Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > regalovky nebo mensi sloupy

o Navštíveno 3181x o
o 03.01.2013, 19:21 | H-Honza (M)
Nemate nekdo prosim zkusenost s nejakyma slusnyma regalovkama nebo nizsima sloupama? Predelal jsem obyvak, a stavajici sloupy co jsem pouzival na domaci kino a jako zdroj zvuku televize - zadne hifi ambice - se mi nevejdou, takze bych chtel neco rozumneho, regalovky nebo sloupy limitovane vyskou 65cm.

o 03.01.2013, 20:20 | Milhauzz
Doporučuju Mission M73, žádný highend, ale mám je doma už pár let, jsou nízké, úzké. Na takový to sem tam kulisní poslouchání a ozvučení TV/multimédia supr. A dají se sehnat za pár peněz.
o 03.01.2013, 20:22 | nome | Upraveno: 2013-01-03 20:24:41
no radeji solidni regal,nebo pokud vylozene na telku tak klidne nejakej zvukovej projektor od yamahy docela sem cucel jak dokaze ozvucit mensi prostor do kolika penez se chces vejit ?
o 03.01.2013, 21:06 | Milhauzz
Ha, tak beru zpět, opomenul sem výšku 65cm, to je blbý. Jaká je vlastně taková nějaká finanční představa? A čím to bude krmený? Já jen tak, ne že bych byl nějakej odborník, ale tyhle témata mě sem tam prostě baví :)
o 03.01.2013, 21:17 | ddawe | Upraveno: 2013-01-03 21:26:08
snad nevadi že se vetřu, vybírám maly regalovky do obyvaku k televizi a občasnému poslechu. Hrat to bude na receiveru pio vsx922, možná je časem přesunu jako efektový dozadu. co si myslite o Jamo S 604DA, popřípadě C601B?
[ Link ]
[ Link ]

nebo jina alternativa kolem 5tis?

očekávám že se dozvim že v teto ceně je jedno co vyberu, ale když to tu téma zrovna je tak sem to zkusil
o 03.01.2013, 22:29 | Milhauzz
Jen co jsem si vzpomněl z posledních let co jsem slyšel, tak se mi hrozně líbili Xavian Primisima. Uzavřenky, maličký a hodně zajímavý středy s nevtíravou výškou. Tenkrát sem je měl měnit za svoje s místním členem "nome". Ale na výměnu nedošlo, protože moje bedny tenkrát nezaujali.
o 03.01.2013, 22:54 | H-Honza (M)
reciever je Sony STR-DH820, repro v rozumne cenove hladine, doted jsem hral na total low endy, takze to nejak extra resit nechci, proste jen vylepseni zvuku televize s obcasnym vyuzitim domaciho kina.
90% casu to hraje k televizi, 10% na tom bezi nejaky filmy...
o 03.01.2013, 23:37 | Tuner#2
H-Honza: Napiš co máš za sestavu, minimálně předek by měl být úplně stejný, nejleší je všech 5 beden stejných.

ddawe: Tohle jsou malý bedničky. lepší jsou samo sebou C 601. Je to už z řady kdy i jamo začíná tak nějak hrát, ty levnější jsou nic moc. Nicméně má to malý objem a malý průměr středobasu, takže to je fakt na zadní kanál a nebo hodně malou místnost.
o 04.01.2013, 00:13 | jackobo | Upraveno: 2013-01-04 00:20:04
jak pise Tuner#2, minimalne predek, tzn minimalne L+R front + centr stejna znacka/typ/rada.
Ja jsem si pro tyhle ucely (sem tam 5.1 film, vyjimecne TV) sehnal na aukru maly dvoupasma Mordaunt Short Avant 902i + centr stejne rady (905c tusim), vse dohromady za cca 5tis, a musim rict, ze me hodne mile prekvapily (i ve stereu a to jsem zvyklej na Mission 782 hnany pres NADa).
Mohu fakt doporucit, takovy maly mrchy (13cm stredobas, br dozadu) a hrajou fakt paradne a daj se koupit do 3k.
Tedka na celym 5.1 parim Diablo 3, krmeny letitym rec. Onkyo 5kove rady, monitorem je TV LCD 42" (zvuk a obraz samo z PC) a jenom chrochtam ;).
takze za me maly regalovky Mordaunt Short Avant 902i
[ Link ]
j

