby si střílel vzduchovkou,tak opatrně at si nesundáš auto.. :D
Já to řeším celý život napůl preventivně, napůl technicky, pokud tedy zůstáváme u aut. Technika spočívá v používání a vlastnění maximálně neunifikovaných a nekomformních vozidel, které jednoduše žádné lapky a drbany nezajímají, nebo se jich přímo bojí. Osvědčilo se mi to jako nejlepší recept. A prevence? No nikdy bych nefungoval bez garáže/stodoly, uzavřeného dvora doma i s 55 kg psem, a tak dále. Nejsem vyznavač parkování u supermarketů či na konečné tramvaje, nebo na združených park-pelechách mezi panelákama....
A co se týká toho střílení z okna na drbana u auta, byť vzduchovkou, pámbu s Tebou, až se to kamkoli odrazí a odnese to někdo nebo něco jiného... to je vskutku a fakt hodně blbý nápad...

24.01.2013, 23:05 |
mishan | Upraveno: 2013-01-24 23:09:58
radek: podle toho, co tu píšeš si evidentně nikdy nezažil pocit, že ti někdo ukradl auto, to bys pak přemýšlel úplně jinak a věř tomu, že bys toho člověka na místě nejraději zabil,kdybys zjistil, že máš u auta nezvaného hosta, no a další důvod tu popsaný už je :-)
Collin: to ano, ale to by mě tak nemrzelo, radši pár důlků v autě a zloděj zahnaný :-) než být třeba bez auta
Mishane, nezažil jsem ten pocit, neb ani jedno z aut co mám nemá nikdo důvod krást, to zaprvé. Zadruhé, nezabil, neboť nejsem psychicky labilní člověk, abych někoho zabíjel z tak stupidního důvodu. Jestli je pro Tebe vylouplé okýnko u tuctového koncernu důvodem k zabití člověka, pak tedy potěš koště.....
P.S. Již mnoho let jsem vlastníkem ZP a kulantně řečeno i vlastníkem několika zajímavých strojů převádějících rychlost hoření střelného prachu na velmi rychlý pohyb projektilu, přesto mě představa Tvého způsobu ochrany majetku baví a děsí zároveň.....
"nemá nikdo důvod krást"
...zabavne

25.01.2013, 00:13 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-01-25 00:14:54
ale trapne omezujici, pokud by to clovek vzal extremne tak pak bys mel podle takove logiky jen sedet nekde v obrnenym dome, sam, pouze s pravidelnyma dodavkama nezavadnyho jidla a vody a cekat na smrt
Prece kdyz jdes prez ulici tak se taky podivas doleva a doprava a pak jdes, nepodivat se je spatne, a nejit prez ulici vubec je taky spatne.

25.01.2013, 00:50 |
cupra.165 | Upraveno: 2013-01-25 01:02:38
Neda se koupit volne taser ci jakse to jmenuje? Ma to policie tusim hodne casto v us,omraci ale nezabije a neni nutny kontakt zblizka... takovy to na tech dratkach,co dava elektriku :-)
Jinak mam doma taky gun i teleskop,osobne sem zazil na vlastni kuzi 2x loupezne prepadeni i s fyzickym kontaktem,stal sem proti pistoli s kulkou v hlavni a nejake 2-3-4 roky sem byl taky hrr a cokoli dalsiho by se mi stalo,strilel bych,ale ted uz mam rodinu ,vidim jak to tu v kocourkove funguje...staci zajit na forum mujglock.com a podivat se na ty pripady tam a clovek zjisti,ze pokud nema fakt stesti,tak jde do bane i kdyz je nevinej. za ten majetek to fakt asi nestoji...pokud mas pojistku,asi bych to neresil.Tohle je jedina ucinna obrana. Tve ibizy je mi moc lito,byla v tom i ma duse,ale kdyz se nad tim zamyslis.... pojistka,pojistka,pojistka
Jediny kdy budu strilet je kdyz mi vleze do domu a bude mi stat u postele nebo kdyz ucitim ohrozeni sve rodiny...jinak ho nechavam spinkat s nabojem v komore
Jinak co psali kluci nahore s plynovkou je pravda,mluvil sem se spoustou lidi z kriminalky vcetne tech nejvyssich a velmi durazne mi ji rozmluvili..kdyz uz,tak opravdovou a strilet najisto,jen ne do zad

trochu zmalovanej,zlomene zebra atd...

