Navštíveno 1426x

chci koupit něco v neověřeným obchodě a zajímalo by mně, jestli jde vždycky využít týhle služby, kdyby mi zboží neposlali? díky

12.12.2012, 17:42 |
Skury Ano, ale z USA ti jde zboží až 3 měsíce, takže to ti bude paypal dispute trošku k ničemu...
ano, ale neresi to vsechny problemy. I kdyz budes v pravu a uzna to i paypal, tak ti penize vratit nemusi.

12.12.2012, 17:59 |
walish | Upraveno: 2012-12-12 18:00:31
Z USA 3 měsíce? Z HK ano, ale z USA se mi to ještě nestalo. Z USA vždy za 3-4dny doma :) Ale je fakt, že naše celnice a pošta nefunguje zrovna optimálně :)
3 měsíce? To jde lodi kolem sveta ne? :) Letecka 3-14 dni

12.12.2012, 20:53 |
hawai když už je tu tenhle thread, tak toho využiju :-)
kde přesně najdu to Dispute? hledal jsem ale asi blbě. Zatim jsem to nikdy nepotřeboval, ale teď na něco čekám a dávám tomu ještě týden, a pak bych to asi začal řešit

12.12.2012, 22:44 |
Skury Rajdlos, walish: Jak co, jak kdy... Kryty předních světel mi přišly po 3 měsících. A z HK to tu mám vždy do dalšího tejdne nejdýl.
Já teda tahám hodně zbozi odevšad a tři měsíce mi nejde zbozi ani lodi.

12.12.2012, 22:47 |
Skury Vyjimka potvrzuje pravidlo, Martine... :)

13.12.2012, 08:26 |
Bucci moje zkušenost... většina věcí z US ebay mi chodí z Hong Kongu nebo Číny - a většinou do 10 pracovních dnů
to co přijde fakt z US - chodí do 10 dnů, pak záleží jestli to leží ještě měsíc na celnici v CZ nebo ne...
Dispute jsem využíval jednou, ebay zrušila aukci uživatele den po tom, co jsem u něj nakoupil... táhlo se to 2 měsíce a nakonec mi přislo něco takovýho:
Víme jak je frustrující, že nemáte svoje zboží a jste v právu, nicméně pro tento typ obchodu příště pečlivě vybírejte prodejce, peníze vráceny nebudou.
Podotýkám, že ten frajer byl číňan a měl 98,9%, takže dneska pod 99,5 prostě nejdu... a nekupuju, byl jsem tam za asi 70 $.

13.12.2012, 08:28 |
Bucci Kolega z práce má jinou zkušenost, kupoval HDD, ten po tejdnu přestal fungovat, vrátili mu prachy a prodejce napsal, že zboží zpátky nepotřebuje... takže spokojenost.
A jen malá poznámka, objednával jsem si Hoya filtry k objektivu a přišly mi o 2 dny dřív z US než paměťovka z Ostravy.....
Bucci: neni to sice velka castka a 70USD bych asi neresil, ale pak je dalsi moznost reklamace ve svoji bance. Mne kdyz nepomohl Paypal, tak banka potom jo...ale teda trvalo to dyl...a taky do bylo vic penez :)

13.12.2012, 17:27 |
Bucci luke: právě, že to bylo "jen" 70 bucků, takže jsem to nějak extra neřešil... respektive jsem půl roku nasadil embargo na ebay a paypal... dnes už zase nadšeně utrácim :-)