o 04.01.2013, 10:41 | Fresh
Když by byl zájem, jedny MS 902 mám na prodej
[ Link ]
o 04.01.2013, 16:06 | Bingi
Xavian Primissima mám a můžu doporučit. Chtěl jít i výš a srovnával s vyššími řadami a ty nezaujaly. Potom jsem srovnával s Dynaudii regály nějaká základní řada cca 30t i sloupy Focus. Ze všech měly primissimy nejvěrnější středy. Dynaudia regály lepší detailnější výšky. Sloupy nezaujaly. Ale je třeba odpovídající zesilovač. Já je hraju na Bluenote S1(doporučený od barlety). Měl jsem je i na Nadu 37x ten starší model. A nebylo to ono. Jinak za mě bych přešel jenom na dynaudia a ty bych pověsil na Cambridge audio. Aspon z toho co jsem slysel.
o 05.01.2013, 14:11 | H-Honza (M)
na co ted v baraku hraju v obyvaku sem snad ani nemuzu postnout, nebo me ukamenujete :O)
Sloupy jsou nejaky lowend Sony - SS-F6000P, center Magnat Vector Needle 10, subwoofer Canton AS20, surroundove repro jsou nejaky Sony Pascal.

Mozna bych jeste upresnil, ze by se mi hodilo, aby to bylo v cernym nebo bilym laku, zadny drevo, ale pokud by bylo neco zajimavyho, nemam problem si to nechat olakovat.
Se soucasnyma komponentama to nemusi vubec souviset, jsou to casti ruznych zbytku, co mam poruznu uklizeny na pude takze nemam problem je tam zase vratit a koupit celej set nebo sestavu.
o 05.01.2013, 19:29 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-05 19:29:49
Slušnej mišmaš :-) Takže základ koupit celý předek nový ve stejné značce a řadě. Když je jiný zadek, tak to nepoznáš, ale jinej centr to je zlo.
o 05.01.2013, 19:53 | H-Honza (M)
ja jsem nekde na hifipassion nebo hifionline videl set 5.1 v bilym klavirnim laku (znacka mi nic nerikala - coz neni nic neobvyklyho pac o tech vecech vim vcelku kulovy) ale bylo to neco za rozumny penize a kupodivu to v te recenzi nepropadlo, ale nemuzu to nikde zaboha najit, byl tam i odkaz na youtube kde bylo video :o/
o 15.01.2013, 09:10 | H-Honza (M)
kdo hleda najde, byly to Pure Acoustic Noble white, ktere uz se neprodavaji, coz me mrzi, protoze tenkrat jsem to slysel jen zbezne nekde v datartu a proste zvuku to spatnej nemelo (jako upgrade zvuku k televizi...)
Tahle sestava uz se neda koupit, navic koukam ze v Nemecku jsou ceny tehle znacky dost vysoko, stejne jako v hodnocenich vychazeji slusne.

´ [ Link ]

tohle bych vzal, kdyby nekdo nahodou vedel kam se obratit, dovozce jsem uz kontaktoval.

Zaroven jsem poslouchal par levnych regalovek a zadna slava, vetsinou tedy 2-pasma s basreflexem.
Pokracoval jsem v hledani a nasel Pure Acoustics QX550, nema nekdo nejakou zkusenost - nazor?
- 3 pasmo s 20cm basovym repro, ohledne zvuku jsem nikde moc informaci nenasel...

[ Link ]
o 15.01.2013, 22:32 | Tuner#2
Tenhle model neznám, ale obecně Pure acoustic na to bídné provedení hrajou překvapivě dobře.
o 16.01.2013, 08:12 | H-Honza (M)
prave ze podobny recenze to ma vsude, jako ze za ty prachy dobry zvuk.
Jeste koukam po serii Vector od Magnatu, pokud bych ji sehnal, ted jsem nechal prozatim subwoofer a center nalakovat do bile, a kdyz jsem to rozebiral musim rict, ze osazeni a zpracovani me vcelku mile prekvapilo. Koukal jsem na vector 205 ktery se mi opet nevejdou, kam bych potreboval, tak zkusim nekde poslechnout regálovky Vector 203...
o 16.01.2013, 08:56 | Deliquente
Sestavu od P-A jsem koupil pred 3 lety a ten den vratil zpet:-(
Kdyz jsem vytahl centr z origo zabalene krabice vypadl mi basak :-D tak jsem se pokusil repro na vsech bednach dotahnout a vsechny se protaceli. Nechapal jsem. Komplet 5.1 za 10tisic. A pritom v testech taky super?!
o 16.01.2013, 08:58 | Deliquente
Kecam... 5.0 to bylo.

Magnaty jsou na tom udajne velmi dobre.
o 16.01.2013, 21:30 | Tuner#2
Deliquente: prodal jsem pár sestav a bez problému, pravda zpracování občas pokulhává, ale to co popisuješ běžné není.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3184 sekund.