25.01.2013, 04:41 |
Jozzo tvl no ale bereš to s úsměvem :/
radek 613: no srovnávat vylouplé okýnko s ukradeným autem? promiň, ale dál to s tebou nemá cenu řešit a to zabití bylo samozřejmě jen slovní obrat..
až ti někdy někdo ukradně něco, na čem si nechal hodně nervů, práce i peněz, budeš tu psát úplně jinak....
Ta Vaše logika je poněkud defektní pane Profesore... Pokud vím, řeší se tu obrana před krádeží tuctového automobilu, který je ke krádeži předurčen a denně jich svým majitelům X set zmizí, žádná voda ani obrněný dům se tu neřeší a nechápu co je divného na tom, že drbany a lapky mnohem víc zajímá koncern v naftě, který obratem ještě odpoledne střelí dalšímu člověku který jej toužebně na inzerát shání jako rodinnou modlu či jej během třech hodin rozloží na prvočinitele a rozvozí po vrakovištích celé republiky a vůbec je nezajímá povoz, kterého je počet registrovaných kusů v celé ČR spočítatelný na prstech maximálně dvou rukou neinvalidního občana, který je nápadný, všude v patřičných kruzích do detailu známý a prakticky neprodatelný ani nezvrakovatelný nejen z důvodu naprostého nezájmu konzumentů.
Mishane, tak si na ty slovní obraty dávej bacha, někdo to může patřičně "uchopit" a na průser máš zaděláno, kor se sebeobranou formou střílení z okna na veřejné prostranství. Co se týká opět auta, čili věci, na kterém jsem nechal spoustu nervů, práce i peněz - máš pravdu, právě díky těmto komoditám mám zajištěnu tu neloupitelnost. A to je těch aut víc. A samozřejmě, když už investuju, tak s rozumem a k tomu autu si samozřejmě pořídím garáž, což vyjde smysluplněji, než střílet z okna na spoluobčany nebo kupovat 20" liťáky a rouru od kamen místo výfuku :-D
no to by mě fakt zajímalo, co máš za povoz..
a jelikož bydlím vy bytě a jezdím autem denně a garáž k dispozici nemám a ikdyby, nejbližší možná by byla vzdálená asi 2km, tak to je asi nemyslitelné, ne?
Kdyby tomu bylo jinak, určitě tu tento post nezakládám, nemyslíš?????
krav maga- to zkouší spousta lidí, byl jsem na summer campu, je to docela zajímavý, nejspíš i účinný, ale je třeba říct, že pokud to člověk neovládá dobře, moc ti to nepomůže. navíc na to chodí spousta kluků co váží 50kg i s postelí a čekaj od toho, že se ubrání komukoliv.
ad různé tasery apod- pokud je v tom baterka, tak garantuju, že v momentě kdy to budeš nejvíc potřebova, bude to vybitý.
já si taky chtěl do auta koupit kvér, nakonec jsem se na to vysral, je to o průser. stejně tak jsem si chtěl koupit teleskop- taky jsem se na to vysral- pokud s tím člověk neumí, riskuje akorát svoje zdraví.
jo a jinak samozřejmě garáž- pro lidi bydlící na sídlišti ideální, tam je volných garáží mraky...
no tak to leda že bych se přestěhoval :-)

25.01.2013, 15:21 |
Jozzo a to jsi z kterého města luke? protože na sídlišti a volná garáž ? ...to je u nás ve městě unreal na kterémkoliv sídlišti

25.01.2013, 15:27 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-01-25 15:28:40
Ne radku, moje logika je proste jaka je. Kdyz se nechces utopit, tak jedina volba jak se tomu na 100% vyhnout je proste nechodit k vode. Ty dost podobnym zpusobem vysvetlujes tohle, nechces aby ti ukradly Oktavku v TDI, nekupuj si oktavku TDI. Oba nazory , at uz plynovka, nebo regulerni kver VS "nekupuj si to" jsou radiakalni, sice z opacnyho konce stupnice,ale stejne radikalni. Moznosti je spousta, at uz vypinac elektriky skrytej, gps, garaz atd. Ale resit to zpusobem "tak si to nekupuj kdyz nechces aby ti to ukradli" to je fakt fail. Dneska se krade vsechno, ne jen auta, to aby clovek bydlel s holou prdeli pod mostem a ze strachu aby mu nic neukradli nic nemel.
Jozzo: mne se haluzove podarila sehnat garaz na sidlisti v Olomouci cca 100 metru od baraku. Ale byla to velika nahoda, 1000 za mesic a parada.
Jozzo: predpokladal jsem, ze po tom, co jsem napsal v 11:48 to dojde i naprostymu dementovi. hluboce jsem se zmylil

25.01.2013, 16:42 |
Jozzo nono neurážej...to je úroveň tady
no taak, hoši, klídek ;-)

25.01.2013, 17:04 |
Jozzo gratuluju ke garáži ,nemít kámoš máti v rpg tak nevím,takhle máme garáž 5 minut chůze

25.01.2013, 17:07 |
CRK já sem plynovku nosil 15 let a spíš mi pomohla, ale je to o štěstí a správném rozhodnutí... někomu pomůže, někomu ne, takže jakýkoliv vyhraněný názor je zbytečný...
O na to opravdu není legrace,ten kvér je zároveň docela odpovědnost-a pak to popíčený zkoumání-kdy je každej chytrej jak radio a nezohlední faktor stresu,strachu,adrenalinu a hlavně minimum času.Lepší se je podobným situací vyhýbat,málokdo je na podobné konflikty v reálu připraven.
Realita bývá drobátko jiná,než střílet sniperkou v COD protivníka do palice.
Líbí se mi tohle-
[ Link ]

25.01.2013, 17:46 |
macek No ve finale 99 procent lidi se stejne posere a tu bouchacku stejne nevinda ja s tim mam docela velkou skusenost pac kdyz jde do tuhyho tak je vse jinak:-))

25.01.2013, 18:04 |
CRK | Upraveno: 2013-01-25 18:04:51

25.01.2013, 18:07 |
JP | Upraveno: 2013-01-25 18:13:42
Lidi co spoléhaj na Krav Maga nebo podobný věci pak často končej s nožem v játrech. On na vás ten člověk nebude útočit naučenym zpomalenym pohybem jako trenér, nebudete v klidu, nebudete na to možná ani vidět protože bude tma a to že měl něco v ruce dost možná zjistíte až když lehnete na zem s dírou v těle. Ulice je něco jinýho, je to úplně jiný prostředí a úplně nová situace, na tréninku na vás nikdo nikdy nepůjde třeba s opravdovym nožem na max, na ulici jo a bude to nevyzpytatelnej člověk kterýho neznáte, nevíte jak a čim za půl vteřiny zaútočí... Neni třeba ani jasný že dojde k útoku a během mrknutí může bejt po něm. Krav Maga a podobný systémy - proč ne, jako poslední možnost sebeobrany když už nejde utéct je to mnohem lepší než nic, ale běžet za někym kdo mi krade auto s tim že umim Krav Maga tak mu dám co proto je fakt debilita jakou svět neviděl... BTW když někdo krade auto, málokdy je sám, často má "v keři za rohem" zálohu která vás ráda překvapí a změní poměr sil i když to s tim jednim zrovna půjde dobře...
JP: co jsem na krav maga chodil, tak nam tloukli do hlavy, ze fight je az ta posledni moznost. Nejefektivnejsim zpusobem je utek.
Ale Profesore, já znám několik lidí co fakt podruhé koncern už nikdy nekoupili, právě kvůli vysokému ratingu loupeživosti a poškození. To je jednoduchý a holý fakt se kterým dostv lidí při nákupu auta počítá, nikoli radikální názor. A ano, když takto "problémový" vůz prostě koupit chci, protože mi vyhovuje, tak ho prostě nekupuju dřív, než si seženu garáž, satelitní vyhledávání, dobrou pojistku a další komodity, které zvýšené riziko minimalizují. A samozřejmě s takto zodpovědným přístupem pak nemusím shánět kvér a střílet z okna drbany. O tom celou dobu píšu....

25.01.2013, 22:15 |
mishan | Upraveno: 2013-01-25 22:16:04
garáž holt není, pojistka je, satelitní vyhledávání se řeší, víc mě nenapadá
mám garáž, satelitní vyhledávání a stejně mi toho columbuse už 2x vzali...naštěstí pojištěnýho